Hi hi, när man är i smeten så rullar det på =)
recept- ja visst ska bara koppla på hjärnan då...
Potatissalladen brukar jag göra med kokt potatis (har jag bråttom köper jag färdig, som är skuren och allt, smakar ingen skillnad bara man sköljer den) annars kokar man potatis nästan klar och skivar. Jag hade i: soltorkade tomater, vitlöksklyftor i marinad( häll gärna i lite av marinaden) , oliver, fetaost och purjolök, lite olja o vinäger, salt o peppar.
Fetaost knyten gör du med filodeg som du kavlar ut. Fyller sedan med fetaost, jag brukar blanda fetan med lite cremefraiche, salt o peppar. Pensla in i ugnen tills de fått färg. Finns numera att köpa i större matkedjor eller i utländska affärer. Just det 200 grader ska ugnen vara på.
kakorna: 100 gr kallt smör
3 + ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
4 dl riven västerbottenost
1 kruka basilika, cirka 2 dl.
sätt ugnen på 200 grader. Mixa snabbt ost och basilika i matberedare. Tillsätt smör, mjöl och bakpulver och kör snabbt till en deg.
Kavla degen på mjölad bänk, till cirka 1 cm i tjockled. Stansa ut hjärtan. Lägg varefter på plåt med bakplåtspapper och grädda dem högt i ugnetn 10-12 min.
Låt svalna och förvara i tättslutande burkar eller i frysen.
Blir runt 40-50 st om du använder papparkaksformar.
Ja det var väl allt!