• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • kängu

    Nenne, 21 juni. Tror det är samma dag som Frullan typ? Så det är ett tag kvar... Tråkigt att inte ha ngt att göra på jobbet!!

    NÄ nu måste jag äta frukost!!! Monstret där inne KRÄVER det!!!

  • Tinga

    Tack alla ni sötnosar för peppning! Ibland, särskilt vägningsdagar, känns det så himla hopplöst med deras viktökning, men jag vet ju precis som du skriver så fint, Sweet, att de redan gjort en jätteinsats bara genom att ta sig dit där de är idag. Det är bara det att de ca 10 andra neobarn som jag har koll på äter jättebra och är mycket större än Piff & Puff och därför känns det så himla trist (och lite orättvist ) att _både_ Piff & Puff ska konstra. Inte nog med att man har två små att ta hand om, sen ska båda konstra också. Jag ska träffa mat-psykologen igen om ett par veckor och då ska jag be henne om hjälp med verktyg för att kunna hantera killarnas dåliga ätande och viktuppgång. De utvecklas ju fint och mår bra, och därför känns det trist att inte kunna glädjas fullt ut åt det.

  • Tinga

    Snaily - oj, vilken dramatik i dina hemtrakter! Är du besviken över att du inte fick vara med?

    FruLlan - vad trist att även det här busfröet inte vill växa ordentligt eller placera sig i rätt läge. Finns det fortfarande chans att Roffe vänder sig rätt, eller? Blir det vändningsförsök igen?

    Nenne - sprut kan vara trevligt i flera olika former, uppenbarligen!

    Muggles & Piggelin - vad bra att ni planerar Göteborgsdejterna. Tänkte just på det att den enda i tråden som jag träffat två gånger är Sweet, som bor allra längst bort.

  • Fru E

    Nenne-hur kändes det att spruta?? Eller du gör det kanske ikväll när ni har lite mer tid

    Tinga-kan tänka mig att det är oerhört frustrerande när man gör allt man kan för de små liven också går det ändå inte som man vill (kan ju även jämföras med barnverkstan )

    Snaily-har inboxat dig vad jag jobbar med

    Frullan-du får tänka så att dina barn gör det som känns bäst för dem i magen för att de ska må bra

  • Lapinette

    Vickan - vi cyklar tandem!! Jag borde också ha ÄL typ fredag - söndag . Vi kör på som vanligt för vad fasiken händer det så händer det . Som sagt, helt jäkla otroligt att man trots alla motgångar inte har givit upp. Måste ha en skruv lös.

    Piggelin - vad hittade maken på för skoj igår?

    Frullan - hoppas Roffe tar förnuftet till fånga och vänder på sig snart. Han kan ju inte ligga där och spjärna emot.

    nenne - tjohoooooooo sprutdags! Tjong in i kalaskulan och så plopp är det över. Det går superlätt! Fast vid sista IVF tog jag två sprutor och blev blå på magen ... då var jag trött på skiten.

    Snaily - låter som du bor typ i vildaste delarna av Canada!

  • Fru E

    Lappis-som du själv sagt innan hoppet är det sista som överger en

  • muggles

    Apropå pökande på sparlåga - jag läste ngnstans (ja jag veet att jag läser en massa överallt jämt ) att normalfrekvensen för pök hos småbarnsföräldrar är ca en gång i månaden! Jag tror att många är stressade över att de gör det för sällan jämfört med alla andra, man tror ju gärna att alla andra gör det 2-3 ggr/veckan.

    BS: bubbelpool ska man bara undvika i slutet av grav pga att livmodertappen kan ha öppnat sig lite och kan då släppa in bakterier. Så här tidigt absolut ingen fara! Vad skoj att du nu kan bada i Budapest - det trodde du ju inte (pga tant)!

    Kram till dig Tinga för att du kämpar på med maten. Men håller med, de har iaf gått upp lite grann. Bättre än inget! Klen tröst jag vet...

    Har glömt att tacka för den extremt trevliga lunchen med Kängu och Ore igår - alla man träffat här i tråden är ju så förbaskat trevliga!

    Nenne: skönt med sprutstart! Det går framåt...

    Frullan: jobbigt att Roffe också ligger med rumpan neråt. Du kanske är byggd så att de hamnar så? (Alltså att bäckenet är byggt så att det är skönast för dem el vad vet jag.) Hoppas att han vänder sig framöver.

  • muggles

    Sweet: hur gick det med din kvinnliga hysteriska chef, fick ni till ngt bra samtal?

    Liten: hur gick det med din chef, du skulle ju också ha ett samtal med honom?

  • kängu

    Muggles, jag har ju också helt glömt bort att tacka! Supertrevligt var det!!!

    Tinga förstår att det känns tungt. Hoppas du kan få till ett bra samtal med matpsykologen. Killarna får ju i sig det de behöver vekar det som, men förstår att det ändå känns frustrerande. Läste just en artikel häromdagen om detta med sensoriken och för tidigt födda barn (som logopeden hade pratat med dig om). Styrkekramar till dig!!!!

  • gifta Lili

    Här tassar jag in och säger grattis till BS!
    ... och så tassar jag ut igen!

Svar på tråden Livets stora och små frågor