• 1augusti2009

    CAMBRIDGE kuren - tråd nr 13. Alla nya & gamla se hit!!

    Håller med dig sååå...

    Samma för mig är det värt det? Det är smaskens ett litet tag men sen borta å sen då? Precis som du skriver.

    Jag har ju fortsatt att laga familjens mat, bakar bullar mm för i helgen hade vi kalas när min mamma var här från Sthlm och fyllde år.
    Det fanns både kakor, bullar tårta, ja massa godsaker och jag satt med min colazero, men det gick bra

    Jag vill ju ff kunna vara med på dessa tillställningar för att just umgås och det gör man ju inte bara med det som äts utan med konversationen

    Så länge jag går på ren kur så är det samma för mig BARA sopporna, för mig är det inte värt att "fuska" och sen känna att jag måste börja om...

    Jo förra vecka var ju "bara" 0,5kg, men nu när jag har provvägt mig hemma så har det börjat bära neråt igen, börjar närma mig -20 kg med stormsteg

    Ha en bra söndag, själv ska det grovstädas...

    KRAM H


    Pentan skrev 2009-03-01 09:51:16 följande:
    Ang stickorna för att kolla ketosen, så tycker jag att de nästan ställer till mer än hjälper. Man förlitar sig så hårt på dem och mäter flera gånger om dagen. Jag köpte dem och kollade typ 50 dagar in på ren kur och var knappt i ketos enligt stickorna! Så jag känner skit i stickorna och kör på med sopporna varje dag, man går ned i ivkt oavsett vad stickorna visar.Visst kan det vara trevligt att luncha med kollegor på en resa, men sen då..? Efter lunchen, var det verkligen värt det? Är det inte grejen att sitta tillsammans och samtal och umgås - inte att äta exakt samma mat! Det är inte värt det för min del, när folk sitter och äter. 25 min senare är maten borta och jaha...det var inte märkvärdigare än så! Då vet jag att jag fortfarande bara har tagit min soppa och är på banan med min kur, behöver inte tänka eller göra avsteg innan jag är klar. Just därför att jag inte är klar och har åtagit detta för mig själv. Det är för mig viktigare än några få ättillfällen i sällsakp med andra. Det är ju inte så att man blir bortvisad till ett hörn med sin soppa!
  • 1augusti2009

    Måndagmorgon... trött å ska snart till campus för redovisning...
    Men en lättare måndagmorgon än förra måndagen så det är ju POSITIVT

    Ha en bra start på veckan,
    Kram H

  • 1augusti2009

    Har sagt så många ggr att det var länge sedan jag var "BARA" Helena...

    Skulle bli så skönt att få tillbaka sig själv när de 9 månaderna var slut och min dotter skulle titta ut. Men då blev jag mamma, som jag iofs har störtlängtat efter och är det största som hänt mig men ändå så skanade jag Helena.

    Sen när jag gick tillbaka till arbetet/studierna då skulle jag få mitt gamla jag tillbaka men hela tiden så har ngt känts fel.
    Visst jag har HELA tiden tänkt på min vikt, och inte känt mig fin men ändå så slår man bort det hela tiden.

    På ngt sätt så har jag inte känt mig så stor som 115-130kg, tror att man mentalt försöker att bortse från den bistra sanningen, nu när jag ser byxor och kort så är det ju bara att inse.

    Jag har nog alltid flytt till ngt mysigare och trevligare med min mat, jojo bantat hela livet med start på måndagar hållit ut i en vecka och sen åkt dit ige. Svullet upp mig på söndagen för att börja igen på måndagen, resulterat i att jag bara ökat ivikt med reaketfart.

    Detta berättar jag inte för vem som helst, pappa= beroende, har varit fast i drogträsket när han var ung och har ett sockerberoende idag.
    Mamma= även hom ett drogberoende från ond rygg med tabletter när hon var ung och idag nykter alkolist.
    De är världens finaste och skötsammaste människor och ytan kan inte skvallra om dessa beroenden men den kan bedra.

    Har i och med den här påbörjna resan insett att mitt beroende är MAT/SOCKER och att jag måste ta itu med dett för annars kommer jag aldrig att fixa hålla min vikt när jag är klar.

    En sak att gå ner i vikt men sen då det är då skiten börja rpå allvar, är som du PENTAN rädd för att börja äta igen.

    Vet iaf en sak eller åtminstone tror och hoppas är när jag till slut når min trivselvikt och får bukt på hjärnspökerna så har jag Helena tillbaka.

    PENTAN, TOKSTOLLAN, KNYJOY: Era inlägg fickmig att börja fundera och kände att jag behövde skriva av mig...
    Nu blev det långt, får se om ngn orkar läsa hit, isf,

    STOR kram till alla oss kämpar

  • 1augusti2009

    Har inte haft så mkt tid över har varit tokmkt i skolan, jobbet, hemma osv.... Har inte skrivit på ett tag!

    Men såg ditt inlägg Pentan: Om du är dålig nu, VERKLIGEN INTE!
    Tvärtom du är så jäkla duktig och sporrande tror att du har iaf 50% cred till att jag lyckas stå ut fortfarande, känns skönt att vi hållit på nästan lika länge +- 5 dagar.

    Jag tycker du ska njuta av dina räkor och tror att du kommer må mkt bättre efter. Men vi vet båda två att vi med vånda börjar närma oss den dagen vi ska äta igen, kommer vi klara det där ggn? Och JA jag tror det

    Stor varm vår kram till dig från mig å tänk på våra stundade bröllop


    Pentan skrev 2009-03-05 11:14:52 följande:
    Ok jag kommer köpa 1 hg färska räkor med mig hem i dag efter jobbet. Jag känner att jag behöver det. Mår inte bra och själva valet att kunna få äta dessa räkor eller ej kanske får mig på rätt köl igen. Är jag dålig nu..?
  • 1augusti2009

    Jo en sak till veckans vägning närmar sig med stormsteg, kl 17 som vanligt, håll tummarna så återkommer jag med resultat

    KRAM

  • 1augusti2009

    Dag 60 på ren kur:

    -2,7 denna vecka

    Totalt -18,7kg

  • 1augusti2009

    Ja fy fasiken vad vi är bra å det är så skönt att ha dig som vet vad man går igenom.

    Drygt -22kg shit, du är kanon!
    Du och Patrik verkar ha ngt alldeles speciellt det märks

    Har en fin här hemma med å utan honom så jag det vet du själv skulle det antagligen inte gått så pass bra som det ändå har gjort.

    Uppe tidigt haha... det stavas SMÅBARN

    KRAM till ALLA


    Pentan skrev 2009-03-06 09:11:28 följande:
    Kopierat från min blogg då jag inte orkar skriva om allt... Snälla underbara Patrik fixade så fint till mig i går när jag mådde som sämst. Köpte ju med mig färska smögenräkor hem i föreställning att jag skulle äta. Huvudet var helt inställt på detta och det kändes bra. Kom hem och Patrik var i väg p¨å jobb, men han sa ta en nu och se hur det känns, så kan vi göra det lite mysigt när jag kommer hem och äta tillsammans.Ok skalade en liten kropp och tuggade på det, smakade precis så som jag kom i håg det. Var inte så mycket märkvärdigare än så. Men spottade ut den sen, svalde aldrig.Så när Patrik väl kom hem så hade jag bestämt mig för att inte äta. Och det kändes bra. Men vi pratade om det och det är ju så att när man går på ren kur så är det just räkor man kan äta utan att bryta eller förstöra sin kur. Och tre st är den mägnd de rekommenderar.Vi mös i ljuset från de små värmeljusen och det smakade riktigt gott!!!! Har fått ny energi och känner att jag kan och vill klara av detta!Dag 6576,8 kg!!-22,2 kgJisses, men jag fick gå på toaletten i går... 2 ggr... Och det måste ha varit över en vecka sist! Så det kan vara en förklaring till detta megahopp - som gör att jag sen typ 8 år tillbaka nu äntligen väger mindre än Patrik!!!!Vågen för mig!!
  • 1augusti2009

    Det är min skräck, jkag som har varit på toan varje dag annars, visst mkt löst då pga av allt fett, men nu så är det ca 1 gång i veckan å då kommer stenhårda harpluttar...


    knyjoy skrev 2009-03-06 09:25:53 följande:
    Ja på tal om toalett. Jag tror jag nämnt att jag är dödsrädd för att bli förstoppad... någon som upplevt detta?
  • 1augusti2009

    GRATTIS!


    090414 skrev 2009-03-06 09:27:38 följande:
    Dag 5 Vikt 71,0Har gått ner 3kg. Antar att 2kg är vätska.Längtar efter en god sallad eller en kycklingfile men jag står ut dessa veckor. För jag ska ju vara snyggast vid poolen på Gran Canaria hmm eller hur var det???Det känns fortfarande helt OK inte lika mkt ork som vanligt men det är väll som det ska.Saknar energin lite, skulle vilja orka ge lika mycket på spinningpassen som jag brukar men men den tiden kommer tillbaka.
  • 1augusti2009

    Hoppas du kunde somna till slut Och att du sover nu

Svar på tråden CAMBRIDGE kuren - tråd nr 13. Alla nya & gamla se hit!!