• fru AM

    Livets stora och små frågor

    Snart kommer barnvakten (Tabitas alltså) och vi ska ta en drink och sedan pipa iväg till restaurangen. Det blev en bra dag, detta. Trodde jag inte igår när jag hade akut åldersångest på nattkröken och tänkte att allt var slut och att livet var skit (vadå humörsvängningar? )

    Puss på er härliga trådisar!

  • fru AM

    Maken skrattade så han skrek åt Kåta Gun-klippen. Måste köpa leopardkläder. Eller inte.

  • fru AM

    Hej alla! Födelsedagsfirandet blev lyckat även på kvällen med besök på Wasahof (ostron + hummer + stout + vitt vin + creme brulee). Hektor fick ligga i sin vagn borta vid garderoben (!) - var vaken och tyst en halvtimma först, sedan somnade han och sov hela kvällen (fram till kl 3).

    Idag familjedag med besök på 4H-gård!
    Kram till alla och tack återigen för grattis!

    Lappis & Nenne: ni går kanske på semester innan jag är tillbaka i em: ha det underbart i kalifornien och i hängmattan! (Och lappis: träffar du på mitt ex i santa barbara så är det fritt fram att bita honom i hälsenorna )

  • fru AM

    Grattis Vänner!!!

    Snaily: Skit med lång cykel och att tanten kom ... Kram!

    Tinga: Trist att kräket gör att ni inte vill åka på semester ... Förstår er så väl. Det är lättare att ha det besvärligt på hemmaplan så att säga, samt at reseupplevelsen inte alls blir densamma om man ska håla på och mecka med en massa nerkräkta kläder osv. Men livet är långt och nästa sommar kan ni säkert resa hur som helst! Kram!

    Vi håller på och försöker bestämma oss för en semestervecka i september - det blir nog Langley, antingen på Korsika (Orizonte) eller Kreta - någon som har åsikter och tips?

  • fru AM

    Jag blir galen! Vi hade bokat Korsika här under dagen men så läste jag mig till på internet att det INTE finns någon barnklubb längre då (så sent på säsongen) ... Det hade de inte sagt vid bokningen. Det var ju själva grejen med resan - eller i alla fall en av grejerna! Tänkte istället boka Kreta som har barnklubb hela säsongen - men det hotellet ligger inte lika mysigt till ... och så är flygtiderna helt galna: Avgång 05.55 på ditresan och hemkomst runt ettiden på natten ... Få se om vi byter spår och bokar något läckert på Mallorca istället ...

  • fru AM

    Sorry mina ego-reseinlägg men jag är helt uppgiven: det blir ingen resa! Kretaanläggningen kändes inte kul längre eftersom vi eg hade valt Korsika ... Vi ville ju ha en så bekväm resa som möjligt med barnaktivitet för Livia och en härlig strand att ligga och softa på ... Lutar åt att vi spar krutet till en riktig drömresa i vinter eller nästa sommar. Samt till 40-årsfesten ... (med Jurassic Park-tema )

    Hursomhelst - har i min självupptagenhet glömt vad jag ville kommentera ... Förutom: Lycka till på nupp/kubb imorgon, Telis!!! Hälsa Televinken från mig!

  • fru AM

    Jaaaa - fläckborttagning var det ju! Tack Snaily!
    Mot fettfläckar är Yes handdiskmedel bäst tycker jag. Gnugga in fläcken med koncentrerad Yes och låt vara en stund - tvätta i maskin på handtvättsprogrammet om det är ett ömtåligt plagg (och om det tå denna behandling) - eller på annat program med högre temp om plagget tål det ...

  • fru AM

    Gör dock INTE som en kompis till mig: Jag hade tjatat om Yes' oöverträffbara fläckborttagningsförmåga och han försökte därför ta bort en kådafläck på bilens motorhuv, med Yes ... och en Scotch Brite-svamp (riviga sidan). Det blev inte så bra - den riviga svampen gjorde att han fick lämna in motorhuven för omlackering ... Fast det var ju inte Yes' fel ...

  • fru AM

    Telis: vilka bra siffror! Fantastiskt! Och hur kändes det att se Televinken? Hur reagerade maken? Kram till hela familjen!

    Frejis: hoppas ditt UL gick lika bra! Nyfiken!

  • fru AM
    Telis skrev 2009-07-14 17:12:23 följande:
    AM, maken blev inte riktigt lika starkt berörd som förra gången när han nästan grät men vi tyckte båda att det var fantastiskt roligt. Men totalt overkligt! Det går inte att förstå att den där lille parveln ligger där inne och fladdrar hit och dit. Jag tänkte på den där filmen och boken vi skulle låna av dig, har du möjlighet att träffas imorgon för en överlämning? Vi åker bort på torsdag och är borta till på söndag och då har väl ni hunnit åka på semester?
    Vi ska hälsa på Livias kusiner utanför stan imorgon men jag vet inte när vi ska vara där, jag sms:ar när jag vet. OK? Och om vi inte hinner ses så skickar jag dem till dig!
  • fru AM

    Frejis: vad bra att UL såg bra ut! Stor bebis också bra - du kommer ju få snitt om det är det du vill!
    Ang resan så åker vi inte - inte nu, utan tar det i vinter eller nästa sommar. Men alldeles nyss började jag söka resor igen ... till höstlovet ... Och så kollar vi sommarhus hela tiden ...

    Lappis: ni kommer ju få en vrålhärlig resa det hör jag det! Sol, vin och kärlek!

  • fru AM

    Haha, Hektor har börjat styra armarna litelite nu. Han har hela dagen legat i sin vagn och med leenden och utsträckt tunga försökt få sin vagnsleksak att ge gensvar på det instensiva flörtandet han utsatt den för. Nu ligger han på golvet under babygymet och boxar på leksakerna som hänger ner. Det verkar inte riktigt som att han fattar att det är hans armar som träffar rätt ...

  • fru AM

    Bra jobbat Lappis! Provinsen Champagne kommer inte att gå i konkurs i år i alla fall!

    Själv ska jag svälta mig i sommar - både vad gäller godsaker och vin. Idag var det en gammal bekant jag träffade på gatan som frågade om det var "dags igen". Han måste i o f s fåått hjärnsläpp för jag hade ju md mig 2månaders-Hektor i vagnen men ändå! Man får ju komplex över magen nu!!!


    Lapinette skrev 2009-07-14 19:41:39 följande:
    Har precis öppnat tredje flaskan skumpa sen jag började min semester i fredags !
  • fru AM

    Tack förs stöd, tjejer! Den här människan som kommenterade min mage hör till mitt ex:s kompisgäng, ett gäng "äldre" herrar som tycker det är toppen med anorektiskt smala fruar ... Enda gången jag fått en komplimang av någon av dem var när jag fött min äldsta son 8-9 månader tidigare och pga stress och sonens kolik gått ner alldeles för mycket i vikt ... Jag vägde då 60 kilo till mina 184 cm. Då var det en gubbe som gratulerade till den fina figuren ... Så EGENTLIGEN tar jag inte så hårt på dagens förolämpning - men det skaver lite ändå ...

  • fru AM

    Tinga: låter bra att de har någon idé om vad som är fel i alla fall. Fast kikhosta är väl en bakterie om jag inte minns fel, så den kan ju smitta. Hoppas ert kräk och matproblem slutar NU!

    Telis: när det gäller att bära bebisar så är smaken så olika ... Vissa gillar bärsjalar men jag har upplevt att de är svåra att sälja in till en ordinär man (många tycker det ser lite flummigt ut) - och så kan sjalar kännas krångliga att knyta ... Jag har bara haft BabyBjörns klassiska bärsele men den får man faktiskt ont i ryggen av. Har spanat in ett som verkar kanonbra: Ergo Baby ( www.babyheaven.se/Webbutik/ergo_the_new_generation.htm )
    Det kan man använda länge också.

    Det ska verkligen bli intressant att se vad min mammamage är gjord av. Den är alls inte hängig utan rund och ganska fast. Om någon vecka får jag börja med sit ups och brukar få muskler snabbt när jag väl gör något. Det finns ju ett litet hopp om att den blir mindre då ... Men är det bara fett så kommer det inte hända mycket.

  • fru AM

    muggles: jo livia hade fått vara med i barnklubben på langley, vi frågade ... hon är ju nästan tre år det datum vi hade tänkt åka...

    telis: glömde säga: vilken tjusig bild på Televinken! Vilken linslus!

    Frejis: tack för fin komplimang Angående svärmors kommentar (korkad!) så kan jag säga att det beror väl på hur mycket barnet har på sig och hur många/tjocka täcken det har om det blir för vamt! Dvs det kan väl hända även i spjälsäng! Hektor har sovit i sin vagn även nattetid 2,5 månader nu - med tunna kläder och en gallerfilt. Perfekt temp verkar det som.

  • fru AM

    Passionsblomman: håller tummarna för dig när det gäller ALLT!!!

    BS: jobbigt värre verkar det som du har det: mår illa och kräks och delar toa med så många andra ... Jag vet hur det är. Åker om ett par dar till makens familjs lantställe - en toa på 6 pers (fast man kan ju springa ut i skogen också ...)

    Kram till alla som vill ha!

  • fru AM

    BS: aha - inga buskar eller träd att kissa eller kräkas i! JAg tillbringade några veckor på Huvudskär i Sthlms skärgård ett år. Där var det bara klippor ... Lite jobbigt att sköta toalettbestyren. Med en massa fågelskådare och akvarellmålare som kom traskandes hela tiden också ...

Svar på tråden Livets stora och små frågor