• snaily

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Instämmer i Mugglans fredagskör!

    Muggles - låter alldeles underbart med er semester! Det är ni verkligen värda efter den jobbiga period som varit! Hoppas på mycket sol och bad och värme för er!

    Cicci - läskigt med ångestattack! Hoppas du fick bra hjälp och mår bättre snart! Kram!

    Kängu, klart du ska söka jobbet!

    EN dag kvar att jobba, sen en veckas semester, aaaaaah!

  • snaily

    Lappis, vad kul med pratglad pappa! Nu får du kanske sova ut i helgen i alla fall?

    Jag ska inte göra något speciellt på min lediga vecka, åker söderut ikväll för hundutställningen. Sen skulle vi gärna stannat kvar i civilisationen och passat på och hälsat på lite kompisar och släkt och så, men måste tillbaka upp för gynbesöket på måndag morgon. Så vi blir nog kvar hemma - skulle gärna ta en liten fjälltur med tältning om vädret tillåter.

  • snaily

    Muggles
    nää nu får det sluta blöda snart!

    Kängu, låter mysigt med hemmahelg, vad ska ni hitta på?

    Nu säger jag hej hej för helgen och drar till Arboga! Om någon är i trakten får ni gärna komma och heja på Korven!

    Tittar nog in på måndag igen efter vårt käcka "efter-samlags-test"... så, nu vet hela världen vad jag och maken ska göra på söndag kväll!

  • snaily

    Hello girls

    PB - hurra vad bra det går med budgivningen som det verkar! Hoppas på lite till nu!

    Koko, grattis till ny bil! Vad för ickesvensson-bil blev det?

    Sweet - är familjen återförenad nu? Måste kännas skönt!
    Arboga såg vi inte så mycket av, annat än när vi virrade runt och försökte hitta rätt väg ut därifrån. Vi höll till på en stor camping någon mil utanför stan, låg jättefint på en udde i Hjälmaren.

    Korven är nu ägare till två tjusiga rosetter Det gick ganska bra, fast matte var nervös och Korven busig så det blev lite "fladdrigt" i ringen. Men annars gick det bra (? jag har ju ingen koll egentligen på vad som räknas som bra och inte), han kom tvåa av tre valpar i hans klass och fick HP (hederspris).

    Det var supermysigt att träffa en massa andra fina korvar! På kvällen var det kräftskiva, jag och maken var i särklass yngst, medelåldern var nog runt 60 kändes det som Men trevligt!

    Nu är vi äntligen hemma och laddar inför morgondagens gynbesök. (Snart ska vi bokstavligen "ladda" mig med något, ha ha)

  • snaily

    BS, du kanske får sitta på en barnkudde eller liknande för att bältet ska sitta bekvämt

  • snaily

    PB, håller med föregående talare, usch vad läskigt! Tur att hon gick till slut!

    Tinga, härligt med trevliga grannar!
    Kul att jag ska vara först med något! Lovar att berätta in i minsta detalj sen

    Vickan, ta det lugnt på jobbet nu då! Försöka duger

    Snorkis, inboxar dig!

  • snaily

    PB, 100000, det var inte dåligt!

    Muggles, fasen vad trist med huset! Men bra att ni bestämde er för att kolla upp det igen, så kan ni förhoppningsvis "sörja" det och gå vidare sen. Kul att du troligtvis får bada, tjohoo!

    Nenne, härligt att höra att du mår bra - lycka till med sprutor och sånt!!

    Frejis - ja jag är ju helt novis men visst är det väl bra med HP?? 4 veckor kvar bara, jösses vad fort det går! Snart är Bumsis här! Hoppas du slipper mer dramatik fram tills förlossningen nu bara...

  • snaily

    Dagens ego
    Väckarklockan ringde 5 imorse - brutalt!! Hade tid hos gyn 7.15. Doktorn tog prover på sekretet i livmodern (spekulum och kateter in) och i slidan och kollade sen detta i mikroskop - så enkelt var det så kallade efter-samlags-testet! Vi fick också kolla i mikroskopet - det man kollar är att det ska finnas ett visst antal spermier per synfält i livmodersekretet - som ett test dels på antalet spermier men också deras förmåga att ta sig igenom livmoderhalsen. Sen om de kan ta sig upp i äggledarna eller inte vet man ju inte, men eftersom det inte var något stopp i mina äggledare så borde det ju gå bra. Vi fick också kolla i mikroskopet och det fanns massor av glada små simmare där - klart över godkänd nivå tyckte doktorn.

    På VUL syntes ingen ÄL på gång riktigt än trots dag 18 idag, seeeeegt!

    Så - härmed är vi färdigutredda! Oförklarligt eller ofrivilligt eller oförsvarligt eller vad det nu heter, barnlösa. Nu får vi välja om vi vill försöka själva ett tag till eller gå vidare med ivf... Doktorn var ganska förvirrad idag och började först prata om att vi inte har rätt till landstingsfinansierad ivf förrän vi försökt i två år, och då är det i Umeå som ivf:en görs. UMEÅ!! Vi har sjuuukt långt dit! Sen kom han på att i den kommun där vi bor kan man söka bidrag för ivf från kommunen (två behandlingar tror jag) och då är det inte samma krav på att man ska ha försökt en viss tid, och troligen kan man då vända sig till Falun istället, liite närmare iaf. Sen verkade han ha glömt att han har skrivit ut Pergo åt mig för han föreslog att vi skulle prova det... det har jag ju redan ätit i två cykler fick jag lite försynt påpeka... Ja ja, tur att jag har koll i alla fall när doktorn är virrig!

    Nu ska vi fundera hur vi vill göra... svårt!! Vi är hittills inne på att sätta igång efter årsskiftet om vi inte lyckats själva innan dess. Hur tycker ni den planen låter??

  • snaily

    Tydligen tyckte jag det var så roligt att kolla i mikroskop att jag var tvungen att skriva det två gånger ovan

  • snaily

    AM
    Ingen kö i Umeå iaf, fast vi hoppas ju på Falun men tror inte det är kö där heller. Fasen vad folk måste vara fertila här uppe i Norrland...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor