Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Vi fortsätter blanda och ge

    Telis - det är ok att Grynet/Minst ligger i galleriet.

  • Liten med Mindre

    September - instämmer i ättiksvatten fanclub. Funkar bra till exempelvis ingrodda träningströjor i alla fall. 1 dl ättika i ett handfat/hink. Låt stå någon timme eller längre.

    Vänner - jag sprack faktiskt ingenting som behövde sys i alla fall. Lite svid efteråt bara. Jag var säker på att det skulle spruckit rakt över, eftersom det dels gick från 6 cm till krysta, dels hade BM sagt att hon skulle försöka hålla emot om det nu skulle hjälpa (vilket jag tolkade som hjälpa mot bristningar, hon menade bara att det inte skulle gå för fort, tydligen inte samma sak).

    BM var dessutom så bra att när hon fick gå på ett extra jobbpass kvällen efter så kom hon upp o pratade med mig eftersom vi sagt att vi gärna ville diskutera igenom igen. Att komma in 45 min före jobbet var helschysst tycker jag. Kanske får de betalt för det, men ändå.

    Jobbigast just nu är väl att kroppen inte är på banan än. Har ont i ryggen som få, och magen är ju (som väntat) inte i form. Det känns som om alla organ trillar omkring där inne o gör ont.

    Vänner igen - jo, vi presenterade syskonene à la AW. Jättefin stund, något begränsad av mormors och morfars nervositet, men ändå. Blev rekommenderad det av en kollega på jobbet, och det avgjorde saken.

    FruE - massor med ruvningslycka till!
    Snaily - hoppas äggen delar sig väl!

    Lappis - blev det visning?

    Vickan - heja dig och viktklubben! Det återstår väl att se om några veckor vad som är brist på tonus på min mage, och vad som är kvarbliven choklad. Just nu kan man ju sticka huvudet i sanden.

    koko - förstår att du vill sova tidigt. Vi har provat vagnen nu och den är definitivt inte ideal för halvsmält isig snö och frusna spåriga vägar. Liggdelen är rätt liten och mysko designad. Vi är nog överens om att den kan funka fint på sommaren, men är mindre bra för vintern. Nåja, lillkillen (utan namn) är ju liten och det går bra ett tag till.

    Nu, surfa lite fler namnförslag så vi får några att pröva.

  • Liten med Mindre

    Tinga o Cicci - 3940g o 51 cm väger lillklimpen. Han har redan börjat fylla ut de rynkiga små händerna, så det känns bra. Tackar min lyckliga stjärna!

    Nenne - trist att missa tåget. Maken är också en sån som har svårt att sluta prata...

    Snaily - lycka till imorgon!

    Telis - hoppas ni kommer på nån lösning för lillmagen snart!

    Cicci - visst är det skönt att lyssna på andra kämpandes med något de verkar tycka är så lätt när de själva slipper.

  • Liten med Mindre

    Vänner - lycka till när det händer. Plötsligt händer det!

    Kramisar till Muggles. Hoppas livet vänder uppåt snart.

    BS - ni kanske kan baka bröd? Fast då måste man ha jäst hemma förstås. Mindre gillar att smula jäst, hälla mjöl (äta mjöl) titta på knådning i maskinen, knåda på bänken. Får hon kavla är hon i himlen. lite kladdigare än kaka förstås. Sen beror det ju Astrid...

    Tinga - Mindre var jättego verkligen med lillebror när vi kom hem. Det jag fick höra ganska omgående när hon såg min mage - "mamma bli smal!". Höjdare för hormonmonstret att höra.

    Nu är det sovdags - så mycket enklare dagen är när Mindre är hos dagmamman! Skäms för de tankarna, men de finns där hur som helst.

  • Liten med Mindre

    nenne - Grattis till fint UL!

    Mugglan - fin lönehöjning! Undras vad chefens planer kan innebära. Spännande! Och fler varma kramar kommer oxå.

    Snaily - spännande att det simmar ett yngel i magen. eller - förhoppningsvis sitter det fast snart!

    Minns inte vem som undrade om AW, dvs Anna Wahlgrens idéer om barn o syskon. Hon beskriver hur syskonet får möta nykomlingen hemma, "välkomna till flocken". Typ, först hälsa mamma välkommen hem igen och krama av sig. först därefter introduceras småsyskonet på ex en filt på golvet där det äldre barnet i lugn o ro får undersöka bebisen utan inblandning men med övervakning förstås. Det var verkligen ett jättefint ögonblick.

    PB - kommer ni stanna i Stockholm medan äggen odlas? För visst var det Stockholm du skulle till?

    Vickan - skönt att äntligen komma ut väl? Det låter som du har en liten blivande Buddha hemma. Tror vi har det med, på 6 dagar har han ökat 140 g över födselvikt. Förmodligen väger han samma som Mindre vid 7-8 månader.

    Dagen här har förflutit lugnt. Undrar när stormen kommer? Förmodligen vid 3 veckorsgränsen när Grynet piggar på sig och när maken ska till jobbet. Mindre ska vara hemma 2 dagar i veckan - undras hur det ska gå. Men det löser sig väl.

    Lilltjejen fick influensaspruta nr 2 igår, och ikväll fick hon feber. Hoppas det ger sig tills i morgon, jobbigt med sjukdomar och gnällighet. Fast hon piggade på sig av att duscha med pappa. Skrattade så det ekade.

    Är nu grymt sugen på sötsaker, vet bara inte vad. Borde väl tänka på att äta mat istället, men jag äter ju det med. Nåja, snart mår magen bra och isen är borta så vi kan promenera.

    Just det - ang flaskdiskning - vi har ju bara använt MaM ultivent och den plockar man ju isär o diskar. Grymt smidigt även om det blir många delar hemma.

    Trevlig kväll!

  • Liten med Mindre

    Nattpasset tar vid. väntar på att kompisen ska bli sömnigare...

    Tinga - skönt att experterna tar er på allvar. Hoppas de får några bra idéer.

    Telis - om maten i flaskan ofta tar slut skulle jag pröva större portioner så att det blir lite kvar. För säkerhets skull...

  • Liten med Mindre

    Cicci - hoppas barnen kryar på sig. Jag avundas dig verkligen inte som har långt till avlastande släktingar.

    Vänner - Grynet är fortfarande på smekmånad och dagarna blir som de blir. Han sover ofta 3 timmar i taget, för att sen vara vaken 1-2 timmar. Äter mer eller mindre åt gången. Tyvärr är vakentiden på natten inte så skoj...

    Och nu ringde dagmamman och sa att Mindre inte mår så bra. Det var lite gnälligt i morse redan, men vi chansade. Gris-sprutan 2 har haft en av sina bieffekter gissar vi... Tur att vi är flera hemma, maken får hämta då jag fortfarande tycker mig ha för ont i kroppen (mage o bäcken) för längre promenader.

    Kan någon ge lite uppmuntrande ord om hur man råddar livet hemma själv med 2 barn? Just nu det mest negativa som upptar mina funderingar. Beviserligen klarar de flesta av det, men jag förstår inte hur...

  • Liten med Mindre

    Och angående namn har vi fastnat i dilemmat att vi gillar var sitt namn på Grynet. Har prövat 3 olika namn och bara 1 föll bort. Nu får vi fundera hur vi gör...

  • Liten med Mindre

    Cicci - tack för input. Funderar mycket över hur jag ska få till det med Grynets mat o sovvanor, och samtidigt underhålla Mindre som sällan sitter still. Och så passa tider hos dagmamman, samt ha henne hemma 2 dagar i veckan.

    Förmodligen sånt som löser sig av bara farten, men just nu känns det främmande.

    Nåväl - matdags för mig, och sen pyssla om storasyster som är på väg hem.

  • Liten med Mindre

    Maken påpekar alltid att jag är expert på att se alla problem innan de ens har inträffat - i en negativ bemärkelse.

    Får försöka slappna av.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge