• fru AM

    Livets stora och små frågor

    Hej Mugglan! Har haft en skön helg - i lördags lekte vi turister och åkte lite båt och gick på museum (Aquaria) och på skärgårdsmarknad. Samtidigt som det var Stockholm Mataton så man var tvungen att tänka på vart man gick så vi inte hamnade på fel sida om löparspåret (då är det svårt att komma hem - vis av erfarenheten).

    (Det enda tråkiga var väl att jag upptäckte mitt bråck.)

    Hur har Mugglan haft det då? Och hur var det - skulle ni upp till Stockholm över midsommar och hade en ledig söndag?

  • fru AM

    Ska till BVC och mäta och väga guldklumpen nu - återkommer!

    Tinga: Men kan du inte beställa tröjorna från HM på nätet?

  • fru AM
    Frejis skrev 2009-06-01 10:59:03 följande:
    A M - är det bara mätning av H. som görs på BVC eller är det även andra saker? Ska bli intressant att höra hur mycket han har vuxit.
    De mäter kontinuerligt vikt och längd (samt hattnummer). Sedan är det då och då utvecklingskontroller och läkarbesök samt vaccinationsgvning.

    Idag är det knappt två veckor sedan vi var där senast. +2cm (igen) och +700g (!)

    Jag pratade faktiskt med BVC-sköterskan om mitt kanske-bråck. Hon tyckte jag skulle ta upp det på efterkontrollen med BM - alternativt maila BM redan idag.

    Den enda behandlingen är tyvärr operation - men de opererar bara smärtsamma elelr farlga bråck ...

    Page: är du i norge?

    Frejis: hur har du det med magen idag?
  • fru AM

    Frejis: jag funderade ett tag på om det kunde vara ett myom som jag har men jag vet inget om hur man diagnostiserar såna. Det kanske inte hör till vanligheterna att man känner dem utifrån Det är väl troligare att det är ett bråck eftersom jag nyss genomgått en operation precis där ...

    Förmodar att man kan säga att man har jättejätteont i bråcket om man vill få det bortopererat. Huruvida det är farligt eller ej beror nog på VAD det är som buktar ut. Är det en bit av tarmen är det INTE bra.

  • fru AM

    Frejis: de har aldrig sett något som liknar myom på mig tidigare, de gjorde inte ultraljud på snittdagen heller men då var de ju å andra sidan inne och tittade ordentligt när jag var "öppen". Barnmorskan som var med under operationen sa att allt hade sett jättefint ut: livmoder, äggledare och äggstockar ... Känns lite konstigt att ett helt operationsteam har sett de delarna, men inte jag

    Muggles: 12000 för bråckoperation - låter ok. Fast med tanke på att jag vill operera mina åderbråck för 40000 snart så blir det ju ebb i kassan ...

    Bara ordet BRÅCK är läskigt tycker jag.

  • fru AM
    muggles skrev 2009-06-01 12:03:17 följande:
    Yes, vi kommer upp på midsommar och åker hem på söndagen kl 15, så en kaffe/brunch/fika på söndagen skulle vara urroligt!!!
    Tycker vi siktar på en kaffepicknick i parken eller liknande!? Hoppas på fint väder så klart!
    Vi hörs mer om det när det närmar sig!
  • fru AM
    Frejis skrev 2009-06-01 12:14:16 följande:
    A M - kan du inte förhandla om bråckrabatt (typ som mängdrabatt) på kliniken?
    Tänkte också på det, men insåg att de bara gör ben på den där kliniken. Tycker nog att landstinget får bjussa på min bråckoperation - det är det jag tänker försöka med i alla fall. Så lite som jag faktiskt har legat sjukvården till last hittills!

    Fast först kanske jag ska få mitt bråck konstaterat ... Det KAN ja vara något annat - typ .... en kikärta på rymmen? Ärrvävnad? Mitt borttappade örhänge?
  • fru AM

    Tinga: när ska grabbarna ha utstyrseln på sig? Vill du att jag ska kolla på H&M här? Hinner imorgon!

  • fru AM

    Tinga: vilket hästjobb du (ni) gör & har med killarna. Vilka matningsprocedurer! Livia var extremt stökig första sommaren minns jag (när hon var 7-9 månader ungefär). Man fick hålla på som en varitéartist för att hon skulle bli distraherad och låta sig matas. Maken sa häromdagen att han verkligen hoppades att Hektor skulle vara annorlunda - eftersom han inte var säker på att orka gå igenom samma kaosmåltider igen ...

  • fru AM

    Hej Järnkaminen! Och välkommen till tråden! Jag kan tyvärr inte svara på din fråga om pergotime men det dyker säkert upp någon gammal räv snart som svarar!

    Hej så länge

Svar på tråden Livets stora och små frågor