• fru AM

    Livets stora och små frågor

    Tittar fram från ut depperiet och dårhusets förgård för att ge er alla ett husmorsknep angående svåröppnade burkar. Bästa (enda bra) sättet är att hålla burken helt upp och ned och med fast, bestämd hand dunka den i golvet (alltså med locket nedåt) - eller annan stadig, oöm yta. Sen öppnar man som vanligt och burken går upp med ett litet klick! I alla fall mycket lättare.

    OBS! Det är viktigt att hela locket tar i golvet samtidigt - alltså träffar rakt!

    Det här knepet har jag gjort min svärfar helt mållös med. Och det är en bedrift. Där kunde han stå med sitt skedskaft och blänga - mitt sätt var bättre.

    Hej så länge

  • fru AM

    Man dunkar burken bara en (ordentlig) gång!

  • fru AM

    Liten med Mindre skrev 2009-06-17 07:32:05 följande:


    Oj, det lät lite våldsamt ditt knep AM, men värt att pröva nästa gång maken varit i farten och stängt burkar.
    Det funkar bara på fabriksstängda burkar
  • fru AM

    Nenne: *fångar upp knästudsaren och halar in henne för en kram*

  • fru AM

    Muggles:
    Inför söndag: Jag tänker o tänker men kan inte komma på något mer barnvänligt och samtidigt centralt (i förh till Centralen alltså) än Kulturhuset - man hänger ju inte så mycket runt centralen så jag vet inte ... Vilken tid ska vi sikta på? Är ni lunchintresserade eller bara fikasugna?

    Jag inboxar dig mitt tel.nummer så kan väl du göra detsamma ... så klurar vi ut något!

    Någon mer som kan och vill träffa vår trådis från "Framsidan" på söndag? Eller någon som har förslag på ställe nära centralen?

    kramkram till alla

    (tror inte det är baby blues - utan snarare en regelrätt livskris, påhejad av viktuppgång under grav., sömnbrist och babyrelaterad karriärobstruktion)

  • fru AM

    Snaily: hälsa Korven! Vad härligt att det är dags för honom att komma HEM!

  • fru AM

    Muggles & Telis och alla som vill träffa oss på söndag: kl 12 utanför Kulturhusets entré (=ett snäpp upp från "Plattan"). Hittar vi inte varandra så ringer/sms:ar vi! Muggles inboxar du mig ditt telefonnummer?

    Hoppas jag får med mig maken, Livia och storsonen också.

  • fru AM

    Har också haft resecravings! Framförallt längre fram i grav. då man inte får flyga ... Så du är fullt normal! (om nu jag är det ... )

    Nej nu är det sillfixardags inför morgondagen!


    Telis skrev 2009-06-18 10:28:40 följande:
    Jag undrar om man kan få rescravings istället för matcravings?! Jag har gått och sett fram emot den där Kalifornienresan så mycket men nu kan jag inte släppa tankarna på Grekland. Jag längtar så mycket till Grekland att jag blir alldeles gråtfärdig. Det känns som om varenda människa ska åka dit i sommar och jag är så avundsjuk att jag kan dö. Jag känner mig helt oresonligt ledsen över det, nåt hormonellt skit måste det ju vara.
Svar på tråden Livets stora och små frågor