• Lapinette

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Såg att det fanns ett bord som heter Japan ... kanske något för mig . På tal om mitt besök så nämnde jag helt apropå till pappa under vår middag med skaldjur på Gondolen i lördags att vi ska adoptera och troligen från Sydkorea. Maken har nämligen fiskat och frågat en massa om Sydkorea sen pappa anlände i torsdags, typ Japans förhållande till landet, hur nära det är etc etc. Pappa blev nog lite chockad ... över adoptionen och sa typ "jahaa....!!".

  • Lapinette

    Hi, hi .. tänkte också på Lack!

    Tinga är ert bord svart, något kortare och till salu?

  • Lapinette

    Frejis - i en vecka till! Maken har dock kollat upp om man kan boka om hans biljett. Samtidigt så är jag redan totalt slut både mentalt, sömn och alkoholmässigt så om en vecka behöver jag läggas in på rehab.

  • Lapinette

    Frejis - tänk vad du ska råka ut för?! Men skönt att allt såg bra ut!

  • Lapinette

    Frejis - du har verkligen fått din beskärda del så förlossningen kommer gå som en dans!

    Ikväll ska jag baske mig inte dricka något alls! Det blir Jansson (pappas önskemål), sill och köttbullar ... och så borde jag steka upp alla (en hel jäkla ICA påse) med kantareller som han köpte på Hötorget i fredags.

  • Lapinette

    Frejis - det är den enda maträtt han har efterfrågat men efter att jag tjatat ett tag så dök även raggmunk upp.

  • Lapinette

    Tinga - måtten lät bra men däremot önskar vi ett bord i svart.

  • Lapinette

    snaily ? skönt att allt såg bra ut men något förvirrad doktor. Själva drog vi igång med IVF ganska så exakt efter 1,5 års försök. Bestämde oss efter sommaren men behövde vänta ut någon mens och sen 3 veckor med sprutor och annat innebär ÄP och ET i november.

    Man säger att 80 % blir gravida inom ett år om man är under 35 år ? sedan avtar det. Min väninna som utreddes på SH fick höra att normalt för vår ålder är att det kan ta upp till 2 år. Hittade detta:

    De flesta par (92 %) blir gravida inom två år om de inte använder preventivmedel och har regelbundet sex. Regelbundet sex innebär att man har samlag varannan till var tredje dag under hela menstruationscykeln ? det ökar chanserna till befruktning. Men detta betyder också att 8 % av alla par inte blir gravida inom två år. Om du är över 35 och fortsätter försöka i ytterligare ett år kan du fortfarande lyckas, men under de år som följer sjunker möjligheten att bli gravid snabbt; 6 % av alla kvinnor på 35 år och 23 % av alla kvinnor på 38 blir inte gravida efter tre års försök med oskyddade samlag. Jag tillhör de där 23 % .

    Liten ? tyvärr inte, eftersom vi själva hade lägenhet där så behövde vi aldrig bo på hotell och den enda gången vi varit nere på besök (innan vi flyttade ned) så lånade vi en kompis lägenhet. Däremot kan jag ge restaurangtips . Kul med bröllopet i Riga och mästarna i 10-dans. Har noll koll på vilka som är mästare just nu men det stämmer säkert.

    Frullan ? skönt att du får dra igång nu istället för att vänta.

    muggles ? hur var det med huset, skulle ni få svar senare i veckan?

    ego - hade värsta syndafloden igår. Riktigt otäkt men nu har det lugnat ned sig. Sen kan man alltid spekulera i om det var något som tog sig denna gång eller ej ... men som mugglan sa så kvittar det ju om det inte ville stanna.

  • Lapinette

    snaily - tror nästan alla IVF-klinker stänger över jul och nyår så då kan ni ändå inte göra något. Samma sak gäller sommaren, stängt i typ juli och början av augusti.

    BS - idag ska pappa åka ut och överraska några kompisar men igår var han ute och knatade på stan igen och tog en massa kort precis som en sann japan .

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor