• snaily

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Apropå äggledarspolning så borde det väl inte kallas så eftersom det inte är nån regelrätt spolning på det viset. Min gyn var klok nog att kalla det kontrastundersökning av äggledare som nog är mer rättvisande. Äggledare är ju fasligt tunna strukturer som nog är nästintill omöjligt att se på VUL utan kontrast.

    Nenne - tjenixen!
    Jovars det går väl sisådär för oss, knaprat Pergo denna månad också, "spolningen" gick bra och det var inget stopp, fortfarande ingen förklaring till varför det inte vill sig för oss. Ska tillbaka om drygt en vecka för "efter-samlags-test", ha ha ha, så himla osexigt namn på en undersökning... Tycker också det är lite konstigt att alla utredningar verkar se så totalt olika ut - maken har t ex inte fått lämna spermaprov än.

    Hmm, hängbuken KAN ha nåt med de där bedjande ögonen i kombination med mattes givmilda hand att göra ... Fast en del katter tycker jag kan ha en gräslig hängbuk utan att för den skull vara så jättefeta - mer som att magskinnet är slappt. Lite "tummy tuck" kanske? P-piller var 6:e dag skulle jag nog avråda ifrån, det finns ju en del biverkningar med pillrena och ju oftare de tas, desto högre risk för biverkningar. Oftast märker man nog tyvärr inte så mycket om de inte fungerar, inte förrän magen börjar bli tjock... Tänk den som var lika fertil som en katthona, suck...

  • snaily

    *dansar tantdans för Nenne och EA*

    Min ena systerdotter stammar lite också, känns också som det kan ha med brådska att göra. Sen pratar hon allmänt rätt dåligt för att vara 6 år, men det kommer väl så småningom.

    Måste bara skryta lite över Korven, som jag börjat "klickerträna" (googla den som vill för det tar några sidor att försöka förklara ) - ikväll har han lärt sig att backa, och förra veckan lärde vi honom de otroligt viktiga färdigheterna att trampa på en musmatta, och peta med nosen på en penna!

    Nenne - man kan klickerträna katter också. Går säkert särskilt bra med såna där "hundliknande" som Nancy Lär henne servera er frukost på sängen eller nåt annat piffigt!

  • snaily

    AM, också nyfiken på hur har ni löst tårtproblemet!

    Lappis - hjälp vad spännande med möte med soc! Lycka till! Hoppas verkligen inte de är så fåniga att de bryr sig om urringningar och dylikt...

    Izzie, blä för bihåleinflammation, hoppas du blir hjälpt nu.

    Själv har jag en förkylning på gång som aldrig riktigt bryter ut, ont i halsen typ varannan dag, hemskt irriterande.

    Passionblomman - det löser sig med avstånd och sånt om ni behöver göra ivf! Håller tummarna förstås att det fungerar ändå snart! Tror att oftast kan man få göra vissa besök hos en gyn närmare hemma och behöver inte åka till ivf-kliniken så många gånger (väl? Nenne?). Försöker tänka så för egen del iaf, vi har ca 30 mil till närmaste ivf-klinik. Och jättepositivt att det inte är någon kö för er del i så fall! *pepp pepp*

    Ego
    Värdelös jobbdag idag på filialen med flera luckor i bokningen och en 1,5-timmes patient som bara inte dök upp. Suck! Vill hellre hem och mysa med korv och karl!

  • snaily

    Passionsblomman - nu kan jag inte hålla mig längre, är sååå nyfiken på att se länken till ert (nuvarande) hus! Dina framtidsplaner låter ju iaf helt förträffliga!

    Precis vad jag tänkte säga AM - grattis på namnsdagen åt lilla tjejen Cicci!

    Lappis, lät ju som en strålande start på adoptionsprocessen!

    Ego
    Ledig dag imorgon, aaaaaaaaah!

  • snaily

    Förresten Passionsblomman - har nu snokat på hemnet och har en gissning på vilket hus det kan vara *nyfiken nyfiken* (Snokis is my middle name )

  • snaily

    EA, inga planer - kanske en sovmorgon och sen lata mig mycket och leka med Korven och kanske åka och shoppa lite - har i princip bara en klädaffär i närområdet så det är inte så svårt att välja vart jag ska åka Är ju rätt bortskämd med lediga dagar mitt i veckan (på grund av allt helgjourande) så det brukar inte bli så mycket "vettigt" gjort, men skönt är det!
    Kämpa på med övningskörningen, låter ju riktigt skoj det där!

  • snaily

    Hej Frullan
    Konstigt besked det där med att småbarnsmammor inte ska jobba för mycket med sig själva! *morrar* Man kanske blir en bättre människa/mamma av det i slutänden så det kanske är bra för barnen? Är det samma tänk för småbarnspappor eller? *morrar igen*
    Gulligt med Borrens sång!

    PB - jag håller i alla fall i den norrländska fanan, lite ensamt men tappert!

  • snaily

    Precis Frullan, på dem bara! Man säger ju inte till någon som brutit benet att man tänker vänta till efter föräldraledigheten med att gipsa benet, för gipset kommer vara i vägen när man ska ta hand om barnen och sjukgymnastiken kommer ta mycket tid! (lite skev jämförelse kanske, men ändå...) Och ställ dem mot väggen med frågan om hur de gör med papporna!

    BS, huuuu så hemskt!

    Nu ska jag bänka mig framför dialektmysterierna!

    Har förresten träffat VÄRLDENS sötaste taxvalp idag, 12 v gammal. En kollega som skaffade den hastigt och lustigt - tog två dagar från idé till hämtad valp. (Frejis om du är nyfniken - strävhårig normaltax )

  • snaily

    Kram Frullis!

    Natti natti till alla sömniga, själv ska jag nattsudda och kolla på Little Britain.

  • snaily

    Izzie, vad läskigt med feberkramp igen! Har ni fått svar på den där undersökningen ni var på (var det EEG?)?

    Koko
    Grattis!!
    Gaaaaah vilken dramatisk berättelse!! Var det inte Cicci som skrev LITEN blödning? Lät ju ganska läskigt det där faktiskt! Skönt att det gick så bra! Hur mår lillebror nu då? Är han söt? Vad säger Conny?

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor