• fru AM

    Livets stora och små frågor

    Tillbaks från skärgården!
    Är glupande frukosthungrig men måste bara säga detta: Liten!!! Grattis till Ännu Mindre eller vad nu bebin ska heta!

    Och fy vad jobbigt du/ni har det Tinga! Stor kram!

    Återkommer senare

  • fru AM

    hej alla!
    stort grattis till muggles o herr muggles! Så kul!

  • fru AM

    Tures i sturegallerian har ju uteservering och där borde ju hundar få vara. Ett annat ställe är Debaser i humlegården (nedanför Floras kulle). Båda dessa ställen är lite dyrare dock. Men god mat om man väljer rätt ... Jag är gärna med också! Fast det beror på familjens från-dag-till-dag-planer ... Det kan hända att vi far iväg någonstans. Men om jag kan så ansluter jag gärna som sagt.

    Kängu: det kan vara så att din lillkille äter "för mycket" (för ofta) och därför får ont i magen (att den aldrig får vila). Så var det med min äldsta son som föddes under en supervarm sommar (och åt mycket för att han nog egentligen var törstig). Har du testat med Sempers magdroppar (från apoteket)? Babymassage av lilla magen? Att vänta lite mellan måltiderna (om det nu är så att han äter hela tiden). Bolla tankar med BVC, det är bra!

  • fru AM
    Lapinette skrev 2009-07-06 11:07:55 följande:
    AM - hur ser du ut nu på sommaren, kan man få bord på något av dessa ställen eller har du möjlighet att gå ned och ta ett stort bord åt oss när de öppnar??!!
    Eftersom jag inte ens vet om jag kan vara med så kan jag ju inte lova att passa bord ...
    Debaser skulle jag tro funkar om man kommer när de öppnar. www.debaser.se/restaurangen/humlegarden/
    Är det alltså lunch som gäller?
  • fru AM

    Det kanske går att boka bord på lunchen på Debaser!

  • fru AM
    Lapinette skrev 2009-07-06 11:14:32 följande:
    Har de tak på Debaser om det börjar regna?
    De har markiser som är som stora tak
  • fru AM

    Helt OT ...: förlorade mig i en tråd som handlar om tacky/"white trash" barnnamn ... ( www.brollopstorget.se/Forum-2-18/m3470222-18.html )Tydligen står Livias namn på listan som diskussionen utgår ifrån. Ovanligt intressant tråd med massor av fördomar högt och lågt. Och jag skrattade gott åt att vi, med de ovanliga namn vi valt för våra barn, skulle kunna anses vara white trash Fast jag kanske missat något.

    Men det är verkligen så att detta med namn på barn är en ytterst känslig fråga ...!

  • fru AM
    viktualia skrev 2009-07-06 20:29:11 följande:
    Tack och lov så finns det BB i hålan där vi bor. ca 500 meter hemifrån dessutom.
    [/citat]
    Men vad lyxigt! Då kan ni ju GÅ dit när det är dags - eller så kan maken skjutsa dig i skottkärran
  • fru AM
    Ore skrev 2009-07-06 19:41:23 följande:
    Skulle Livia vara ett "tacky" namn? Hmm... Namn som jag har svårt för (kan tycka är litet tacky) är sådana som Harley, River, Mercedes, Ferrari, Phoenix och liknande... Åtminstonde på barn med två svenska föräldrar.
    Håller givetvis helt med dig ... Det handlar väl om vilken kultur man låter sig influeras av när man ger barnet namn. Och den amerikanska kulturen står kanske inte så högt i kurs hos "oss".

    Jag och maken gillar antikens historia och Livia var kejsarinna i Rom (en riktigt stark och bestämd kvinna) medan Hektor var prins i (det fiktiva) Troja ... (Storsonen har ett svenskt kunganamn). Så jag har temat "storhetsvansinne" när det gäller namngivningen av mina barn
Svar på tråden Livets stora och små frågor