• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Lapinette

    Kokisen - tänk att du får oss att gråta (för någon vecka sen var det ju jag)! Kram tillbaka!

  • Liten med Mindre

    BS - vet att du är på resa nu, men GRATTIS i alla fall. Så kan det gå när man inte har ägglossning... Hoppas att du får må bättre denna gång, trots ryggen, vikten och annat. Intressat upplösning på röntgendramatiken.

    Tinga - GRATTIS till de 300 grammen! Det är ju strålande ATT de går upp i vikt med den magra kosten de behagar stoppa i sig. Fantastiskt! Jag vet hur jobbigt det är med en sparris - men jag försöker också tänka att hon ju mår bra och växer lite i alla fall. Försök blunda för vad BVC säger att de borde öka, och se till att de ökar något, och att de mår bra. KRAM!

    Muggles - hade möte med chefen förut, och han verkade förstående för mitt problem - och sen har inget hänt. Så då ser jag det som legitimt att sluta oroa mig för att jag ibland inte gör särskilt mycket nytta på jobbet. Kan ju liksom inte tvinga till mig jobb under pistolhot.

    Fast just nu njuter jag av att vara hemma. Tycker inte alls januari är dåligt ur dagissynvinkel. Perfekt att få vara hemma med Mindre nu under våren och sommaren. Hon är ju supermysig att vara med, och när man som vi kan dela upp ledigheten så får man det bästa av två världar.

    Brunch - som det ser ut nu så kommer jag gärna och mumsar. Om vi inte hittar ett helt fantastiskt hus. Men läget känns inte så nu...

    Frejis - du får koka dig en riktigt kraftig rödvinsås och äta till något gott. Kan bota lite av begäret kanske?

    koko - en dito ostsås? Inte för att brie gör någon höjdarsås förstås...

    Själv är jag oerhört sötsugen denna veckan hemma. Så fort Mindre ligger för att sova middag så rensar jag skåpen på godis. Patetiskt! Undras om det är pga morgonpromenaderna eller bara hemma-sug?

    Nu har benen somnat - sitter på golvet i vardagsrummet o surfar, då halva lägenheten är utan ström av okänd anledning. Det får maken fixa ikväll när jag cyklar.

    Må så gott alla!
    syns på söndag!

  • Liten med Mindre

    Är det förresten någon stockholmare som längtar efter gamla årgångar av Allt om Mat? Rensar för fullt hemma nu.

  • _koko_

    Men, oj, nu blir jag ju alldeles uppblåst, kolla ut genom fönstret ni som är i stockholms innerstad så ska ni se att jag svävar förbi era fönster!

    Hur som helst, Tinga, jag menade varenda ord!

    Liten - Grymt bra poäng där, all viktuppgång är ju bra viktuppgång!

    Men briesås låter inte så gott faktiskt, nä, jag får nog fortsätta drömma om det i stället, och äta en hel brietårta i september.

  • fru AM

    Jag såg dig just sväva förbi koko!

    Jag ligger lågt idag. Sov som en kratta - hade fått en släng av sonens magsjuka

    Ska snart iväg för Hektors bvc-debut - men han vill inte vakna och äta först. Blir helt nervös över att gå ut på stan med en bebis som förmodligen vaknar efter tio steg och ska ha mat DÅ!

    solong

  • Piggelin1

    hej tjejer,
    nu är jag ikapp!!

    Bara jobba idag, imorgon är jag ledig - lyxigt

    Snaily - vilken dramtik i dina trakter
    Själv läste jag precis om detta på gp.se
    www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp&a=493498
    Wildlife i sydvästra Sverige

    BS - grattis igen. Kan inte göra annat än hålla med Frullan i frånvaron av "hurra jag är gravid" utan att det blev mer "fasen vad svårt det blir med dagisplats"... Dina gravidhormonoer måste gjort rasande snabb entré

    Nenne - grattis till sprutandet!

    Muggles - såg att det var m2 som var mäklare - får kalla kårar när jag ser dem (vi hade m2 först, men bytte till Erik Olsson).
    Men klart fint radhus, utvändigt kändes det lite kul/nytt/fräscht tycker jag. Fast trappan upp till andra våningen tyckte jag var skitful plus den där furuskivan som var trappskyddet på övervåningen. Kunde de inte gjort detta lite roligare när huset byggdes?! Men annars, helt klart potential!

    Liten - har inte riktigt hängt med - är du hemma på hel- eller deltid nu?

    Koko - samma fråga till dig! Fattade som att du slutade jobbet häromsistens, men fick inte riktigt ihop det, eftersom bebisen inte kommer än på ett bra tag. Eller var det kanske bara att uppdraget var slut?

    koko igen - du är så himla KLOK!! Du & Telis är båda så himla klockrena/visa/kloka!!

  • muggles

    Håller på och bokar in oss för en visit till Ingarö på midsommar. Kul att det äntligen blir av! Jag har en gammal "bästis" som flyttade dit och bor där med sin man och 2 barn, vi har pratat i minst 3-4 år om att vi ska åka upp och hälsa på, och nu verkar det bli av. Det är väl ingen annan som är i stan på söndagen då - ni är väl på landet allihop förmodar jag?

  • Piggelin1

    Tillbaka från tidigarelagd "fredagsfika"

    Muggles - de husen på den gatan är så himla fina! Fast detta var ju minst sagt Renoveringsbehov med stort R, som det stod i annonsen. Toaletten måste ju tex varit från när huset byggdes eller?!

  • muggles

    Piggelin: håller helt med dig om furutrappan, det var den jag tänkte man kunde ha gjort om (ifall man köpte huset, men nu ska vi ju inte ha hus ). Jag kollar ibland bara för skojs skull...

Svar på tråden Livets stora och små frågor