Inlägg från: Martinaa |Visa alla inlägg
  • Martinaa

    MAJ 2010 del 3

    Måste bara fråga er en sak, som kanske inte är aktuell riktigt än, men här har vi ju redan diskuterat smådetaljer i förväg, så varför inte även riskastning?

    När vi var och tittade på kyrkan sist, med mina föräldrar så var det en minst sagt underlig dam som "guidade" oss. Hon hade såna konstiga påstående och förbud att vi blev tokiga på henne.
    "Ni får inte ha blommor där för vi får inte ha vatten där för det får inte komma på golvet", "ni kan inte ha en kruka där för tänk om den välter", "ja mycket kan hända, nån kan ju få hjärtattack!"... (ja, hon sa så!!)

    När vi nämnde utgången och riskastning så fick vi ju INTE kasta vanligt ris, för det är ju farligt för fåglar. Jag påpekade att det inte alls stämmer utan är en myt, men hon gick liksom inte att diskutera med *baah*
    Så vi får alltså inte använda vanligt ris, utan hon föreslog nån himla vete eller korn eller vad det var från nån kvarn i närheten. Sorry, men jag vill inte att folk ska stå och kasta fågelfrön på oss!!

    Så nu hittade jag sånt här www.romance.se/index.aspx&Lang=sweden&PId=1013901&PPC=61291 i en butik i stan. Jag tycker det här känns så himla töntigt, men hellre det än spannmål! :P Vad tycker ni?

    Nackdelen är väl om det regnar, för då smälter de ju... Då blir det väl fläckar på kläderna??

  • Martinaa
    SofieochJamie skrev 2009-10-13 14:49:39 följande:
    Vi ska kasta puffat ris och blomblad. Puffat ris är ju vitt och fint och syns nog bra på bilderna och blomblad är ju himla fint också. Ska göra små strutar av tårtunderlägg och ha några av varje att dela ut till gästerna.
    Just de ja, puffat ris finns ju också! Tåls att fundera på!

    Har köpt 30 organzapåsar (jättebilligt hos www.pernillasbrudbutik.se/butik/index.php ) som ska delas ut efter vigseln. De får typ ett per par, men ungarna får nog varsin!
  • Martinaa
    timonb2 skrev 2009-10-13 16:24:05 följande:
    hej .. angående riskastningen så har jag hittat några länkar här:
    www.faktoider.nu/ris.html
    kalasbutiken.jetshop.se/default.aspx
    Är tydligen paddyris man ska ha....Själva har vi satsat på blåsa bubblor- enbart för att jag tycker det är sååå fint!!
    Tack så mycket för första länken! Den ska jag hänvisa till i fortsättningen om nån försöker tjafsa med mig, haha. Dock vet jag inte om vi får ha ris ändå, för kyrkdamen som vi pratade med hade ju väldigt bestämda åsikter i ämnet och ris fick man INTE ha. Vet inte vad hon hade för mer anledning, men kan ju knappast vara att det skulle skräpa ner eller så, för jag vet inte hur vetekorn skulle skräpa mindre än ris gör...

    Men den här kvinnan sa ju heller inte samma hyrpris som de två övriga vi pratat med, så jag vet inte om jag vill lyssna så mycket på henne
  • Martinaa

    Strössel:
    Näää!? Vad tråkigt!! Att du inte fått informationen tidigare om du provat en klänning hos dem?
    Jaja, tur att du ser ljust på det i alla fall, och vi har ju en bit kvar så det är ju ingen panik än!

  • Martinaa

    Nu har jag ringt två olika pastorsexpeditioner för att försöka boka präst och kantor. Det "ingår" inte i vår kyrka, då den tillhör kommunen och inte har egen präst och så. Min mammas väninnan hade tipsat om både präst och kantor, men precis som många andra sagt så är inte deras scheman lagda ännu så det går inte boka en specifik präst eller kantor. Hon kunde bara skriva ner att vi helst ville ha en viss person, så får vi se om han kommer jobba den dagen. Får helt enkelt vänta tills början på nästa år antagligen.
    Vet att det inte är någon panik, men hade ändå känts bra att veta att det fanns präst och kantor "reserverade" åt oss. Det löser sig alltid, är väl inte risk att vi står där utan i alla fall, haha.

  • Martinaa
    majsan801 skrev 2009-10-14 15:49:44 följande:
    Har köpt min klänning nu spännande och se om den passar när den kommer hem.
    Oo va roligt! Har du beställt i butik eller från Kina? :)
  • Martinaa

    Välkommen hit Helena! :) Lägger in dig på listan nån dag, orkar inte öppna upp det just nu *lat och ska snart äta god mat me sambon!*

  • Martinaa
    patrikoannika skrev 2009-10-15 07:50:17 följande:
    Tänkte bara berätta att vår fotograf ringde häromdagen och erbjöd sig att följa vår väg fram till stora dagen på flera sätt. Han undrade tillexempel om vi ville att han skulle vara med när vi valde klänning, köpte ring, beställde blommor, pratade med prästen, pysslar inbjudningkort etc. etc. Så det blir som ett projekt med maaaaasssa fina bilder från hela resan fram till stora dagen. Det tyckte jag lät väldigt trevligt och vi sa att vi skulle fundera på det. Självklart är det en kostnadsfråga, öven fast det är väldigt lockande. Blir det inte för hutlöst dyrt så tror jag att han får fota flera moment och inte bara vigseln. Det hade varit sååå roligt att ha i framtiden och göra en sådan fin fotobok som många gör.Men visst var det en trevlig "grej"?
    Jag tycker det låter väldigt skoj, men frågan är om det är värt det. Såna här bilder kan man kanske be en kompis ta, eller ta själva. De blir väl inte av samma kvalitet som av en fotograf, men dessa kort är väl heller inte lika "viktiga". Men självklart är det en kostnadsfråga, hade jag haft obegränsat med pengar så hade vårt bröllop sett lite annorlunda ut.. :P Får jag fråga vad han tar för att följa med på dessa uppdrag?
  • Martinaa

    Hillena: Å va skoj med både tärnor och marshalkar "fixade"!

    a n n a: Toppen att det känns så rätt!

    Strössel:
    Men va bra de kan fixa klänningen! Så de löser det ändå?

    Jag ska heller inte ha någon tärna, däremot är min värdinna SOM en tärna för mig. Hon var med när jag provade klänning, hon ska kanske hjälpa mig pyssla nån dag, och hon kommer förhoppningsvis vara med mig hela dagen också! :)

    Häpp, nu ska jag hem till en jobbarkompis och festa till de... eller ja, lite bara, jobbar ju imorgon också! :P

  • Martinaa

    Oj, här var det "babyboom" Håller tummarna att det blir som du vill Cia, och att din eventuell bebis mår jättebra Bluebride, så du bara inbillar dig att nåt är på tok...

    Vet inte om det är vanligt eller så, men hade en kompis som fick sin första i vecka 24, och när hon blev gravid andra gången så satte värkarna igång i typ vecka 25-26 då med, men läkarna lyckades stoppa det och till slut kunde hon gå hela graviditeten ut (efter många om och men ska tilläggas). Precis som om hennes kropp inte vill vara gravid helt enkelt. Jag vill inte skrämma upp dig nu, bara en fundering på om det är vanligt att man föder tidigt igen om man fött tidigt en gång innan... Men det kommer säkert gå jättebra!

    Här känns det som om det står alldeles still i planeringen. Får vänta tills jag kommer till Göteborg nästa gång så jag kan köpa mig en värmefön och papper så jag kan komma igång och stämpla till inbjudningskorten.

    Näpp, nu ska jag kika på de där brudarna som är precis som vi kommer att bli sen... desperata hemmafruar, hahaha!

Svar på tråden MAJ 2010 del 3