Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets stora och små frågor

    AM, jag förstår inte riktigt, ni bokade en resa som ni sedan fick avboka och sedan blir det ingenting alls, fanns det inga andra ställen att åka till?

  • BrudSommar2006

    Telis, hm, hon som gjorde ultraljudet försökte knuffa den fram och tillbaka, hon bad mig försöka hosta och skratta för att försöka få den i en bättre vinkel men fick till sist ge upp, kan det ha berott på det? Vi tog ingen bild för man fick betala 50 kr för dem och det var det inte värt. Väntar till vecka 18 när man kan få en lite bättre bild där man verkligen kan se bebisen!

  • BrudSommar2006

    Telis igen, oj vilken bild! Såg aldrig någon sådan bild på Iris. Svårt att se mellan benen eftersom det är skuggat precis där. Ni frågade inte om det gick att se redan nu?

  • BrudSommar2006

    Nej, det var ingen höjdare, höll mig mest till hostandet men det hjälpte ju inte. Men som sagt, jag fick aldrig någon sådan bild på Iris heller och hon hade ju dessutom navelsträngen mellan benen så det gick ju inte att se vad hon var överhuvud taget. Kanske ligger det ett till busfrö i magen nu! Har ju sett fram emot en Hektor den här gången.

  • BrudSommar2006

    Frejis, vi hade inte klarat oss utan vare sig bärsele eller babysitter, babygymet däremot vete sjutton om vi haft så mycket nytta av. Vi skaffade Babybjörns babysitter för det har jag för mig var den enda som gick att ha från nyfödd eftersom den var ställbar i tre lägen. Annars har man ju ingenstans att göra av bebisen varje gång man behöver händerna fria, t ex om man vill äta middag tillsammans i den mån det nu går. Sedan var ju Iris så ledsen jämt och skrek i högan sky om man inte gick runt och bar på henne så så fort man fick börja använda bärsele, tror det var vid sex veckor, så löste ju det flera problem, det gick ju inte att lägga ner henne i vagnen, hon bara illvrålade, så hela semestern efter att hon föddes så gick vi runt med henne i bärsele här nere på Öland så att vi kom hemifrån.

    Vi behövde ingen säng alls till Iris på minst ett halvår för hon sov ju inte en blund om hon inte låg på mig, hon låg ju mer eller mindre och snuttade hela nätterna för att hon skulle hålla sig lugn så att vi fick sova lite, annars illvrålade hon ju bara, dag som natt. Fasen vad kul jag känner att det ska bli att få återuppleva allt det här nu med tvåan känner jag när jag börjar tänka efter vilket helvete allt faktiskt var!!!

    Hur var det Frejis, kommer du att klämma ut en färdig ettåring och kan du i så fall tänka dig att byta?!

  • BrudSommar2006

    Iris sover så oroligt på nätterna, hon drömmer så mycket. I natt har hon legat och gråtit "INTE macka med smör" halva natten och vaknat ofta, stackars liten.

  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, lycka till! Men om huset är till salu nu och ni måste lägga bud nu kanske ni inte hinner vänta tills maken får veta om han får jobbet eller inte, det kan ju ta några månader? Spännande hur som!

    Vad det gäller Babybjörns bärsele så kan man ju hursom bara ha den när bebisen är liten, den vi hade räckte bara till 10 kg och det tog ju inte så många månader innan Iris var uppe i det. Vi har också en sådan där Ergo bärsele men man får riktigt ont i ryggen av den också, jag tyckte att det var mer obekväm än Babybjörns men man bär ju inte över 10 kg bekvämt hur man än gör!

  • BrudSommar2006

    Hej alla, vilket härligt väder vi haft idag! Iris älskar sin plaskpool, förra året var hon inte särskilt imponerad minns jag. Får se om vi kanske kommer iväg till stranden imorgon, sedan var det visst sämre väder på gång igen trist nog.

    F-n vad jag är trött på att vara gravid, må illa och kräkas varje dag, fasen vad jag ser fram emot att få klämma ut den lille och sedan aldrig mer behöva vara gravid igen, tjohoo!!!

    Lite jobbigt är det också att vara fyra vuxna på ett badrum och att inte ha sovrummet på samma våningsplan som toaletten men, men, vi har ju i alla fall badrum och toalett, en del har ju bara utedass, så man ska väl inte klaga egentligen.

    Vem var det som kunde något om tomatplantor här? Vi har Iris planta inomhus i fönstret i en kruka men jag tycker att den tar sig lite dåligt. Växer gör den väl men blanden liksom krullar sig inåt i kanterna och bladen växer också rätt mycket neråd. Den ser liksom inte riktigt frisk ut. Fast jag har letat efter ohyra på den och hittar ingen i alla fall. Hoppas att den inte dör.

  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, jag hoppas så att allt ska lösa sig för er!

  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, ja, men den får ju sol och värme inne också? Eller måste den stå ute? Det är så himla ostadigt väder och blåser så himla mycket så annars får vi nog hålla på och bära den ut och in, det finns ju inte ett träd på hela alvaret här som skyddar så mycket blåst blir det. Men visst kan vi ställa ut den om det är det som krävs.

Svar på tråden Livets stora och små frågor