• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • viktualia

    Lappis - och inte får man genomgå nån lämplighetstest heller... tycker att det vore käckt med en sådan som uttagning för fertilitet i största allmänhet.. finns alldeles för många som inte borde haft barn och alldeles för många som inte kan få några barn men som hade gjort ett strålande jobb som föräldrar....

  • Lapinette

    Ja, vi ska snart gå igenom lämplighetstestet ... tänk om man inte blir godkänd?! Snacka om ett slag i magen.

  • Lapinette

    nenne - läs inte för mycket på FL ... det är inte bra för hälsan!

  • nennesjuttioåtta

    lappis
    hahah, nä det är verkligen inte det!'


    Lapinette skrev 2009-10-13 16:27:51 följande:
    nenne - läs inte för mycket på FL ... det är inte bra för hälsan!
  • nennesjuttioåtta

    97,5% är ju en hisnande siffra!

  • viktualia

    Lappis - det är väl rätt osannolikt att ni skulle vara olämpliga i största allmänhet utan i så fall är det väl nåt puckat med trespråkigheten eller liknande som de hakar upp sig på. Jag har verkligen noll koll på adoptionsutredningar... fick dock en av mina närmsta kollegor att prata om hans och hans frus tre omgångar av det slaget. Var bara tvungen att se till att han var lite full först.. fniss.. något bra med att vara gravid och nykter... jag är ju så nyfiken. Han konstaterade i alla fall att det var skillnad i kompetens mellan den kommunen som gjorde utredning nr 1 (antal invånare 80 tusen) och den kommunen som gjorde syskonutredning för barn nr 2 och 3 (strax under 10 tusen invånare). I bästa fall kan det tyda på att kompetensen kring detta i Sthlm är högre...

  • Lapinette

    nenne - det är helt taget ur luften men eftersom alla i princip har lyckats här som varit med från trådstart och detsamma på den tråden jag hängt på FL ... där är vi betydligt färre men där gick alla vidare till IVF (det var en inseminationstråd från början) så är det ju ändå en jäkla massa som lyckas. På FL är det jag och en tjej till som är kvar. Hon kämpar vidare med sina IVF (6 st som jag nämnde förut) medan jag har kastat in handduken.

  • Lapinette

    Viktualia - vi får hoppas att det är så ... mer kompetenta, vana och öppna för multikulturella familjer.

  • nennesjuttioåtta

    ok. om man räknar hur många vi är så steg ju sannolikheten att jag hör till de där andra procenten... Nä, säg att det är räknat högst vetenskapligt på hela världens befolkning!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor