• Tinga

    Vi fortsätter blanda och ge

    Fru Muffins - hej på dig! Kul att höra att du mår så bra! Är alla sviterna av överstimuleringen borta nu?

  • Tinga

    PB ? vad STARKT du agerat i samband med din sons problem i skolan. Jag tycker verkligen att du tagit tag i allt på ett föredömligt sätt. Skönt att det verkar som att det hjälper också. Stor kram!

    Ore ? håller med tidigare talare; smart att ta det lite lugnt inför dopet. Själva körde vi italiensk buffé från catering, och det blev jättebra. Blir det många gäster?

    Smint ? välkommen hit, om jag inte sagt det innan! Piff, som i princip bara äter näringslösning, behöver få i sig ca 750 ml/dygn. Hittills har vi delat upp det i fem mål a 150 ml, men eftersom han inte äter något på dagis just nu ska vi öka på till 200 ml de tre mål han äter hemma, för att han inte ska tappa så mycket. Sonden används tyvärr väldigt flitigt nu, men vi vill helst undvika den på dagis, för att kunna upprätthålla linjen att på dagis äter man själv och samma mat som de andra barnen. Personalen är villig att använda sonden, men vi skjuter på det en månad till, åtminstone.

    Följer med spänning alla namn ni listar på era FF-listor. Själv har jag ingen sådan lista, men jag är helt och hållet inne på Telis linje med brittiska snofsiga män. Jag såg Tess under under julhelgen och Eddie Redmayne (www.bbc.co.uk/tess/characters-and-cast/angel-clare.shtml) som Angel Clare gick inte av för hackor. Jag blev nog lite förälskad i honom.

  • Tinga

    Nenne - tack! Pratade precis med min chef i telefon. Löneförhandling är det enda som inte är avklarat; hur bra är det för mig att det blir EFTER att jag tackat ja? Fast å andra sidan hade jag inte mycket att välja på; hade jag gått tillbaka till min gamla avdelning med "speciallösningen" hade det blivit med min gamla lön.

    PB - jag tror också att det var ett smart drag att skicka sonen till skolan idag. OCh våfflor i eftermiddag blir säkert ett bra plåster på såren.

  • Tinga

    Muggles - jag som loggade in här för att få se ett plus, och så blev det minus istället. Stor kram! Vad trevligt att du iallafall fick glädjas åt ett gulligt sms.

    Här har vi haft en riktig pestmorgon, med en Puff som skrikit i princip oavbrutet från uppstigning till dagislämning, och följdaktligen knappt fick i sig någon frukost och en Piff som bara åt lite och kräkte upp en hel del av det vi sondade. Får se om jag hämtar dem på dagis i eftermiddag, eller om de får följa med en fröken hem.

    Nu ska jag njuta av min sista lediga dag genom att ge mig ut på stan en runda. Tänkte försöka shoppa lite nya underkläder, för det är verkligen öken på den fronten här. Sen ska jag inhandla räkor med tillbehör till kvällens middag, för efter den här morgonen är maken och jag värda en kväll i lugn och ro, med snabbt fixad men god mat.

  • Tinga

    Vickan ? ojdå, vad tråkigt att Trollet kanske ligger på fel håll, men kanske samtidigt lite ?nyttigt? för dig, om det får igång dina tankar kring förlossningen. Kram!

    Sweet ? haha, jag höll också på att skratta ihjäl mig åt bilden på bröstpumputrustningen.

    Telis ? ledsen om jag gör dig besviken, men jag tillhör den sort som absolut inte kan vänja mig vid sömnbrist. I mitt fall ledde det till kollaps, så jag har lärt mig att prioritera sömn högt. Även om man egentligen heller skulle göra annat när barnet sover har jag valt att också sova, för att orka helt enkelt.

    Lappis ? hoppas att kroppen känns bra och att passen är roliga!

    Muggles ? vad fint det blev i ert vardagsrum! Jag tycker att soffan och tapeten funkar fint ihop. Och det är verkligen häftigt med klippan utanför fönstret; jag förstår att ni föll för den utsikten. Kul att se resultatet!

  • Tinga

    MSW - oj, beundrar er om ni klarar av att köra köpstopp i två månader. Iofs kanske jag också hade klarat det om jag bestämt mig för det, men jag tycker inte att jag är något shoppingfreak (mer än när det är rea ) och om jag hittar något jag gillar vill jag kunna köpa det meddetsamma. Men det känns som att konsumtionshysterin är enorm för tillfälllet; det kvittar vilket köpcentrum man åker förbi på helgerna, så är det knökfullt med folk där.

    Imorgon ska vi bege oss till Bauhaus för att inhandla hyllplan och konsoler till vår klädkammare/förråd. När vi renoverade sovrummet satte vi in ett par rejäla garderober, så nu har vi frigjort plats i klädkammaren, som vi tänkte ha som förråd. Som i alla relativt nya hus är det ganska ont om förvaring här, så det gäller att vara effektiv. Vi har dessutom lagt ut tre annonser på Blocket idag, för att bli av med lite "skrafs". Det blir inga stora pengar, men kan någon annan ha glädje av grejerna är det ju superbra. Dessutom känns det så himla bra när man rensat ut en massa grejer man ändå inte använder. Jag brukar nästan känna mig lite "renad" själv då.

    Muggles - jag gillar naturscenerier som utsikt överhuvudtaget, så jag tycker att ni är lyckligt lottade som har en sådan fin utsikt. Den kommer ju verkligen till sin rätt också med sådana stora fönster. Ska ni ha några gardiner, eller?

  • Tinga

    Apropå shopping så får jag min första rejäla lön på nästan 2(!) år nu i februari; få se vad jag ska köpa då.

  • Tinga

    Nä, nu ska jag leta fram någon fika i frysen. Igår kväll åt vi nybakta kardemummasnurror från stenugnsbageriet här i stan, men ikväll får det bli något hembakat. Tror att kladdkakemuffins ligger bra till.

  • Tinga

    Lappis - då släpar kaninen öronen längs marken nu? Har det varit kul då? Blir det fler gånger? För min del har den här helgens träning bestått av flera omgångar snöskottning. Jag är lite förkyld, annars hade det nog blivit en joggingtur också.

    För övrigt sitter jag här och är helt förundrad över hur lugn jag är, trots att det imorgon är dags för min första arbetsdag på 21 månader. Det känns såklart lite konstigt att jag faktiskt ska till jobbet imorgon, men samtidigt känns det som att det var häromdagen jag jobbade senast. Skumt! Jag är iallafall nöjd med att det är nya arbetsuppgifter som väntar, och tjejen jag ska vikariera för verkar supertrevlig. Nog så viktigt, eftersom vi kommer att gå dubbelt i över tre månader.

    Jag har packat väskan för imorgon och bestämt mig för vilka kläder jag ska ha. Känns lite som när det var dags att börja skolan!

  • Tinga

    Ore - kul att dopet blev lyckat! Stavar lillkillen med "v" eller "w"?

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge