• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Snorkfröken77

    AM - Jag skulle gärna ha några hönor som gick och sprätte i trädgården, men jag vet inte om man får ha det i villområden (och inte för maken heller för den delen). Tuppar känns mer vanskligt, de kan ju vara rätt högljudda!

  • Telis

    Ja, jag ska ju visserligen flytta ut på landet men jag vill nog inte ha en tupp ändå. Särskilt inte en som kallas för "galning".

    EA, ja du, karlar är inte som vi andra tjejer som en kollega till mig brukade säga. Det är väl inget sätt som är rätt och fel men visst sjutton kan man bli ledsen när det känns känns som om man inte är på samma sida och att det där med IVF blivit som "min" grej och inte "vår". Men förhoppningsvis blir han lite mer engagerad när det blir mer verkligt för honom, när ni får träffa läkare och han får allt förklarat för sig osv. Så var det iallafall med min man, han tog till sig saker lite mer när det var en läkare som förklarade för honom än när jag försökte.

    MSW, läskigt med operation men skönt att ha fått en tid. Det är ju lika bra att få det gjort.

  • viktualia

    Snorkis - hönor får man ha i villaområden, men tuppar kräver särskilt tillstånd. riktlinjerna säger så här: I en del kommuner får man ha ha 5-7 hönor utan speciellt tillstånd, en del kräver att man ansöker om tillståndet först och andra vill ha grannars medgivande för att tillstånd ska utfärdas - alldeles särskilt då man vill ha en tupp.

    Kommunens miljökontor har svaret.. men eftersom nyfikna jag inte vet i vilken kommun du bor så kan jag inte snabbkolla det... attans...

    /Vickan
    som sovit en dryg timme och därför har mer energi igen...

  • snaily
    Lapinette skrev 2009-10-13 13:18:19 följande:
    Åhhh en tupp till Korven! Men snaily ni bor ju ute på landet ... kan ni inte ha en tupp?
    Kanske man kan tycka Men vi bor mitt i byn i ett villaområde kan man säga, så det skulle nog bli griniga grannar som resultat.
  • fru AM

    Men hörrni tjejer tänk nu på de fem små tupparna som står med darrande undernäbbar, tittar under kam och undrar om det inte är nååågon som vill ha dem ...?

    Usch det är så sorgligt!

  • nennesjuttioåtta

    AM
    sorry, hade gärna haft just hedemorahöns om vi bott mer avsides och haft mer utebyggnader än ett garage. Men hur gör vi då? Rädda tuppen!!!

    ego
    satan i gatan, idag har jag surfat runt på FL alldeles för mycket och blivit så där låg, likgiltig, apatisk, hopplös och trött på allt igen. Och eftersom jag inte har något att göra på jobbet så sitter jag bara och stirrar in i skärmen och hoppas på mirakel. Igen. Hade gärna varit gravid och sovit middag istället för att sitta här.

    Vi har iaf bestämt oss halvt om halvt att köpa ett till trepack i Falun om den här omgången inte fungerar. Just nu känns det som jag inte har tid att vänta tills vi kan sätta igång igen men samtidigt vet jag ju hur jäkla påfrestande det är att gå igenom.

    MSW
    oo OP-tid! Spännande!!

    EA
    *kram*

  • Telis

    AM, hur klarar du av att gå förbi charkdisken på Ica där det ligger små lamm och kalvar som är (har varit) mycket gulligare än läskiga tuppar?

    Nenne, läste du på FL om tjejen som lyckades på sin tolfte IVF? Dom hade gjort en varannan månad sen 2007 (fråga mig inte hur man orkar eller hur man hinner). Nu när dom lyckades hade dom bytt till Falun och fått en himla massa extrastöd efter ET, jag minns inte alls men det var massor mer än bara proggisar iallafall. Hon hade också fått prova nåt nytt ämne (alltså inte Gonal/Puregon/Menopur) som inte provats i Sverige tidigare. Jaja, först ska du ju göra FET så förhoppningsvis räcker det med det.

  • nennesjuttioåtta

    telis
    helt sjutk! Men fantastiskt! Det verkar som att Falun är väldigt liberala med nya metoder och just därför känner vi att vi hellre vill gå där och prova allt än via läkaren här i stan för han är inte så.... intresserad är nog det bästa ordet jag kan komma på.

  • fru AM

    Telis: De här tupparna känner jag ju! Har känt dem sedan de var ägg!

    men jag ska sluta tjata om detta nu. hur tråkigt det än är för tupparna så pratar ni om tyngre grejer.

    Nenne: galet stor kram!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor