• Soldemor

    Tantvarning 5

    lillabruden skrev 2009-09-24 00:51:35 följande:
    hahahahahaha jag läste tuttarna! (istället för snuttarna)
    Vad tror du jag pysslar med, gyttjebrottning?
  • Soldemor
    dfk skrev 2009-09-24 15:30:17 följande:
    Åh Aleta, jag hör att du har fullt upp. Jag känner likadant. Allt bara händer hela tiden. Idag sa jag nej till en bekant som bjudit hem mig. Jag är verkligen inte den som säger nej till något annars. Men har känt mig så slut och matt, så jag sa ialla fall nej. Kändes inget bra att göra henne besviken och jag undrar hur hon tog det där.Vi skulle ta en fika och plocka lite plommon på hennes tomt. Vi träffas väldigt sällan och hon har varit sjukskriven länge. Hon har inte så många kompisar och är väldigt mycket ensam. Det är därför jag tror att hon tog det hårt. När man bara rusar på ibland så är det så himla lätt att man sätter sig själv i sista hand. Nu provade jag att känna efter vad jag ville själv egentligen, men det känns inget bra om man på köpet gör någon besviken.Sonja, det är inget roligt med såna där morgnar. Man mår inget vidare att skiljas efter ett bråk. Det ligger där och gnager.Men jag tror att om barnen är fulltankade med kärlek och har alla sina grundläggande behov tillgodosedda så klarar dom att se sin mamma eller pappa riktigt arg också.Dom är ju små experter på att reta gallfeber på en. Det är väl också en lära för vuxenlivet att visa om man går över gränsen så kan en trött mamma explodera. Vad bra att du visar dina barn att du också bara är en människa med känslor och ingen robot.Jag tappar mitt tålamod väldigt sällan och jag vill oftast prata mig ur konflikter. Men så enkelt är det ju inte.Så när jag väl blir arg och får ett sånt där utbrott så mår jag skit efteråt, jag känner mig som en skurk.Det det kan nog ändå vara "hälsosamt" att barnen även kan se att mamma och pappa kan göra fel och säga förlåt för att jag skrek på dig. Eller vad tror du?
    Passa dig! Mår du inte bra orkar du inte heller finnas till för andra på ett konstruktivt sätt!
  • Soldemor

    God afton! GRATTIS i efterskott, födelsedagstanten! Hänger på födelsedagståget om några veckor!
    Idag har vi varit på äppelmarknad i Kivik och gjort tantsaker, dvs lyssnat på Danne Stråhed och Sanna Nielsen och Lasse Kronér. Det var jättetrevligt. På vägen hem åkte vi upp till Kafe Annorlunda. För de som inte känner till detta ställe, så kan man äta hur mycket kakor som helst för 60,-
    *dricker en klunk Samarin*
    Och i morgon skall jag hälsas välkommen i min nya församling = tårta och kakor i mängder efter gudstjänsten. Dessutom har jag inte kunnat träna denna veckan med hålen i ryggen, men i morgon kväll, ja då jä.... skall här hoppas!
    Nu måste jag kila över till prästtråden, låter som om jag haft tur och sluppit använda adrenalinet!

  • Soldemor

    Kjell Präst skrev 2009-09-26 16:30:23 följande:


    Tant Kjell här! Fick en smärre chock när jag återkom från landet och gick in i prästtråden... 89 nya inlägg, de flesta av dem skrivna av en person som jag definitivt inte diskuterar med...
    Förstår chocken! Det var nog en av de märkligaste jag stött på här, tur att jag inte hade möjlighet att vara här igår, jag hade fått någon sorts utbrott tror jag!
  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2009-09-26 22:06:04 följande:
    Solde, vad trevligt med välkomnande och fika!Det måste kännas jättekul att bli mottagen så på ett nytt jobb.
    Ja, det känns härligt. Först blir det ett officiellt mottagande i kyrkan när gudstjänsten börjar.
  • Soldemor
    Bobou skrev 2009-09-28 11:45:31 följande:
    Åhhh, jag är så förbannad idag på min vårdcentral!!!De har de mest sanslösa j-la bokningssystem jag hört talas om. Man kan bara boka tider SAMMA DAG, dvs man ringer på morgonen och får en tid senare. Alltså måste man ringa innan halv nio, sen är det fullt. Och eftersom de har detta kortsiktiga system, blir liksom alla tider "akuttider" och de vill såklart helst ha akuta patienter på dessa och det förstår jag. Men det innebär också att det blir stört omöjligt att få tid för något som inte är akut!Jag ringde varje s-ns morgon i fyra veckor i somras, men de sa bara "Är det akut? Nehej, då får du ringa igen en annan dag." Sen blev jag less, och tänkte att jag tar det en annan gång... ...typ nu, när jag ändå måste dit för något av mer akut natur, min sabla UVI som nu inte gått över på fyra veckor. Tror ni jag är less eller!!! Det är fortfarande som i början, att symtomen liksom kommer och går, bryter inte ut helt, men blir inte heller bra... Så fort jag gör något lite ansträngande blir det sämre. Och jag har provat att dricka tranbärsjuice tills det kommit ut genom öronen, utan effekt.Ok, så jag fick tid för UVI:n, trots att sköterskan menade att jag egentligen inte är sjuk, när jag förklarade läget. *morrar* Så då sa jag att jag ville prata med läkaren om de andra sakerna också, det är två grejer, men då skrattade hon och sa att jag ju inte kan ta _flera_ saker på samma tid, en sak i taget! AAAAAAAHHH! Det skulle ta max fem minuter sammanlagt för de andra grejerna, för jag måste bara få remisser. Nej, jag fick en halvtimme, och i en halvtimme ska jag alltså prata med läkaren om min UVI. Efteråt var jag så arg, och kände att det här går bara inte, det här kommer att förstöra hela min dag. Så nu har jag avbokat den tiden och ska försöka boka tid på en annan vårdcentral istället. Men jag är ju listad på den som ligger närmast. Är det nån som vet om det är krångligt att byta? Har ringt till en annan, de ringer upp i eftermiddag så jag hör väl vad de säger...Usch. Skönt att skriva av sig lite iaf...
    Så var detr också ¨på vårdcentralen där jag bor, men jag bytte till en privat inne i stan och det är sååå mycket bättre! Det hade aldrig hänt att jag hade fått träffa en hudspecialist på den gamla vårdcentralen, antagligen inte en allm läkare heller, för att se på mina prickar.
    Har du möjlighet så byt vårdcentral!
  • Soldemor

    Hade en fantastisk dag igår, välkomnandet var så trevligt. Fast det började inte helt bra, fick världens utskällning av vaktmästaren. Jag hade lämnat psalmer och övr information om gudstjänsten till hennes arbetsledare, som han och jag hade avtalat, men sedan brast det någonstans i kommunikationen dem emellan. Min chef stod och hörde alltihop och sa till mig att jag inte skulle bry mig. Men det kändes inte helt bra. Den här vaktmästaren vet att jag är ny i församlingen och inte känner till alla deras rutiner. Men nej då! Fast för övrigt var det jättebra och jag fick blommor och tal och VÄLDIGT mycket goda kakor och tårta - prinsesstårta med äpplebitar, MUMS!
    Idag sitter jag hemma och väntar på möbler, bl a två bokhyllor. De skall komma mellan kl 12 och 17. Hrrm, nej, jag har ju såklart inget för mig på min lediga dag än att sitta hemma och vänta...hm!

  • Soldemor
    Fjällbruttan skrev 2009-09-28 13:40:21 följande:
    Hej!Solde, lämnar in lite äppelpaj och blåbärspaj, mumsa på det medans du väntar Dum vaktmästare...kanske ska påpeka för henne nästa gång ni ses att du faktiskt bara gjorde som du blivit tillsagd och att duinte alls behöver få skäll för det! Fy på henne!Jaja... ni andra får också mumsa paj Jag tror att det är någon sadist som uppfunnit telfeonsystemen på VC för att de ska slippa de som är sjuka och så sparar de pengar...För att få ett recept här krävs det heroiska insatser, man har tur om det ordnar sig inom 14 dagar... höjdarn är nr läkaren som ringer upp inte kan svenska... så då skiter det sig i alla fall.....Sjukvården i Thailand funkade utmärkt då vi var där, både lilla vild och äldsta behövde hjälp, fick det på studs och mådde bättre på ett par dagar...och då var vi hos läkare som också behandlade lokalbefolkningen så de var inget lyx- ställe Här är världen vit idag, det har snöat!! Så mycket att det ligger kvar och har blivit en vinterdag... en halv grad varmt... brrrr... Soppa till middag
    Tack för pajen! Nu kom möblerna! *Går för att hämya vaniljsås*
Svar på tråden Tantvarning 5