• snaily

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    PB; tack! Officiellt har vi försökt i ca 15 månader (ingenting jämfört med er! ). I verkligheten är det lite kortare än så, sökte hjälp lite tidigare än man normalt "ska" eftersom mina cykler varit/är så uppfuckade.

  • snaily

    PB
    Min gyn verkade tycka det är lika bra att skippa inseminarier och gå direkt på ivf - tydligen enligt dagens test så kan ju spermierna ta sig på plats på det vanliga sättet så att säga. Och jag har fertilitetsdator så stenkoll på när ÄL sker. Och Pergo knaprar jag redan. Ovitrellespruta hade jag hämtat ut och skulle ev. ta idag om ÄL såg ut att vara på gång, men det var ju tyvärr inte riktigt dags så nu får jag klara mig utan sprutan - det långa avståndet till gyn krånglar till det hela lite - kan inte bara poppa förbi för ett snabbt VUL riktigt som man kanske skulle önska, och kan inte ta sprutan utan att ha kollat med VUL heller. Gyn verkar f.ö inte bekymra sig så mycket över min oregelbundna cykel - det verkar mest vara jag som tycker den är konstig - utan han tycker allt ser normalt ut och att det är oförklarlig barnlöshet.

    Hej MSW *vinkar*

    Nåja, jag tror jag börjar tycka det känns ok att köra på själva i höst så får vi ta tag i ivf-cirkusen nästa år.

  • snaily

    Hi hi, ja man kan ju önska sig att det lönar sig med lite koll! Det är ju så frustrerande för ett sånt kontrollfreak som mig att inte kunna bestämma över och kontrollera det här, som man kan med det mesta annat i livet.

    Idag kände jag sådär halvmycket förtroende för doktorn, men han hade nog bara en extra virrig dag idag... hoppas jag...

  • snaily

    Frullan, men det är ju jättebra! Vad bra att du stod på dig! Grattis och hurraaa!!

    BS - njae, något vanligt spermieprov har maken alltså inte fått/behövt lämna, gyn tyckte det var onödigt efter dagens prov som visade så många fina simmare i livmodersekretet.

  • snaily

    Liten, grattis till det fina ultraljudet! Men attans att inte vd'n på ditt jobb kan bestämma sig någon gång! Verkar jobbigt att behöva hålla in magen sådär hela tiden!

    AM, dum knöl!

    Lappis, tack för statistiken! Jag passerar ju snart den där magiska gränsen 35, så visst kan det ju vara helt normalt att det tar mer än ett år i vår ålder. Det är väl lite därför jag känner att vi kan vänta några månader till innan vi kör igång med ivf, för att ge naturen en chans till liksom... Att sätta igång i december känns inte som en bra idé med tanke på jul- och nyårshelgerna, har en känsla av att min doktor bommar igen ett tag då precis som han gjorde hela sommaren. Plus att vi vill ha lite må-bra-semester då också.

    Men hoppas fortfarande på att slippa det projektet - bävar allra mest för hur jag ska hantera det på jobbet - att behöva vara borta därifrån så mycket. Ny chef har jag också från och med idag (!).

  • snaily

    Grattis på bröllopsdagen AM! Låter mysigt värre!

    PB, vad bra det går, grattis!!

    Tack för alla åsikter om eventuell ivf-start! Ska höra med gyn om man kan börja pappersarbetet i november/december - om det ska sökas bidrag från kommunen så kan det nog ta ett tag innan all byråkrati är avklarad.

    EA
    Vad bra (?) med tantvärk! Nya tag igen, heja! Lutar det åt ivf i höst för er (om ni inte plussar innan förstås)? Finns väl aldrig en perfekt tidpunkt tyvärr...
    Angående akupunktur är jag ärligt talat lite skeptisk (i detta syfte, inte som smärtlindring t ex), skadad av min västerländskt medicinska utbildning som jag är Säger inte att det inte kan funka, men jag är nog inte beredd att åka till Staden 12,5 mil enkel resa bort för att prova...

  • snaily

    Snorkis
    Ingen fara! Simmarna kan leva länge. Är det dessutom inte så att tempen inte stiger förrän någon dag efter ÄL? I så fall har ni ju tajmat perfekt! Lägg genast in deppmanteln i garderoben igen!
    Kram!

    EA
    Jäkla svårt beslut att ta det där...

  • snaily

    Hmm, har själv bara tempat några cykler men på mig steg inte tempen förrän efter 2-3 dagar - men så är jag ju lite konstig också Kan ju i och för sig berott på att jag inte haft en fullständig ÄL - hmm! *PLING! - poletten trillade ner*

  • snaily

    Snorkis
    Jag har en Clearblue fertilitetsmonitor som läser av östrogen- och LH-nivån (som ett vanligt ÄL-test fast lite mer avancerat ), så hade iaf ungefärlig koll på vilken dag ÄL var.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor