• Tinga

    Vi fortsätter blanda och ge

    Frukosten idag gick inget vidare, varken fil, flingor, näringslösning i mugg eller näringslösning på flaska var intressant för Puff. Nu är förstås en gång alldeles för lite för att ge upp det här frukostalternativet, men om det är någon som har något bra förslag på frukost får ni gärna komma fram med det, så kan vi testa det också så småningom. Gröt går som sagt inget vidare.

    Piff ville varken dricka ur mugg eller flaska imorse, så det blev sond som vanligt.

    Telis - vad gulligt av din man att ta en matning inatt.

    Cicci - glömde skriva det igår, men jag känner verkligen igen mig i att man provar än det ena, än det andra, och allting ratas. Till slut vet man inte vad man mer ska prova med. Jag är rädd att jag inte har några bra idéer att komma med. Kram igen!

  • Tinga

    Tack för frukosttips! Ska köra på med fil och flingor några dagar, och sen prova något annat om det inte blir bättre. Puff rotade iallafall runt lite med skeden i filen, och stoppade in litegrann i munnen, så det gick åtminstone lite bättre än gröten på så sätt. Å andra sidan är det svårare för oss att hjälpa honom med en sked här och där med filen, eftersom den rinner av från skeden innan den hamnat i hans mun.

    Vickan - spännande! Och krya på dig, det låter inte kul med förlossning i kombination med förkylning.

    MSW - vilken liten tuffing du har!

    BS - stackars er, som ni sliter med Iris. Kram! Det blir ju jobbigt både för maken och för dig när hon är så besvärlig.

  • Tinga

    Muggles & Vänner - tack för era mattips! Imorse blandade vi flingorna i filen, men jag tänkte själv att jag skulle prova att ha dem bredvid imorgon. Jag köpte A-fil, för jag tänkte att det var dumt att börja med något sötare, om det ändå funkar. Puff fick iofs kanel och socker på, så den blev väl söt ändå. Han har nämligen ätit fil med kanel och socker på dagis, så då tänkte vi att det var bra att testa med.

    Macka har han ju också ätit på dagis, men hemma slickar han bara av smöret eller mjukosten som vi brukar ha på. Irriterande, men vad jag har förstått är det väldigt vanligt att barn äter en sak på dagis men vägrar samma sak hemma.

    Snacka förresten om att barnmatstillverkarna är fel på det, om de flesta barn gillar "o-såsig" mat! Fast det kanske är i lite högre ålder?

    Muggles - min erfarenhet av flera gynekologer är tyvärr att de inte är så bra (eller villiga) att diskutera teorier hit och dit. Jag hade samma approach som du när jag inte blev gravid; felsökning och analys, men när jag försökte diskutera mina teorier blev jag bara bortviftad. Men jag hoppas att det är ett bättre exemplar du träffat på. Och vad skönt att du har full support från din man. Stor kram!

  • Tinga

    Muggles - det står redan en burk turkisk yoghurt i kylen, men maken tyckte att den verkade alltför tjockt, så han dissade den. Men jag ska testa med den också så småningom.

  • Tinga

    Sorry att det blir ett egoinlägg här, men jag hinner inte mer just nu.

    Igår kväll upplevde jag den bästa matningen någonsin av Puff! Han fick faktiskt gröt, och han gapade! Inte något jättegap förstås, men tillräckligt för att jag skulle kunna få in skeden betydligt bättre än vanligt, så det gick ju mycket fortare och smidigare, till fromma för oss båda. Tänk att han faktiskt kan gapa!

    Idag har vi varit på neo för 18-månaderskontroll, och båda killarna fick en OK-stämpel i rumpan. De är helt normalt utvecklade på alla punkter (utom maten då förstås), och t o m lite före på vissa. Vi trodde ju inget annat, men det är alltid skönt att få det bekräftat. Puff kommer att få en remiss till barnkirurgen för hans testiklar ligger eventuellt lite väl högt upp, men det har ju ingenting med utveckligen att göra.

  • Tinga

    Nenne - Nä, våra barn är ju svenska så de sa ma-ma istället. Faktum är att fler och fler ord trillar ur deras små munnar, och det är så kul. Fast ibland använder de ljud istället, så t ex bil är "brum, brum". Häromdagen såg vi en lastbil, och då sa Puff last"brum, brum".

    BS - har du gett din man feedback på Iris reaktion när hon föll i snön igår?

    Telis - vilken liten sötnos!

    Tack för alla grattis! Även om det naturligtvis långtifrån kommer att gå bra varje matning är det iallafall skönt att se att det kan funka någon gång åtminstone.

  • Tinga

    Nenne - då måste min mamma också vara klyftig; i vuxen ålder kallade hon skiftnyckel för mutterskruvare!

  • Tinga

    Muggles - då var det ju idel positiva besked på det stora hela. Vad bra! ÄL-test kan ju knappast visa fel varje månad; får du alltid glad gubbe borde det ju betyda att du oftast har ÄL. Då kan vi räkna ut vilka aktiviteter som kommer att pågå i Casa Muggles under helgen!

  • Tinga

    Lapinette skrev 2010-02-12 15:48:22 följande:


    Går inte klockan ovanligt saaaakta?!!!
    Jooooooo! Jag vill ha helg nuuuuuuuuuuuu!
  • Tinga

    passionsblomman skrev 2010-02-12 16:17:33 följande:


    Det är inte en last, det är livskvalité och förmåga att njuta.Massor av människor saknar både det ena och andra.
    Kloka ord, som vanligt!
Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge