Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    För att prata om någonting roligare så vet vi nu att det blir en tjej! Så jag kan rekommendera de där intelligendertesten, de verkar fungera. Det ser hittills ut som att hon blir lite mindre än Iris, runt 3,9 - 4 kg, men hon kan ju växa på sig på slutet, vägde drygt 1 kg nu har jag för mig. Dagens beräknade datum är 11/1 istället för 18/1, fast de ändrar ju inte det ursprungliga datumet så det ska man väl inte lägga så stor vikt vid heller.

    Nåväl, nu kom chefen äntligen, hej så länge!

  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, oj, det låter besvärligt med din syster! Vad roligt med så många positiva saker som hände där på en gång i alla fall för er!

    Vi är så nöjda med att det blir en till tjej, man såg tydligt de tre strecken som är blygdläpparna den här gången när hon visade. Det var också roligt att få se andra saker, vi fick en del rätt tydliga ansiktsbilder, tycker inte att hon är så jättelik Iris i alla fall, fast mycket hår har den här tjejen också. Sedan att få veta hur stor den är nu, tror det var 1156 g, hjärtslag 163, och få se hur hon låg och bökade med händerna och stoppade fingrarna i munnen var jättemysigt. Plus att få se var hon låg på kurvan nu storleksmässigt och hur stor hon kan tänkas bli när hon tittar ut, även om risken finns att hon växer mer på slutet.

  • BrudSommar2006

    PB, Iris var ganska stor, 4,5 kg och 54,5 cm men det finns ju de som föds större! Fast gränsen för extra koll går tydligen vid just 4,5 kg. Föder man ett stort barn är risken stor att man föder flera. Fast UL vi var på idag var ett privat 4D vi bokat själva. Den "riktiga" extrakollen kommer i vecka 32 så det är fyra veckor dit.

    Kan verkligen rekommendera 4D, det är helt fantastiskt.

  • BrudSommar2006

    Ja AM, hur har det gått med Hektor och hans huvud?

    Snigeln, det är lite trist med alla som har problem att få till det där pluset här just nu, håller med om att fördelningen av fertiliteten verkligen är sned mellan olika personer. Själv är jag ju inte jättefertil men som tur är i alla fall så det räckte att få till de två vi vill ha - ja om det här nu går vägen. Men med tanke på att ni är flera som ska ge er på ivf snart så bara måste det ju gå vägen för er, vår statistik behöver verkligen bättras på.

    Vad det gäller dialekter så är jag usel på de flesta!

  • BrudSommar2006

    Är det någon som vet hur det gått för Cicci och maken med huset?

    AM, vi kanske borde vara spekulanter på den rosa overallen om den är varm, om man tänker att den blir som Iris, en 56 när den kommer ut och så vet jag att vi fick byta storlek till Iris bara några månader senare, i så fall hinner ju vintern förmodligen inte ta slut innan det är dags för 62 för oss. Tjaa, man har ju ingen aning men risken är ju att man inte får tag på det man vill ha när det väl gäller för att allt är slut.

  • BrudSommar2006

    Hej FruLLan! Förutom att maken har åkt till Norge på konferens i tre dagar så att jag är ensam här med Iris så är jag på riktigt gott humör efter 4D-UL idag så just nu finns det nog de som är mer nere än jag. Men kul att du tittar in i alla fall!

  • BrudSommar2006

    Koko, vi har en sån sele och den är rätt stor i sitsen så risken är att han halkar omkring och inte sitter bra innan han växt till sig? En gissning bara, vi hade inte riktigt det problemet! Fast varken jag eller maken tyckte att den var speciellt bekväm faktiskt, vi fick ont i axlarna.

    Liten, salta mandlar är ingenting för mig, däremot klämde jag en påse vanliga häromdagen, eller ja, det tog väl ett par tre dagar men i alla fall. Ser fram emot russin&mandel-perioden som kommer med glöggen, mums.

    Slog upp både Julia och Hanna igår och upptäckte att namnen inte betyder något speciellt, vad trist! De har en historia men jag hade velat ha ett namn som betyder något vackert, inte nog med att Iris är en vacker blomma, det betyder regnbåge också. Njae, ska nog leta vidare lite i namndjungeln framöver.

  • BrudSommar2006

    AM, det blir nog bra med overallen, jag kan inboxa senare, ska iväg strax.

    Jag minns inte hur gammal Iris var men jag minns tydligt att vi kom till ett stadie då hon fullständigt vägrade att sitta i bärsele annat än framåtvänd. Vi var ju tvungna att bära på henne jämt också. Antagligen var det rätt tidigt med tanke på att Babybjörn-bärselen som vi började med bara tog upp till 10 kg om jag minns rätt och där hamnade vi ju rätt snabbt.

  • BrudSommar2006

    Hej Cicci, ska skriva upp namnet på listan (vår rätt korta lista) och se om vi får tid att prata om namn någonting i helgen, maken har varit i Norge och kommer hem sent ikväll.

    Ont i armen efter vaccinantionen hade jag bra länge, definitivt mer än ett par dagar i alla fall. Jag gissar typ från onsdag till måndag innan det började ge sig.

    Oupsie, vår vovve älskade kaniner så till vida att han skulle absolut jagat dem om han hade fått chansen när vi bodde i Solna och hade kaniner överallt ute, de sprang ju så roligt, men han skulle absolut inte gett sig på en inne. Nu minns jag inte om han fick träffa just en kanin men jag hade ett tag hamster samtidigt och marsvin fick han träffa hos en bekant. Så det skulle nog fungera!

    AM, jag är nog inte spekulant på fler kläder i alla fall för jag tror att vi har tillräckligt efter Iris, det är bara ytterkläder nu i början som vi kommer att vara i ofas med, sedan får man se. Blir hon lite mindre än Iris så kommer hon förmodligen att kunna ha Iris ytterkläder också.

    Cicci igen, vilken energi! Iris kommer ju inte att få vara på dagis på fredagar men maken ska vara hemma då första halvåret och göra saker med henne.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor