Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Dagens middag, just framgooglad:

    Vad tror ni om den?

    Veg lasagne 6 portioner, eller i alla fall 4:

    2 morötter
    2 zucchini
    2 gula lökar
    2 vitlöksklyftor
    0,5 chilipeppar eller annat med hetta
    1 msk olja
    1 brk krossade tomater
    2 dl creme fraiche ( använder yoplaits 8 % )
    2 tsk salt
    0,5 tsk socker
    nymalen svartpeppar
    blad från en kruka basilika

    250 g frusen bladspenat, tinad
    200 g fetaost
    9 lasagneplattor
    100 g riven ost, smakrik!

    Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin åckså i halvmånar eller kvartar beroende på storleken, hacka löken, vitlöken och chilin om du använder den.
    Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna, tillsätt zucchinin, tomaterna, CF och kryddorna utom basilikan. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan. Smaka av och justera framför allt chilimängden.
    Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten. Grädda i 225 grader ca 30 minuter.

  • BrudSommar2006

    Snigeln, hade jag kanske kunnat göra men jag tittar ju inte in förrän nu och ska åka strax, med bil jag också, så vi får väl helt enkelt ses där!

  • BrudSommar2006

    Det var verkligen trevligt att träffa alla men vad trött jag är nu! Delvis beror det nog på att jag var klantig nog att parkera så jäkla långt bort. Det var också otroligt att se vilken skillnad i utvecklingen det är på Livia och Iris, hjälp vad mycket det kommer hända rätt snabbt nu, det är bara att inse.

    En lustig sak med Iris är att hon kan uttala vissa namn som börjar på E, tex Elias och Elliott, men hon säger Leva och Lelin.

  • BrudSommar2006

    Grattis September, hoppas så att pyret stannar på rätt ställe den här gången!

    Vänner, vet inte om det hänt Bumsis något speciellt just nu?

  • BrudSommar2006

    Frejis, du milde vad tidigt med tänder, skönt att det "bara" var efter nappen men det kanske gör lika ont i munnen på henne för det?

    Telis, var det inte Cicci som klämde ut första mjölken rätt tidigt när hon var gravid med Victor och svimmade i badrummet?! Själv hade jag inte en droppe förrän ett par dagar efter förlossningen förra gången och har inget än den här gången heller.

    Liten, det låter som en trevlig resa!

  • BrudSommar2006

    Lapinette, åh nej, stackars liten kanin! Blir det någon ny liten kanin för dem tror du?

    Vad det gäller svininfluensan så har jag väl redan skrivit att jag absolut ska vaccinera mig, det gäller bara att ta reda på var. Hos min husläkare börjar de vaccinera på torsdag står det men gravida ska i första hand vända sig till mvc. De sade ju när jag var där för ett par veckor sedan att de inte skulle vaccinera själva utan hjälpa till på vårdcentralen som ligger bredvid dem men dit hör ju inte jag. Jag har i alla fall mailat mvc för att fråga men man ska kanske inte räkna med något svar på mail...

  • BrudSommar2006

    Nu har jag ringt min husläkarmottagning och beställt telefontid tills i eftermiddag, lika bra att fråga om vaccinet i alla fall.

    Fick just höra att mina föräldrar ligger sjuka i halsont och feber nere på Öland, vi träffades ju i lördags så nu får jag hoppas att inte vi också blir sjuka.

    På lördag ska vi vara barnvakter till Iris lilla kusin, får se hur det går, vi har ju egentligen inte umgåtts så mycket med henne och hon är väldigt mammig annars.

    Nästa vecka ska maken till Norge på konferens, suck, jag tycker att det är jobbigt att han är borta så mycket den här graviditeten så att jag blir ensam med Iris så mycket hela tiden.

  • BrudSommar2006

    Jag vet egntligen inte vad jag pratar om men tänk på att välja spottar som det går att få tag på nu när alla gamla glödlampor håller på att försvinna. Själva måste vi nu börja bunkra både till vår kristallkrona och till våra spottar i badrummet som jag tror att vi har led-lampor till.

  • BrudSommar2006

    Om det här snöandet inte ger med sig snart blir jag tvungen att sätta på vinterdäcken för idag kom jag nästan inte upp för rampen till parkeringen här på jobbet, rena isgatan.

    I eftermiddag ska jag svininfluensavaccinera mig på mvc, tjoho, ska bli skönt att få det gjort!

  • BrudSommar2006

    Iris gillar sin välling och med allt annat vi bråkar om med henne just nu så är det inget vi kommer att prioritera. Jag kör med AMs teori även om jag har för mig att den gällde blöjor, inte så många tonåringar som springer omkring med vällingflaska så det ordnar sig nog. Värre blir det att få henne att sluta med flaskan om hon ska bli torr på natten men vi tänker inte ta tag i det just nu i alla fall. Vet att en väninnas 6-åring fortfarande gillar välling.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor