• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • nennesjuttioåtta

    telis
    bl a verkar det vara flera med immunologa problem som har fått hjälp där. Jag läser den där boken nu men funderar på om jag ska kolla upp lite såna saker också, om jag orkar.

  • Telis

    Nenne, ja, jag tycker också att dom verkar så bra på att våga prova nytt och vara engagerade i varenda patient! Fast jag hoppas verkligen att ni slipper träffa dom så värst många fler gånger.

    AM, jo, det är klart att det är annorlunda när man känt dom sen dom var ägg.

  • Lapinette

    AM - kan inte du ha tupparna hemma??!

    Galet med 12 IVFer ... hur i hela fridens namn orkar man? Och som sagt, jobb och annat liv ... har det totalt avstannat? Min träningskompis som också sprang varannan månad på Falun tills de sa stopp fick en jäkla massa sprutor att ta även efter ET. Hon var helt blå och svullen om magen. Vette sjutton ... är det verkligen bra?! Fast visst, blir man gravid så spelar det knappast någon roll.

    nenne - har ni inte både FET och en full IVF kvar hos Falun?

  • nennesjuttioåtta

    Lappis
    japp. Det låter mycket när du säger det men det känns som en fis i rymden.

  • Telis

    nenne, det kan inte skada! Så länge du orkar förstås. Någonstans finns det ju en gräns för hur mycket man orkar utsätta sig för.

  • Lapinette

    nenne - känner igen det där med att orka! Hade flera tjejer på min FL-tråd som drog iväg till en läkare utanför Stockholm som tog sååå mycket flera prover än de där vanliga. Själv kom jag aldrig iväg och nu har han/hon gått i pension. Nå väl, den enda gången jag kännt att jag borde ha gått dit var när min akup frågade och ville ha mer info.

  • nennesjuttioåtta

    de där sprutorna har jag också läst om, undrar vad det är och vad de gör? Men jag tror inte de skulle testa de om de inte trodde att det skulle hjälpa.

    Å andra sidan är de så rara i Falun så man tycker det är så skönt att bli omhändertagen där. Eller också är det morfinet som gör det.

  • nennesjuttioåtta

    ja, någon dr B? visst var det så? Några verkar ju göra en massa tester utomlands också men samtidigt... Hur mycket ska man lägga ner i tid och pengar på något som inte är säkert på att det lyckas? Hellre barnlös än P-lös.

  • nennesjuttioåtta

    men man blir ju ändå nyfiken vad det är som felar.

  • Lapinette

    Instämmer med Telis ... man får inte glömma sig själv, sin man och att leva under denna resa. Risken är annars att man tillslut att man bara blir tom inuti.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor