• Tinga

    Vi fortsätter blanda och ge

    Parnassia - tack för Vickan-rapport!

    Apropå rapport - har någon hört ifrån Kängu på länge? Kängu, var är du? EA, du får locka med lite muffins.

  • Tinga

    Lappis - vad är det för en konstig värld du lever i, som har mer koll på en armbryterska än en skidskytt?

  • Tinga

    Vickan - usch, det verkar (värkar vara en jobbig förlossning. Skickar kramar genom Parnassia, och hoppas att eländet tar slut, antingen genom att den vaginala förlossningen tar fart eller att det blir snitt. Du kan ju inte ha fått mycket sömn inatt? Att ovanpå sömnbrist behöva dras med smärta under lång tid måste vara jättejobbigt. Kram!

    Telis - du har inte övervägt att börja dubbelpumpa? För mig kändes det mycket mer effektivt att göra det. Sen vet jag inte hur din pump ser ut, men min kunde man driva med batterier istället för nätsladd, och då blir man ju lite mer mobil även om man inte direkt sätter sig och pumpar på ett café. Sen kanske det inte är hela världen om det någon gång går säg 5 h mellan pumpningarna, om du vill iväg och göra någonting som tar mer än 3 h.

    Själv slets jag också mycket mellan känslan av att det var jobbigt att pumpa och viljan av att erbjuda mina barn bröstmjölk. Till slut, när det visade sig att det inte blev någon amning, bestämde jag mig för att om Piff & Puff inte ville amma så fick de finna sig i att bröstmjölken eventuellt sinade om jag inte orkade pumpa tillräckligt ofta. Sen kändes det mycket bättre när jag bestämt mig för det. Då hade jag slitit med pumpning i drygt tre månader, för att det skulle finnas en chans till amning när de väl var starka nog för det, så då tyckte jag att jag kunde "unna" mig risken att det tog slut om jag ibland hade lite längre emellan pumpningarna.

    Till syvende och sist är det ju bara du själv som kan fatta beslutet, men jag lider med dig att du hamnat i den här situationen. Varma kramar!

  • Tinga

    Telis igen - efter ett tag blev min målsättning att pumpa 5-6 ggr/dag, och mängden höll sig konstant för mig då.

  • Tinga

    Telis - jag dubbelpumpade. Skämt åsido, men en pumpning brukade ta ca 20 minuter för mig. Fast hur jag hann vet jag inte rikigt, men på något sätt gick det ju uppenbarligen.

    Jag hade en Almedo Lactaline-pump. almedo.jetshop.se/default.aspx&cat=129

  • Tinga

    Äsch, länken funkade inte riktigt, men pumpen finns längst upp till höger på den andra sidan.

  • Tinga

    Vickan - jättegrattis till lilla Trollet! Vilken liten sötnos! Det låter verkligen som att du haft en tuff förlossningsupplevelse, men skönt att det gick så fort när det väl satte igång. Kramar till hela lilla familjen!

    Kängu - vad kul att se dig här! Ibland har man fullt upp, och då måste man ju prioritera. Kram!

    Hinner inte mer nu!

  • Tinga

    Vickan - stort grattis till Trollets ankomst! Med vilken fart han kom ut, när det väl var dags. Jättefint namn ni valt också.

    Muggles - vilket skit med tant, särskilt om du nu hade förhoppningar den här gången. Varma kramar!

    Lappis - massor av kramar till dig med; det känns som att mattan ryckts undan under era fötter alldeles för många gånger nu. Vad jag önskar att ni kunde få åka iväg på studs och hämta ert barn.

    Pb - vilken vän och räddare i nöden du är, som rycker ut för snöskottning och husräddning. All heder åt dig!

    Jag har haft svårt att hänga med i tråden parallellt med OS och tjänsteresa, men nu är ju snart OS över, så då ska det bli mer trådtid igen. Jag har inte läst ikapp mer än idag, men hoppas att jag inte missat något väsentligt. Förstår att det är flera ivf:er på gång (Snaily - då var du ordentligt nedreglerad? ), och jag håller såklart tummarna stenhårt för er alla.

    Själv är jag skitarg. Idag, nästan en månad efter att jag börjat jobba, blev jag inkallad till min nya chef för att skriva på anställningsavtalet (jag är ju redan anställd i företaget, men lönen skulle ju revideras). Hittills har jag haft res- och övertidsersättning, men det ville de förhandla bort nu. Visst, det kan jag tänka mig, men de erbjöd en extra semestervecka och 2.5%! Hallå, vilken planet lever ni på; det normala är ju att det är värt en extra semestervecka och 8-10%. Jag vägrade iallafall skriva på, och ska nu ha en diskussion med fackets lokala förhandlare, för att se vad som finns att göra. Kommer de inte med ett bättre erbjudande kommer jag att fortsätta med mitt gamla avtal, och gissa om jag ska redovisa varenda j-vla res- och övertidsminut isåfall. Jag har varit iväg ett par dagar den här veckan, och skulle alla resor vara som den här (m a p övertid och restid), så ska jag ha minst 5.5% i påslag, annars går jag back i förhållande till mitt nuvarande avtal. Då är ändå ingen övertid utöver den på tjänsteresan inräknad. Jag vet att de är snåla på mitt företag, men den här gången tycker jag att de har gjort bort sig. Chefen avslutade iallafall samtalet med att säga att han var glad att ha mig på avdelningen, trots att jag trilskas.

  • Tinga

    Vickan - usch, jag ryser när jag läser om din kompis och hennes för tidigt födde son. I det sammanhanget är det ju lyx att "bara" ha en matkrånglande son; han är ju normalt utvecklad på alla andra områden.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge