• Tinga

    Vi fortsätter blanda och ge

    Porchez - äsch, vi kan väl ta en flaska nu och sen en till på fredag? Varför snåla?

    Telis - bara in med ett embryo till nu, så kan du få "pseudotvillingar"! Vad skönt iallafall att det såg så bra ut i ditt "inre". Det borde väl betyda mindre risk för magont i samband med ÄL och mens, när det väl kommer igång igen?

  • Tinga

    Så där ja; då var årets deklaration avklarad. Lika skönt varje gång det är ur världen.

  • Tinga

    Telis - vi hade precis detsamma att deklarera; en bostadsrättsförsäljning och ett tidigare vinstuppskov, men det gick fint. Skatteverket har kommit långt i sin utveckling av elektroniska verktyg nu, tycker jag. Det enda som var knasigt var att det fanns en pdf-fil med hjälpblankett för beräkning av avdrag för renovering, och den filen gick inte att skriva ut som ett dokument när man hade fyllt i sina siffror. Som väl är har jag SnagIt på min dator, så jag kunde spara det så istället. (Den blanketten ska inte skickas in till Skatteverket.)

  • Tinga

    Telis - då verkar det ju iallafall finnas hopp att det onda ska ha försvunnit, även om det förstås inte finns några garantier.

  • Tinga

    PB - ett tips när det gäller deklarationen är att göra den elektroniskt, för där blir man mer "guidad" igenom förloppet, än vad man blir om man gör det pappersvägen. Jag tyckte inte att det var särskilt besvärligt trots försäljning av bostadsrätt, för där står precis hur man ska göra, oavsett om man vill skjuta upp eller skatta för vinsten.

    Skönt att höra att du trots allt mår bra nu. Att ligga i sängen eller sitta på balkongen och läsa låter som väldigt trevlig sysselsättning i mina öron. Vill du ha ett boktips med lite "lokal" förankring för din del kan jag rekommendera Nattfåk av Johan Theorin, som utspelar sig på Öland. Ganska kuslig, men väldigt spännande.

  • Tinga

    För min del tror jag att rekordet är strax över 12 000. Tror att det uppnåddes i den andra tråden, i slutet av januari 2007. *statistiknörden, som är expert på att komma ihåg meningslösa saker*

  • Tinga

    Snaily - tjoho, vad gött med det pickande hjärtat! Jättegrattis!

    Nenne - det finns ju trehjulingar med ett stort hjul framtill också, så det måste inte nödvändigtvis vara små hjul bara för att de är svängbara. För egen del fattar jag inte varför man köper med fyra fasta hjul nuförtiden, när det finns låsbara svängbara. (Jag vet; jag har sagt det förut, men det tål att upprepas. )

    Hinner dåligt med att läsa ikapp, för jag måste jobba en stund nu. Gick tidigare från jobbet idag för att ha matdiskussion med dagis, och det gick jättebra. Nu ska vi prova att bara ge Piff puré till lunch där under ett par veckor, för att se om han äter något då.

    Idag har jag planerat in en jobbresa till Japan i början av juli. Ser verkligen fram emot att komma dit, även om det självklart mest kommer att bli jobb. Ska träffa några av företagets säljare och tillsammans med dem besöka några viktiga kunder. Jag har aldrig varit i Japan förut, så det ska bli jättespännande. Lappis, du kanske har några bra vett- och etikett-tips?

  • Tinga

    Cicci - hur går det med dotterns ätande nuförtiden? Har hon ryckt upp sig? Hoppas det!

    Koko - det går säkert finemang för dig att sy. Man kan ju alltid sprätta upp om det blir tokigt. Min värsta ångest gäller alltid när jag ska klippa till tyget; liiite svårare att rätta till om det blir fel, än en felsydd söm. Fint tyg du valt.

    Lappis - jag har inga detaljer om resan än, för det är bara bestämt att jag ska dit, men flyg är inte bokat än, så jag vet inte riktigt hur det blir med "nöjestid". Fast efter resan ska jag ha semester med familjen i sex veckor, så det är möjligt att jag försöker lägga till någon extra dag, för att hinna se lite också. Hinner nog bli trött på familjen sen under de där sex veckorna ändå. Huvuddelen av besöket blir i Tokyo, men troligtvis även en tur till Nagasaki.

  • Tinga
    Lapinette skrev 2010-04-15 21:47:56 följande:
    By the way ... varför även Nagasaki? Det ligger låååångt söderut (har själv inte varit där). Om det är så att du åker tåg mellan Nagasaki och Tokyo rekommenderar jag ett stop i Hiroshima och ett stop i Kyoto.
    Därför att en av kunderna finns där. Jag måste ju jobba lite också.
  • Tinga

    För övrigt är Kyoto noterat som väl värt ett besök.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge