• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Lapinette

    Vi pratade om vi skulle åka till Paris och möta upp en läkare som O fått tipsad om från vänner och vem vet kanske kunde han ha gjort mirakel? Men samtidigt så de där tjejerna som gick hos dr B vad fick de för hjälp hos kliniken sen, jo de tjatade till sig Trombyl. Det gjorde jag med utan att ha gått till dr B. Sen är visserligen de flesta av dem gravida idag ... vi är bara 2 barnlösa kvar men vad som gjorde att deras 3 IVF eller 4 FET lyckades ... kan man alltid spekulera i.

  • Lapinette

    nenne - min väninna som fick sprutor har passerat 40 så där gasade de på med så mycket hormoner som möjligt. Hon blev sedan gravid naturlig väg ... men fick missfall .

  • Telis

    Ja, det var en Dr B här en bit utanför stan. Kanske kunde han inte komma med några revolutionerande upptäckter men ibland får man ju känslan av att ett galet värde på sköldkörteln eller nåt annat konstigt kan ställa till med en hel massa. Och att dom vanliga läkarna lite för snabbt ställer diagnosen "oförklarligt barnlösa". Man har ju väldigt svårt att acceptera att det faktiskt inte finns något fel utan att det borde vara att dom inte letat tillräckligt noggrant som nenne sa.

  • nennesjuttioåtta

    lappis
    ja i Falun får ju alla trombyl så någon mirakelmedicin är det ju inte. Klart det hjälper några.. Samtidigt får vi ju som sagt aldrig veta vad som gjorde skillnaden just när det lyckades för de andra. Det kanske hade funkat ändå?

  • Lapinette

    Telis - visst är det så, man önskar att de kunde göra ytterligare prover när det visar sig att inte ens IVF hjälper. Har en FL-kompis som ska bli utredd igen (efter 6 misslyckade IVF) hos CvL. Jag frågade i princip efter varje misslyckande om det inte var något som de glömt kolla upp men fick hela tiden svaret att det inte fanns något mer.

  • Lapinette

    nenne - lite så tänker jag ibland .. när folk kommer in och skriver att det funkade ÄNTLIGEN bara för att jag denna månad bara åt apelsiner typ. Var det då verkligen apelsinerna som gjorde susen eller hade det tagit iallafall?

  • nennesjuttioåtta

    telis
    exakt! En vanlig slidkatarr kan ju tydligen ställa till det också. Det finns allt möjligt och tyvärr ska man vara jävligt påläst själv så att man vet vad man ska kräva.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor