Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Lycka till Telis! Hoppas att ni får bra kontakt med någon av mäklarna så att ni blir nöjda.

    Lapinette, visst är det trist att allt är så himla dyrt!

    Igår såg maken hur en mäklare var inne hos en av våra grannar så nu får vi se om de ska sälja. De har i alla fall hållit på och målat huset och fixat i trädgården över sommaren. Ska i så fall bli intressant att se vad det går för, även om de har ett rum mer än vi, fast mycket sämre tomt och lite sämre läge på huset.

  • BrudSommar2006

    Piggelin, jag å andra sidan älskade huset! Visst, lite ändring i inredningen men annars så.

    Vad det gäller förlossningen så är det enda jag känner att om barnet ligger rätt och allt annat är som det ska så vill jag inte planera in ett snitt i förväg bara för att jag är lite nervöst lagd. Annars så får det ju bli som det blir utan att jag blir upprörd för det.

    Telis, det var ju några år sedan vi sålde vår lägenhet nu så jag minns faktiskt inte men mycket pengar till mäklaren var det. Har för mig att vi fick välja mellan en fast procentsats och en stege där vi fick betala mer över ett visst pris. Vi valde stegen för att vi tänkte att lyckas hon få ut så mycket så är hon värd lite extra och vi var nöjda med det.

    Vi har gjort en fotobok på Iris från födsel till ett och ett halvt år, är väl snart dags för nästa.

    Liten, ni fick väl en jättefin med bröllopsbilder?

  • BrudSommar2006

    Jag har tyvärr inte glömt hur det var när Iris var liten och man inte fick sova, fy sjutton vilket helvete, och det tänker jag strax utsätta mig för igen, man är nog inte riktigt klok.

    Cicci, jag håller med AM angående huset, definitivt! Sedan vill jag komma på besök!!!

    Nehej, nu måste jag hämta det lilla monstret på dagis.

  • BrudSommar2006

    Cicci och AM, jag är med er vad det gäller pelare och vardagsrum och allt!

    Vad det gäller attityd till nya bebisen - nytt mantra *måste bli som Cicci, måste bli som Cicci*.

    Snigeln, en halvmeter snö, jisses, går knappt att föreställa sig!

  • BrudSommar2006

    Ojoj, den lilla tid jag ägnat åt att sova i natt och jobba idag har det skett två bilinköp här, kul!

    Min svärmor är jobbig men att gå så långt som till att använda mig av uttrycket svårmor vet jag inte om det känns rätt.

    Vad det gäller öron på overaller vet jag inte om jag är varken för eller emot, tror inte att jag har något emot det faktiskt. Iris skulle älska om bebisen hade en sådan i alla fall, det är jag rätt säker på!

    Inatt kom Iris in till oss vid fyra med kudden i handen och ville sova hos oss, eller ja hos mig då, pappa är som vanligt inte särskilt populär. Så låg vi och kramades ett tag och så tror jag att hon i alla fall slumrade till även fast hon bökade mycket fram och tillbaka. Sedan märker jag att hon håller på och tar av sig pyamasbyxorna, hon får hålla på ett bra tag innan hon får av sig dem. När hon är klar sätter hon sig upp i sängen - "Mina byxor är borta! Någon har TAGIT mina byxor!". Sedan letar hon reda på dem i sängen och börjar försöka ta på dem igen och jag får inte hjälpa henne. Hon lyckas aldrig och till sist blir maken så irriterad av att hon är så stökig så han reser sig upp och säger åt henne att hon antingen får lägga sig och sova utan byxor eller låta oss hjälpa henne men då lyckas hon sprattla till och få in tån i ögat på honom så han blir riktigt rasande och bär tillbaka henne in till sig igen! Sedan somnar hon faktiskt om när jag fått sätta på henne byxorna efter att ha varit jätteledsen en stund och velat kramas förlåt och är så klart jättetrött när det är dags att gå upp, suck.

  • BrudSommar2006

    Usch vilken dust vi hade med Iris i morse när vi skulle iväg till dagis, det slutade med att maken slängde in henne i bilen utan vare sig skor eller jacka. Det värsta är att det började så bra så jag går hela tiden och tänker på om vi hade kunnat göra något annorlunda för att behålla hennes goda humör. Saken var den att hon ville ta på sig skorna själv och vi fick inte hjälpa till. Bara det att hon strular ju bara och får aldrig på sig skorna och till sist börjar hon med annat, det är likadant varje gång. Till sist måste man ju ta på henne skorna för att vi ska iväg men man får aldrig det. Så man vet inte om man ska dra ut på det lite, lite till med förhoppningen att det kanske löser sig, eller om man ska slänga ner henne på golvet, sätta sig på henne och med våld ta på henne skorna redan från början. Bara det att skorna åker ju av igen om hon inte är med på noterna. Eller så ska man anta redan från början att det i alla fall kommer att gå åt skogen så lika bra att släpa ut henne till bilen redan från början. Fast då kommer det ju aldrig att bli bättre.

  • BrudSommar2006

    Frejis, det där lät lite väl spännande för min smak men skönt att allt verkar ha ordnat upp sig. Iris var likadan med amningen, vi fick ge ersättning och varva med att försöka lära henne att suga bra länge, vad jag minns fick vi ingen ordning på det de första veckorna och det tog ett par månader innan mjölken räckte. Kanske skulle jag också ha gett upp men av för mig nu okänd anledning så gjorde jag aldrig det! Till sist lyckades jag ju istället göra en snuttare på högsta nivå av henne.

    Snorkis, alltid lika trist att gå och vänta!

  • BrudSommar2006

    Oj vad många vi blir på söndag, vad kul. Jag har räknat till typ en tio personer och så en fyra - fem barn på det!

  • BrudSommar2006

    Nu har vi bokat julbord tillsammans med mina föräldrar, i värsta fall får vi turas om att springa efter Iris. Fast det ska finnas lekledare där hela sittningen, jultomten kommer med liten klapp en halvtimme in i sittningen och det ska finnas tecknad film så det är ju åtminstone värt ett försök...

  • BrudSommar2006

    Imorgon blir det italiensk paj med fetaost och oliver, grönsallad och så får vi åka och skaffa tårta någonstans, har inte ens orkat fundera på vad jag vill ha eller om vi ska beställa så vi får ta vad som finns helt enkelt.

    Vad vi ska äta ikväll är en annan fråga, borde börja fundera på det bums, mina föräldrar hämtar Iris på dagis så jag måste ju bjuda dem på mat.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor