• Lapinette

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Förlåt passionsblomman, visst är det så. Betalada IVFer är bara till för de som är barnlösa.

    Sophiahemmet - tar 31 - 34 000 per IVF (beroende på om man behöver göra ICSI)
    Carl von Linné (Uppsala) - tar 22 000 per IVF eller 44 000 för ett 3-pack (innan kvinnan fyllt 38 år)

  • Lapinette

    Jo, det får man men på CvL får man inte köpa 3-pack. Förresten tack för att du påminde mig - hade glömt att maila CvL om vår senaste misslyckade FET. Fick ett brev ifrån dem igår.

  • Lapinette

    Izzie - ja, våra vänner som har adopterat två barn från Ryssland la visst ned 250 000 på IVFer ... och sen ytterligare några 100 000 på adoption fast dem pengarna har de inte nämnt för de anser nog att barnen är värda det priset . Mamman i det paret ångrar inte att hon genomgick IVFer men däremot att hon gjorde så pass många (hon fick missfall efter missfall).

  • Lapinette

    passionsblomman - samhället sponsrar inte mycket till oss som är ofrivilligt barnlösa. Visst jag kunde ha ställt mig i landstingskön och snällt väntat i 1,5 år men då skulle jag precis vara typ 38 år och 9 månader (bråttom, bråttom och knappast hunnit med de två försök som man får i Stockholm)samt att jag självfallet inte hade tålamodet att vänta så länge. Då var det bara att ta upp plånboken.

    Att adoptera kan kosta ca 250 000 och då får man ett bidrag från staten på 40 000.

  • Lapinette

    De 250 000 som jag nämner ovan är till den kön som är kortast just nu - Sydkorea - men även dyrast.

  • Lapinette

    Sen kan jag inte låta bli att ta upp alla semesterdagar man har tagit ut för att springa på läkarbesök, IVF, akupunktur och andra behandlingar. Helt sanslöst! Får vara tacksam att jag arbetar på ett litet, flexibelt företag som godtar att jag springer iväg i tid och otid och sen försöker jobba ikapp på kvällarna. Snacka om mycket tid jag borde få över i höst ! Fast å andra sidan ska väl då (förhoppningsvis) gå på adoptionsutbildningen som är 3 timmar i veckan.

  • Lapinette

    Nääähhhh, vem i hela fridens namn vågade säga något sånt mitt i all din gråt. Tog du inte fram kniven?!!!

  • Lapinette

    passionblomman - man får höra så mycket dumt! Själv kommer jag självfallet bli gravid nu när vi drar igång adoptionsprocessen för det blir ju alla .

  • Lapinette

    Orkar inte längre bli arg till alla som kommer med kommentarer utan nickar bara och ler lite ... men tänker elaka tankar.

  • Lapinette

    passionsblomman - vad skönt att det inte är så farligt och det där med kompensation om en äggledare är paj har jag också hört talas om. Gällande IVF och kostnad så skulle jag säga att de flesta kliniker ligger runt 22-26 000 kronor förutom Sophiahemmet som tar 31-34 000. Så jag skulle ändra det till att säga att det är billigare om man väljer att göra IVF-behandlingen utanför Sophiahemmet (inte Stockholm).

    ego - är tillbaka efter mötet med soc som var helt ok. Trodde först att hon skulle vända sig mycket till mig då hon var lite obekväm med att prata engelska men istället satt min make och charmade henne. Kändes inte som jag sa eller gjorde så mycket och det mesta hon tog upp visste jag redan. I alla fall, ska imorgon ringa och boka in oss på kursen och håller tummarna att de ska genomföra en på engelska under hösten.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor