Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    EA, 100 piller om dagen!!! Kan man svälja dem skedvis eller blir det ett och ett???

  • BrudSommar2006

    Nenne, det var ju smart om ni vill ha två katter, vi har ju redan två och vill inte ha tre. Elsa är jättejobbig, hon kommer och vill bli klappad hela tiden, man får inte vara ifred någonstans, men så fort man börjar klappa så vänder hon sig över på rygg och hugger tänderna i en. Inte hårt men i alla fall och så spinner hon och är hur nöjd som helst. Man får nästan lyfta upp henne så att man kan hålla i henne för att klappa henne. Dessutom gnisslar hon tänder.

  • BrudSommar2006

    Igår gjorde jag äpple- och chokladmuffins men de blev sådär, dels faller de bara isär i smulor så de är svåra att äta, dels smakar de bara choklad, man kan nästan inte känna äpplesmaken alls. Undrar om det går att göra samma recept fast utan blockchokladen och då få mer äpplesmak, hm.

  • BrudSommar2006

    Nenne, ja vi har rätt mycket äpplen kvar men det där var det första jag bakat med dem, har flera äppelpajer kvar att testa också, arbetar mig igenom en bok jag har sedan förra äppelsäsongen. Sedan kommer ju vinteräpplena snart också, de är väl färdiga om ett par veckor gissar jag, förra året var de klara den här tiden.

  • BrudSommar2006

    Har just beställt Lucialinne och överdragsbyxor från Pippilotta men det är så svårt att veta vilken storlek med de där Lucialinnena. Förra året hade hon 110 tror jag så i år har jag skaffat 122 och så får vi väl lägga upp i så fall men det är ju så himla knepigt att det ska passa utanpå overallen, suck. Behöver hon ännu större storlek så får vi hitta någon annanstans för det där var det största de hade.

  • BrudSommar2006

    Har precis varit och inhandlat Novalucol och Losec Mups på inrådan här från tråden. Har hittills knaprat en Novalucol tuggtablett och det var inte dumt alls. Inget lödder i munnen och inget som klistrar sig fast mellan tänderna som de där andra läbbiga tabletterna jag blev tipsad om förra graviditeten, Gaviscon var det visst. Så bra om det här funkar, det är ju lite struligt att hålla på och blanda påsar med Samarin på jobbet.

    EA, så det är snart färdigbakat för din del då! Ska försöka mig på att göra äppelmuffins utan choklad idag och se om det blir godare än med, eller i alla fall smakar mer äpple för annars var det väl inget större fel med de andra antar jag.

    Äppelmos har vi redan i massor så nu är det bakverk som gäller och ett antal pajer har vi hunnit trycka i oss redan plus att vi har i frysen så tänkte prova lite andra saker nu.

    Ore förresten, har man chans att skaffa sig en kombi när man ska ha småbarn så är det inte dumt alls.

    Oupsie, vad trist, har det kommit smygandes länge? Jag tycker att tipsen om att få hjälp du redan fått här verkar bra, tänk om lite medicin kan göra susen så att du får må bättre igen? Har det hänt något speciellt i tillvaron som får dig att må dåligt, mycket att göra eller så, eller dök det bara upp?

  • BrudSommar2006

    Så där ja, tillbaka hemma med en kastrerad Oskar. De sade att han skulle ligga varmt och vila nu, bara det att de hade gett honom en mus att leka med i buren eftersom han hade så tråkigt och nu hoppar han ju runt här på golvet med den eftersom han fick med sig den hem. Jaja.

    Hjälp, är det halloween-tema tidigt här i tråden, apropå det förresten så gillar jag halloween men förra året bakade jag en spöktårta som var som en morotskaka som skulle skäras ut till ett spöke och dekoreras med karamellfärg, den blev sådär. Vill gärna hitta något som blir bättre tills i år då Iris nog kommer tycka att det är kul.

    Nenne, ni är ju inte på långa vägar färdiga med era försök än men tror du att det blir adoptionskö framöver i fall att eller väntar ni?

    590 kr fick jag lösa ut Oskar för förresten, jag hade fått för mig att det var mer så det var en glad överraskning.

  • BrudSommar2006

    Nenne, jag säger som Lapinette, det troligaste är ju faktiskt att det kommer att fungera för er, men jag gillar tanken på att skulle så inte vara fallet så har man liksom betat av en del av den där långa kön redan.

    Nehepp, nu titta efter om det finns något till middag och sedan dagis.

  • BrudSommar2006

    Halloween-tipsen på Tasteline var precis lagom för mig! Den där Martha Stewart är så ambitiös att jag inte orkar läsa allt...

    Telis förresten, stekta äpplen har absolut varit ett av höstens bästa tips, så enkelt!

    Liten, hm, vi har äpplen och rabarber kvar från förra året i frysen som vi aldrig kommit oss för att göra något med... Tack och lov att vinteräpplena håller sig bättre så att man kan spara dem så länge.

    I kväll blir det äpple- och ananaskaka i alla fall, det gjorde jag flera gånger förra året och det var jättegott.

    Usch, mina föräldrar hämtar Iris på dagis idag, ja det är jättebra förstås, men sedan ska jag försöka komma hem tidigt också så att vi kan åka iväg och ge Iris sista pneumockersprutan. Ser verkligen inte fram emot det men det måste ju göras förr eller senare.

  • BrudSommar2006

    Hm, nästa sats muffins blev jättegoda, utan choklad och med bara lite kanel istället smakar de jättegott. Men de går fortfarande inte att få ut ur formarna så man får äta dem med sked, är det för att jag inte hade formar i papp hemma utan har använt aluminiumformar?

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor