• Tinga

    Vi fortsätter blanda och ge

    Grattis Parnassia! Det låter som att det gick väldigt fort på slutet. Kanske lika bra det, förutsatt att det inte gick alltför fort. Grattiskramar!

    Återkommer med rapport om Puff efter ronden, men natten var ganska jobbig för oss båda.

  • Tinga

    Nu har ronden varit, och de är nästan helt säkra på att det är ett litet elakt virus Puff har fått i magen. (Alla tecken tyder på det, men provsvaren har inte kommit ännu.) Han behöver ytterligare lite dropp under dagen, så troligtvis blir det utskrivning först imorgon. Tydligen blir det ingen specialkost heller, utan så länge man tappar vätska är det vätskeersättning som gäller, och sen är det direkt på vanlig kost. Små barn kan tydligen bli konstiga i magen bara av att man byter kost, så för att minska den risken ger man vanlig mat direkt. Inget krångel med majsvälling eller annan "specialkost". Detta är tydligen Socialstyrelsens nya rekommendationer för alla magsjukedrabbade småbarn.

    Nu ska jag dra iväg från jobbet till sjukhuset igen, och avlösa maken som ska jobba några timmar. Som tur är hämtar mormor Piff på dagis.

  • Tinga

    Hej sötnosar! Hinner inte läsa alls just nu, men vill iallafall tala om att Puff nu är utskriven från sjukhuset och hemma igen. Han sov gott ända till kl. 9 imorse, och sen var han piggare än han varit på flera dagar. Lite frukost, i form av välling, ost och smör direkt ifrån paketet gick också ner. Hoppas nu att hans ätande inte tagit alltför mycket skada av det här bara, det är den enda oron jag känner nu, men jag tänker inte ta ut något elände i förskott.

  • Tinga

    Parnassia - vilket häftigt namn ni valt till er dotter. Och vilken fin bild med båda era döttra. Kul att höra att ni har det bra och njuter av tillvaron, trots sömnbrist.

    Snaily - lätt för mig att säga, men jag tycker att det låter skönt att du inte har en massa jobbiga symptom som illamående och så. Hoppas att VULet kan få dig att slappna av lite sen, så att du kan njuta också.

    Nenne - det är så härligt att läsa om din glädje över graviditeten, magen och sparkarna. Som jag unnar dig att få uppleva det här!

    Lappis - vad gött att utredningen äntligen är igång nu! Jag kan tänka mig att det blir lite känslosamt ibland när man ska gå igenom sitt liv, men så måste det ju få vara.

    Muggles - jag tycker också att man oftare behöva lufta sina negativa känslor än de positiva, så jag kan tänka mig att det kanske blir en väl negativ bild av dina tankar här, än vad det egentligen är. Skönt att höra att du känner dig hyfsat i balans den här månaden åtminstone.

    PB - jag lider verkligen, verkligen med dig och ditt minus och blod, men hoppas innerligt att den lilla eskimån är en blivande bebis.

    Här har magsjukan flyttat vidare till Piff. Som väl är, har han inte blivit så dålig som Puff, så sjukhusbesök har aldrig varit aktuellt, men hans mage är väldigt känslig för förändringar i kosten, så det känns tufft att försöka få in honom på vanlig näringslösning igen nu, efter ett par dygn med mest vätskeersättning. Är orolig för att magen ska fortsätta knasa, trots att sjukan är över. Idag har han haft diarré för tredje dagen i rad.

    Puff är iallafall tillbaka på banan och äter hyfsat igen. Skönt!

    Här har vi en väldigt lugn helg, för att försöka återhämta oss lite efter veckan som varit. Nästa helg ska mina föräldrar ha Piff & Puff från fredag till söndag, och det känns som att den barnfria helgen kommer otroligt lämpligt. Maken och jag är ganska slitna efter kräksjuka och diverse matproblem, så det ska bli skönt att få lite tid bara för varandra. På fredag kväll tänkte vi gå ut och äta och sen gå på bio, och på lördagen blir det en tur till möbelriket i Småland. Sen ska vi övernatta i Växjö och äta på PM (det du, Lappis! ) och på söndagen blir det besök på något glasbruk.

  • Tinga

    Porchez - vad skönt att du fått diagnos och medicin nu. Krya på dig!

    Lappis - länka gärna till husen ni skulle titta på! (Eller inboxa om du vill "smyga".)

    Piff är fortsatt risig i kistan, och idag har även hans humör varit uselt. Han skrek i princip oavbrutet från det att han vaknade tills han lade sig för middagslur, men han säger inte att han har ont någonstans och verkar heller inte öm när man tar på kroppen på honom. På eftermiddagen tog vi en tur till parken för att mata ankorna, och just då gick det lite bättre, men sen har han varit rätt gnällig och skrikig igen.

    Ovanpå allt magsjukeelände har vi dessutom upptäckt att Piff har fått ett bråck igen. Han opererades ju för det när han var två månader gammal, men nu verkar det vara dags igen. För Puff gäller i princip det motsatta; hans ena testikel har inte vandrat ner i pungen, så för honom blir det en titthålsoperation för att försöka få den på plats.

    Och jag bara undrar när eländet ska ta slut? Usch, vad jag känner mig trött och ledsen just nu.

  • Tinga

    Hej på er! Tack för alla sympatier! Igår var jag verkligen less på allt, och hade (återigen ) lust att säga upp mig som förälder. Idag har Piff fortfarande inte haft någon diarré, så nu hoppas vi verkligen att hans magsjuka också är över. Hans humör har också varit bättre idag, så det känns som att han mår bättre i allmänhet. Nu håller vi bara tummarna för att magen inte ballar ur när vi börjar med näringslösning igen senare idag (hittills har han bara fått Resorb).

    AM - välkommen hem!

    BS - det är lite större risk att få ett bråck om man är för tidigt född (pojke), men även fullgångna barn får det ibland (särskilt pojkar, eftersom de har två små hål i bukhinnan, där testiklarna ska kunna vandra igenom på sin väg ner i pungen). Fram tills två års ålder kan testiklarna vandra upp och ner en del, men i Puffs fall verkar det som att den ena bestämt sig för att stanna "uppe" (en kirurg har tittat på det), så därför blir det titthål för att försöka få den på plats, för nu är han så pass gammal att det inte finns någon chans att den hamnar på rätt plats av sig själv. Även detta kan drabba fullgångna pojkar.

    Muggles - alla mina sympatier angående symptomen du drabbas av.

  • Tinga

    BS - det är väl rätt så skönt att Astrid är lite mindre än Iris, så att ni förhoppningsvis slipper samma "tillväxtproblem" med henne? I mina öron låter det som att Astrid ändå inte är pytteliten.

  • Tinga

    Ore - usch, 12 500 pix är ju ännu mer än vad mitt tandelände kostade. Jag hade iallafall "fördelen" av att ha en ordentlig (rotfylld) rot, så de kunde använda den för att fästa en krona i.

  • Tinga

    Snaily - jag kände mig heller aldrig illamående, men det kändes lite skumt när jag blev i närheten av att vara hungrig, så det är säkert ett symptom du har.

    BS - jag tänkte på det häromdagen; hur går det med Iris ilskeutbrott nuförtiden? Är hon bättre vän med sin pappa nu? Vad tycker hon om att vara storasyster; ingen svartsjuka?

    September - skönt med ett snabbt VUL.

    Muggles - jag har också sådana där Skalman-tendenser; är jag trött eller hungrig är jag inte kul att ha att göra med. Förresten, när vi ska till Göteborg för Varvet i maj ska vi bo i Majorna, som väl är dina gamla "hoods", så jag undrar om du har något restaurangtips att komma med? Man brukar vara rätt mör efter ett sådant lopp, så vi vill gärna äta någonstans i närheten av där vi ska bo.

    Ja, visst är det eländigt med operationerna som kommer att behövas. Båda två är redan bråckopererade en gång, så det tycker man ju kunde räcka, ovanpå allt annat elände vi haft. För Puffs del är det redan bestämt att det blir en titthålsoperation senast någon gång under sommaren, för att leta upp den försvunna testikeln. För Piffs del måste vi se till att få en remiss till barnkirurgen, så att de kan kolla upp hans bråck.

    På sjukdomsfronten är det iallafall positivare tongångar nu; även Piff har piggat på sig och ska gå på dagis imorgon. Vi har heller inte sett några tecken på knas i magen när vi gått över till näringslösning från Resorb, så det verkar ha gått bra. Och Puff äter jättebra just nu. (Vågar knappt skriva det, för varje gång jag gjort det har det gått åt skogen sen, men va fan; man är väl ingen fegis! ) Både igår och idag har han ätit sin middag helt själv. Idag satt vi alla tre och åt tillsammans (Piff tittade mest på) och det har aldrig hänt förut att vi kunnat koncentrera oss på att äta själva samtidigt som Puff äter. Värt att fira med champagne, Lappis!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge