• passionsblomman

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Här fortsätter vi längta,vänta,räkna och fundera över allt som hör bebisvärlden till och under tiden tar vi hand om varandra i skratt och gråt.

    Du som också vill ha barn-välkommen att hänga i det här helgalna men varmhjärtade gänget!

    Du som är känslig för att läsa om kroppsvätskor, sex och sjukhus, är också välkommen, men härmed varnad.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-16 09:29
    Denna tråd utgör del 6 i vår följetong.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-18 09:28
    Länk till den förra tråden ifall nån vill ha...
    www.brollopstorget.se/Forum-1-71/m3286162.html

  • Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan
  • passionsblomman

    Näääää! Det är ju det som är så bra att det INTE är tycker jag!

    det är liksom ur BARNMORSKORNAS synvinkel man får se och följa hur deras arbetsdag se ut. Jag tycker det är helt brutalt vad duktiga de är! Där ligger någon med värsta krystvärkarnaoch henne hejjar de på, någon pappa håller på att kolavippa så honom säger de åt att lägga sig på golvet..:-
    Någon är inne för att kollla an liten blödning eller är rädd för sjukhus så de gör studiebesök innan.
    En har fött tre ungar förut och är jätterutinerad och lugn osv osv. Det är så COOOOOOLT hur olika och individuela förlossningar är!


    Ankan80 skrev 2009-05-28 10:24:29 följande:
    Jag har tittat på något sånt där barnmorskeprogram, både svenskt o amerikanskt.Dock brukar det alltid vara någon komplikation som tillstöter så det blir nästan alltid kejsarsnitt har jag fått för mig. De tar väl bort de vanliga "tråkiga" förslossningarna för det är inte så bra/spännande tv.Sen tycker jag bebisarna ser så stora ut o då blir man ju inte lugnare precis
  • ingenjörsbruden

    Oj sicket stiljtje det är här idag....man skulle ju kunna tro att vi har mkt att göra!

    Bara måste se inspelningen av Barnmorskorna ikväll!!

    På tisdag ska min magen mätas! Hoppas jag kan få höra på fladderbusets hjärtslag då osså!

  • Hvidbrud

    På tisdag ska jag på UL för att se om moderkakan flyttat sig, så jag slipper kejsarsnitt. Ska till jordmodern också och bli mätt(?)målt, mätad? hmm.. Så får ni massor av information av oss båda!
    >Hur dags ska du dit, ingis?

  • Ninnnis

    Dagens dos av svintoläkaren:

    Ringde ju mottagningen i tisdags, eftersom indianerna hade kommit och jag vill ha nya Pergotime till dag 5 (imorgon), dessutom ville jag veta mina provsvar. Fick ju veta av sköterskan att provsvaren inte hade kommit, och att jag skulle ringa Svintotanten på hennes telefontid idag. Hon upplyste om att läkaren kan faxa receptet efter samtalet så att jag hinner börja ta dem i morgon.

    Idag ringde Svinto upp mig precis när telefontiden började klockan 12. Proverna såg bra ut och allt var normalt. När jag bad om mer Pergotime undrade hon om jag hade tagit progesterontest på dag 23-25? Ja, det tog jag ju den 15 maj. Det har visst inte registrerats, men hon skulle kolla om det låg för utskrift.

    Pergotime ska jag få, men dosen beror på resultatet av progesteronprovet. Har jag inte haft ÄL ska jag ha dubbel dos. Detta skulle hon kolla upp. Hon ville skicka hem receptet, om jag inte ville hämta det själv. Mottagningen ligger ett par mil åt helt fel håll, och efterom dag 5 är imorgon och jag åker direkt till stugan efter jobbet funkar inte posten heller. Jag påpekade att sköterskan sagt att hon kunde faxa det till mig, men DET gick inte! Då får jag ju bara en bit papper! Jaha... Kan ni inte skicka e-recept till apoteket? Nähä... Men däremot kan de faxa direkt till det apoteket jag vill hämta på, om jag har ett faxnummer.

    Sagt och gjort, efter 10 minuters telefonkö till apoteket fick jag ett faxnr som de kan skicka det till, förutsatt att de har ett faxavtal med apoteket. Jag ringde tillbaks och meddelade detta, men då säger hon att de nog bara har avtal med jourapoteket, vilket sekreteraren bekräftade för henne. Och ringa in det tar ALLDELES för lång tid, DET har hon inte tid med. Suck. Jag får alltså hämta receptet på jourapoteket. Det är inte det närmaste, men det spelar inte så stor roll. Och just det, för att hon ska hinna kolla provresultatet först så hinner hon nog inte skicka det förrän efter klockan 16. Summa summarum: jag får hämta ut Pergotime på andra sidan stan efter träningen, och utläsa av angiven dos om jag hade ÄL förra månaden eller ej.

    Jag blir bara helt matt av att prata med henne! Hon är så stirrig, virrig och stressad att jag blir helt nervös! Jaja, så länge hon fixar Pergotime till mig så får jag väl vara nöjd...

  • Ninnnis

    ÅH, vad spännande Hvidis & Ingis! *vinkar till fladderbuset och lillmuffin*

  • Ninnnis

    Är det förresten någon som vet vad det innebär att dag 2-4 proven var normala? Vad är det man kan utesluta med hjälp av dem? Hormonrubbningar?

  • lanovia 08

    Ja idag var det lugnt här. Hoppas allt är bra Hvidis så du slipper kejsarsnitt.
    Spännande på tisdag då för både Hvidis och Ingis.

    Själv är jag bara trött o seg idag. Skall ut med jobbet ikväll, känns så där men är la bara att klistra på leendet och hoppas att ingen märker att det alkoholfritt i mitt glas.

    Mannen ringde förut o livade upp mig lite ialla fall. Har var så sprudande glad, det var vissa saker som gjorde honom extra glad som han uttryckte det. Han hade folk runt sig och menade så klart spillevinken (det är mitt arbetsnamn på det lilla på 1mm i magen).

  • Nalle Puh 40

    Hinner inte läsa allt ni skriver, lite annat att dona med så här dagarna före men skickar en kram iaf...

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan