• Tinga

    Vi fortsätter blanda och ge

    September - fast magsjuka bruakr ju inte ge upphov till varannandagsillamående, utan jag tycker mer att det låter som gravidillamående. Men det är ju lätt för mig att säga, när det inte är mig det gäller. Hoppas att det växer som det ska därinne! Kram!

  • Tinga

    September - ja, det är underbart med våren som är här nu. Idag har vi säkert 10 grader varmt, solsken och ljumma vindar. Det sved lite att gå tillbaka in på kontoret, efter en kort promenad utomhus på väg tillbaka från matsalen. Tyvärr har jag ett seminarium kvar att hålla sent i eftermiddag idag, så jag hinner inte ut för att njuta mer av solen idag. Men jag ska iallafall ta en joggingtur ikväll, tänkte jag.

  • Tinga

    Muggles - det var inte så svårt att gissa vilket hus du gillade bäst! Fast jag tyckte att planlösningen på bottenvåningen var lite knasig; varför ha matplatsen längst bort ifrån köket? Annars såg det fint ut.

    Lappis - stackars dig som måste utsättas för den där tålamodsprövande processen. Inte lätt att vara otålig när systemet tvingar en till väntan hela tiden.

    Vickan - ja, här blir det våfflor. Vi har hittat ett recept med glutenfritt mjöl(!) som ger fantastiskt goda, frasig våfflor.

  • Tinga

    AM - ojdå! Jag förstår att klädseln känns väldigt viktig nu. Du får lägga upp en bild på ditt garderobsinnehåll i galleriet, så att vi kan hjälpa dig att välja. Fast jag tycker att du ska klä dig som dig själv och i enlighet med din stil, annars kommer du att se utklädd ut. Det märks ofta ganska tydligt när folk inte är bekväma i sina kläder.

  • Tinga

    Snaily - åh vilken start på fredagsmorgonen att läsa om ditt plus! Så himla glad för din skull; det här var verkligen toppen. Även jag har kollat in ditt plus i galleriet, och för mig är det ingen tvekan om att det är två streck där! Tjoho! Vilken bra början på ivf-testresultaten! Nu hålls tummarna för fru E och PB också!

    Cicci - krya på er allihop; det låter jobbigt. Kram!

    Telis - samgråt känner jag också igen, från mer än ett tillfälle tyvärr. AMs tips om att mata när barnet sover har funkat bra hos oss många gånger.

    PB - välkommen hem!

    MSW - så surt med testresultatet. Hoppas att det blir bättre idag. Kram!

    Kängu, Sweet & FruLlan - kul att se er också här!

  • Tinga

    Är det någon som har något bra tips på hur man gör för att söva om icke-färdigsovna skrikande barn klockan 5.30 på morgonen? Puff har haft den ovanan i ett par veckor nu, och den vill inte ge med sig. Han fortsätter att vara sur och grinig även om man går upp med honom, och sen blir hela förmiddagen katastrof, tills han får sova middag. Vi har försökt med att vyssja honom, ta in honom i vår säng och låta honom ligga kvar och skrika en stund, men inget hjälper.

    Imorse fick han frukost efter att ha skrikit ett tag, och sen somnade han som en stock direkt när han kom tillbaka i sängen. Kan det vara som han är hungrig?!? Han äter mer på kvällen innan han lägger sig än någonsin, så det känns lite konstigt, men samtidigt har han kanske börjat upptäcka grejen med mat, så det är därför han vill ha ännu mer?

    Igår kväll åt han våfflor och glass, och det var uppenbart gott.

  • Tinga

    AM - jo, det var välling (eller näringslösning, men det är som energiberikad välling) som Puff fick imorse. Jag tog först fram yoghurt, men han bara skrek och vred sig som en mask i stolen, så det var inte att tänka på att få i honom något med sked. Vad jag annars funderade på var om man ska prova att ge honom lite extra mat innan vi går och lägger oss, typ vid 22.30? För oss hade det ju varit skönt att slippa stiga upp 5.30 för att ge Puff välling, utan det bästa hade ju varit om vi alla kunde sova typ till kl. 7. (Tidigare vaknade de sällan före 7.30.) Fast det är kanske dumt att vänja honom vid ett extra kvällsmål?

  • Tinga

    Telis - det är sant; jag brukar också bli hungrigare morgonen efter en rejäl middag.

    AM - det är värt ett försök att snabbt försöka få i honom välling och hoppas att han somnar om, fast kruxet just nu är att han ofta vaknar med illvrål och då lyckas han ibland väcka brorsan också, så har man två vrålapor. Och Piff kan man tyvärr inte bara slänga till en flaska välling, eftersom han till stor del sondmatas. Åh, varför kan de inte bara sova lite längre, som de gjorde förut?!?

  • Tinga

    AM - glöm inte en uppsamlingsficka nedtill på den där kräkcapen, för oss som har storkräkare.

    Det var så himla skönt väder redan när jag cyklade till jobbet imorse. Jag kunde känna hur solen värmde, fastän det var före åtta.

  • Tinga

    Jag har en fråga till trädgårdsexperterna i tråden. (Känn er träffade, den som vill. ) Vi ska riva upp vår gamla ojämna gräsmatta och rulla ut ny, färdig, tänkte vi. Idén som jag då fick var att gräva ner en massa lökar till olika vårblommor, typ krokus, scilla och snödroppar (kom gärna med fler förslag), under gräsmattan, för jag älskar sådana där härliga "blomstermattor" med vårblommor. Tror ni att det kan funka? Vi ska göra det nu under våren; är det ok att sätta lökar då?

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge