Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Vi fortsätter blanda och ge

    Röstar också för bas att klicka i samt kan rekommendera Maxi Cosi Mobi som andrastol. Vi bytte först efter 11 månader dock. Eftersom vi har två bilar nu har vi en Be safe med Isofix i den nyare bilen, den stolen var svindyr just för att det var Isofix och den är inte väsentligt bättre än Maxi Cosi Mobin.

    Alla nya bilar har inte Isofix - det är lagkrav på att man ska erbjuda detta som tillval inom EU på nya bilar, men om man inte tänker på detta när man köper ny bil är det vad jag förstått ibland nästan omöjligt eller jättedyrt att eftermontera.

  • start september

    Snorkis,

    nej jag tycker nog inte det var värt de extra kronorna. Maxi cosis babkyskyddsbas hade bra indikatorer som visade hur det skulle sitta så där känndes det säkert ändå. Maxi cosi Mobi fick vi monterad och instruerad i affären, i Stockholm kan jag verkligen rekommendera www.sakerhetsbutiken.se/, de är kunniga och hyr även ut tror jag. Det finns bra fakta på hemsidan och man kan säkert ringa dit och få råd också.

    Dessutom är Isofix maxvikt 18 kg, medan vissa stolar, typ Mobi tar 25 kg. Jag vet inte alls vad en 3.5 åring väger, det är väl helt individuellt. Vissa kompisar säger att det är rymligheten snarare än vikten som begränsat dem när barnen blivit större.

    Vänner,

    jag är också tveksam till att utrymmet i Be Safen håller hela vägen till 4 år.

    Britax är väl den stol som har störst utrymme, men att köpa en till känns väl surt.

  • start september

    Jag fattar Koko

    PB, nicket är faktiskt skapat när jag skulle in i tråden, det var i september 2006 vi startade försöken. Jag har nog hetat både start och september om vartannat hela vägen.

  • start september

    Kram till Cicci, klart det blir för mycket för dig också nu. Men gluten och andra allergier eller intoleranser är väl jättesmart att kolla. Sen kanske minnet av att må illa sitter kvar så att hon därför inte vågar?

  • start september

    Ore, Britax Hi way har fått bra betyg och det verkar ofta vara kampanjer på den. Den är rymlig och ska räcka länge. Det går dock inte att luta/tilta den, vilket avgjorde för oss. Vi kör längre sträckor till familj och bra sovställning var viktigt för oss.

  • start september

    Läggdags, någon liten vaknade 5.45 i morse. Jag som dessutom dragit ner till två koppar kaffe om dagen efter plusset är lagom sänkt...

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge