• _koko_

    Vi fortsätter blanda och ge

    telis - Åhlens kanske? De har ju en jättestor lunchrestaurang med gott om plats för vagnar. Jag skulle nog kunna vara där halv 12 så hinner vi före värsta lunchrusningen. Alternativt lite senare typ 13?

    Min mamma prenumererar på icakuriren så det receptet är det säkert.

    Härligt att vagnen kommit och att du fått ordning på den vickan.

    Var det vänner som frågade? Den här skivan är det (visste inte att den var så "officiell", måste kanske köpa en kopia nu när jag vet...):
    butik.friskissvettis.se/product.php&cat=0&page=1

    Nu måste jag ta tag i supergnällig Lillebror, utvecklingsfas på gång?

  • _koko_

    Ååååh, snaily, LYCKA TILL!!!! Tänkte skicka ett sms men märkte att jag inte har ditt nummer i min telefon!!! Tror iofs jag har kvar det i inboxen, ska kolla!

    Lycka till Nenne och PB också!!!

    Telis - Vi ses vid entrén till restaurangen 11.30 idag om jag inte hör något annat, haha, förresten, har du mitt nummer? Får kolla om jag har ditt i inboxen och skickar mitt till dig för säkerhets skull.

    Nu påklädning och kurator!

  • _koko_

    Gokväll och jättegrattis till nenne och herr nenne, PUUUUHHHHH!!!!!

    Grattis också till herr och fru snaily, ett litet Yngel!!

    Och slutligen grattis till PB, tycker det låter mycket lovande för er också!!

    Nu hör även jag till den exklusiva skaran som fått träffa Fina Televinken! Han såg alldeles bedårande ut där han nöjd låg i mammas famn under hela lunchen. Undrar såhär i efterhand hur hemresan gick...? Kram!

    AM - Det var alltså en 9 månaders bebis som är större än conny 2 år och 2 månader idag... Låter inte bara gulligt.

    Var det ore som länkade till stolen? Försäkra er om att den inte kan välta, såg lite riskabelt ut med "benen" fästa mitt på medarna isf längst fram som på "riktiga" tripptrappstolen.

    vänner - Jag har inte köpt skivan själv utan fått den från connys dagis.

    Vällingdoserare gillar jag också. Den vällingen vi använder kan man inte hälla först i flaskan, då blir det bara en tjock klump oavsett hur mycket man sen skakar flaskan.

    Som sagt AM, vi får ta en trådresa till GeKås någon gång...

    Efter lunchen med Telis idag blev det PoP-shopping så nu har conny en ny beige (praktiskt! ) jacka, grön fleecekofta och svarta överdragsbyxor. Nöjd! Får dock se hur mycket för stora de är när jag fått prova det på honom, köpte 92.

    Nu måste jag krypa i säng, ser kommande natt ut som de senaste blir det inte så mycket sammanhängande sömn...

    Men jag kommer iaf somna med ett leende på läpparna. För Pricken och Ynglet. Och EAs lillspätta och PBs folliklar också förstås.

  • _koko_

    Men porchez, du har ju en tjock-tv!!

    Det jag egentligen skulle skriva var: bättre självinsikt porchez, ytterligare en PUDDING i tråden!!

  • _koko_

    PB - Just det där med välling tyckte jag var skitfånigt, varför ska jag trixa med något som hela resten av världen klarar sig utan?? Sen blev conny magsjuk och jag fattade plötsligt det praktiska med välling. Vi började ge majsvälling då och har fortsatt med det. Men att truga och hålla på bara för att man "ska" i det här landet, det fattar jag fortfarande inte.

    lappis - Vad härligt med lite resa, hoppas vädret blir bättre än väntat!

    Conny har fått ögoninfektion, som tur är betydligt lindrigare än förra gången, för nu är det bara lite var i ögonen. I mellandagarna var båda ögonen igenklistrade på mornarna i över en vecka!! Tur att han är en tuff kille som bara ropade "kladdi öga" när han vaknade, och sen gnuggade upp ögonen.
    Men det betyder ju att han måste vara hemma från dagis, så vi sysselsätter oss så gott vi kan. Just nu äter jag frukost och han kör rally med sin bobbycar. Sen ska vi sätta ihop nya sängen klart. Insåg att det kan bli problem att låta lillebror ta över spjälsängen när conny protesterade högljutt mot att vi la lillebror i spjälsängen bara en liten stund igårkväll medan vi fixade med nya sängen. Får hoppas han tycker den nya stora är så spännande att han går med på att låna ut den gamla till lillebror.

    Snaily - Jag har bokat biljetter nu! Och apropå att ta emot besök under ruvning / vid TD så har modiga snaily gått med på att jag och lillebror ska hälsa på i precis de krokarna. Jag tar det som en komplimang.

    Sen VET jag att det var flera saker jag skulle kommentera, men det är puts väck. Förlåt.

  • _koko_

    Vänner - Har också beställt från Fujidirekt och tycker det blir helt ok. Om du inte beställt från dem förut bör du ju utnyttja detta: www.fujidirekt.se/asp/_campaign/cj/index.asp&utm_medium=CPO&utm_campaign=100_gratis_cj

    Stor kram till cicci!!! Nu har du verkligen för mycket på en gång!! Och stackars barnen också att vara sjuka. KRAM igen!

    Lycka till PB!

    Liten - Jag tyckte det var olidligt den tiden jag lämnade på dagis. Eftersom jag aldrig kunde lägga ifrån mig lillebror hade jag en lätt trilskandes conny som inte ville ta på sig kläder ackompanjerat av lillebror som skrek som om kniven satt i honom i minst en kvart varje morgon. Försökte klä på conny med lillebror i sjal några dagar, men det var i princip omöjligt.
    Nu undrar jag varför, han vägde ju bara 3kg och var pytteliten, men man var ju ovan.
    Lösningen på det var att min sambo började lämna. Vi får inte lämna senare än 08.30 så det passar rätt bra för honom.

    I övrigt är det som cicci säger, rutiner, rutiner, rutiner. De dagar jag har båda barnen planerar jag i förväg så att jag har några aktiviteter att välja mellan. Sen har jag några vänner som också är hemma med två barn ibland som jag umgås med. Men första tiden tyckte jag bara handlade om att överleva faktiskt, nu är det både lättare och mycket roligare. Nu går ju lillebror med på att ligga själv rätt mycket också vilket gör att jag kan fokusera på conny. Och när jag hämtar på dagis gör vi precis som cicci och fruLlan, gör något roligt på vägen hem, conny får bestämma. Ofta blir det bara en lång promenad kors och tvärs i kvarteren, ibland lite lek i någon sandlåda, när det ges tillfälle hopp i vattenpölar osv. Jag tar med frukt och vatten, och kex ibland, så vi har om det behövs. Det viktiga är att HAN får bestämma och jag försöker inte jäkta honom.

    Nu måste jag försöka passa på att vila, båda barnen sover!

  • _koko_

    snaily - Åååh, en eskimå också tjohoo!! Vad glad jag blir!! Skönt att du mår bra också, hoppas det fortsätter så och att ni slipper magsjuka!!! Och det är klart att det vore roligt om ni hade snö kvar, men jag har sett snö den här vintern. Blir det 2 plusgrader och regn duger det också, jag tar sele och paraplyvagn med mig till Lillebror så är vi oberoende av vädret.

    AM - Åh nej, sånt där gör mig så trött! Svartsjuka är inte charmigt, säg åt honom att skärpa till sig.
    Fast jag förstår lite mer om de träffats och inte gillar varandra...

    Apropå begagnat köpte jag ett POP-skalset (jacka o byxor) på tradera häromdagen. Väldigt billigt men det har nog några år på nacken. Får se hur det ser ut när det kommer om jag kanske lämnar tillbaka nya jackan eller bara använder detta setet som backup.

  • _koko_

    Apropå vänner av motsatta könet så åkte jag till usa och BODDE hos en manlig kompis en vecka när jag och sambon varit ihop i ett år ungefär. Då behöver man lita på varandra.

  • _koko_

    Min diet är inte så lik AMs, den går mest ut på att äta så mycket som möjligt. Fett och kohydrater och ibland slinker det även ner en och annan protein.
    När jag slutat amma (dvs om 3-4 år eller så) återkommer jag till dig, AM, för diettips!

    Håller fö med BS om dina FB-uppdateringar.

    Mrs B - Jag kan numera äta mjölk i valfria mängder. *LYCKA* Lillebror kan det dock inte, har jag upptäckt eftersom jag på något sätt lyckats förtränga att smör är gjort på mjölk. Han har blivit gnälligare och gnälligare de senaste dagarna och igår kom jag på att jag blandat smör i hans smakportioner några dagar... PUCKO!

    FruLlan - Välkommen hem!!!!! Tillägger att nenne haft ett lyckat RUL!

    vickan - Kan inte du inboxa mig också, är jättenyfiken på EAs trädgård!!

    Ikväll tog det två timmar att få båda barnen att sova, och jag var själv med dem också. Gissa om jag var på bristningsgränsen till slut... Conny var det egentligen inga problem med, han ville bara inte sova, och det berodde sannolikt på att han sov för länge idag på dan, så han fick helt enkelt vara uppe och sitta i min famn och titta på tv. Lillebror däremot som nade efter många om och men för att vakna efter 40 minuter och skrika i panik i 20 minuter oavsett vad jag gjorde.
    Jag som skulle gå och lägga mig klockan 8 var tvungen att belöna mig med cola, chips och ikappläsning i stället, och är fortfarande vaken, men nu är det bäst jag borstar tänderna och sluter mina blå...

    Apropå blå förresten, connys ögon började bli bruna när han var 7 månader (tydligen vanligt att det sker då), Lillebror är nästan 7 månader nu, väldigt spännande alltså! Jag hoppas lite på att de stannar blå...

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge