• kängu

    Livets stora och små frågor

    Näpp, nu ska jag ägna mig åt min stickning en stund! Till er som inte kommer kika in här under helgen vill jag säga Glad midsommar!!! Hoppas att solen lyser på er imorgon!!!

  • kängu

    Passionsblomman- skit vad tråkigt Hoppas att du hade en bra midsommarafton ändå!

    Här är det inga nyheter, lilleman trivs bra i magen. BF imorgon så vi får väl se hur länge han håller oss på halster
    Ärligt talat är det ganska skönt, jag och maken njuter av ledigheten, att sova ut, äta långa middagar... dvs allt vi inte kommer kunna göra så fort lillen tittat ut

    Ha en fin fortsättning på midsommarhelgen tjejer!!

  • kängu

    Åh Vickan stort grattis till dig och maken!!! Du är sannerligen en frögurka
    Håller mina tummar hårt för er, det kommer att gå vägen den här gången det är jag säker på!!! Kramar!!

  • kängu

    Kikar in lite snabbt för att berätta att vi fick en liten son i måndags kl 17.50 efter en relativt snabb och smärtfri (tack Epidural!!!!!) förlossning. Vi är nu hemma sen igår eftermiddag och gosar med vår lille prins.

    Han har fått ett namn men det är inte så vanligt så vill inte gå ut med det här... kan inboxa ngn av er!

    Återkommer med förlossningsberättelse etc när vi kommit ur bubblan!!! Ngn som har en snabb-snabb sammanfattning/uppdatering att ge mig???

  • kängu

    Namnet står på Facebook för er nyfikna- tror även att min man lagt upp några bilder!!

  • kängu

    Nu somnade lilleman hos pappa, så jag skriver den däringa förlossningsberättelsen nu- annars får jag nog aldrig det gjort.

    I söndags (BF) var vi först ute och gick 6 km, och när vi kom hem så körde vi en färdknäpp. Då körde det igång med molvärk, som sakta men säkert blev mer och mer. Vid elva tiden på kvällen gick vi och la oss. Kl 02 vaknade jag med regelbundna fast glesa värkar. Åkte till min mamma (som bor 5 min från förlossningen, till skillnad från våra 45 min) vid 6-tiden på morgonen. Var hemma hos henne i ungefär fyra timmar tills värkarna blev mer smärtsamma och kom tätare. Ringde till förlossningen och de tyckte att vi skulle komma in, fast det egentligen var lite för korta värkar... de hade det lugnt den dagen tydligen Var på förlossninegn strax efter kl 11.

    Fick en manlig barnmorska, som senare berättade att undersköterskorna som tog emot mig hade sagt att han trol. skulle få skicka hem mig igen- jag var alldeles för lugn och glad för att vara igång med förlossningsarbetet. Nåväl, han undersökte mig och jag var öppen 3 cm och lillemans huvud låg lååångt ner, så de tyckte att jag skulle stanna.
    Jag hade inte så ont, så vi bestämde att jag skulle bada en timma och därefter få bedövning och trol. ta hål på fosterhinnorna. Badade ca 45 min och sen fick jag nog, men hade öppnat mig en cm till i alla fall så det gjorde lite nytta. Narkosläkaren kom sedan och la Epidural då värkarna nu var ganska smärtsamma- en kvart senare var jag i princip helt smärtfri. Satt t.o.m. och sov en stund, superskönt.
    Barnmorskebyte- och dags att ta hål på fosterhinnorna vid ca kl 15. Kom inte igång med några ordentliga värkar ändå så de kopplade efter 1,5 timma värkstimulerande dropp (då var jag öppen 6 cm). Då började det hända saker, spydde och fick efter en stund otroligt ont med ett jäkla tryck neråt. Lyckades till slut komma upp i sängen för undersökning (satt i en gungstol) och då visade det sig att jag var helt öppen och det var dags att krysta. Ca 15 minuters krystande senare (efter första krystvärken sa jag "Nu har jag nog bajsat på mig älskling, då garvade typ alla utom jag som inte fattade det roliga...) de vred upp värkstimulerande droppet till max för att han skulle komma ut då hans hjärtljud sjönk så var världens finaste pojk ute. Fick upp honom på magen och bara smälte. Sydde "bara" tre stygn, trots att jag trodde att jag hade gått sönder helt då det gick så fort.

    På det stora hela en fantastisk förlossning, med underbar personal och bra smärtlindring!!!

    Nu beger jag mig tillbaka till bubblan

  • kängu

    Läser ikapp... sidan 749:

    BS- Enligt förlossningsjournalen tog det ca 2 timmar mellan 6-10 cm. Krystningen tog ca 20 min. Så det gick jäkligt fort där på slutet- tror det var det värkstimulerande droppet som gjorde det, för de skruvade på rätt snabbt!

    "Ru's namn"- Inget släktnamn, det var faktiskt min mamma som föreslog det, vet inte vart hon hittade det. Det passade så klockrent på honom- när han kom ut var det bara så att han var en "Ru"!

  • kängu

    s. 754

    Lappis, skit också!!! Tänker på dig o maken... *kramar*

  • kängu

    Lappis, fasen vad konstigt det är att det inte tog sig
    Säger som Telis- nu får ni njuta av en härlig sommar med massor av vin och god mat, och sen ta nya tag till hösten. Kramar!!!!

    Vi håller oss inne i värmen, men det är helt OK Lilleman sover och äter, och är på det stora hela en otroligt lätthanterad bebis än så länge. Jag är helt golvad av mammakärlek och sitter mest och stirrar på honom när han sover Idag hade vi besök av släkten och då satt vi fem personer och tokstirrade på honom... stackars barn, alldeles uttittad

    Massor jag tänkt att kommentera, men nu har jag glömt bort allt... Hoppas att ni alla är ute och njuter av det fina vädret, och att ni som har semester har det superhärligt (kunde ju inte vara bättre semesterväder!)

    Kram på er!

  • kängu

    Jag har ju också alldeles glömt bort att gratta dig Vickan!!!!

    GRATTIS!!!!!!!!!!! *knulltrumpeter*

    Låter positivt att du mår annorlunda denna gången!!

    Jag har suttit ute i skuggan o ammat lillprinsen, va skönt det är ute nu på kvällskvisten! På dagen går det inte att sitta här ute... Nu har han somnat i spjälsängen och snart är det dags för mig också att knyta mig *gäsp*

    Kramar till alla som behöver det, och er andra också!!

Svar på tråden Livets stora och små frågor