• Eleonor2010

    hur gör ni med möhippa

    Jag ska gifta mitt sent i augusti och inbjudningarna går ut om en månad. Min syster ska vara tärna och har därför (och för att hon vill) ansvaret för möhippan. Det är bara det är hon är sjukt dålig på att organisera så jag är rädd att hon kommer ta tag i projektet alldeles för sent så att det inte blir ngt.
    Undrar nu om jag ska påminna henne om att folk faktiskt bokar upp helgerna ganska långt i förväg och att hon därför borde ta tag i det snarast eller ska jag bara skita i det och hoppas att hon fixar det men hjälp av mina vänner. Till saken hör att hon är lillasyster till mig och har aldrig arrangerat något sådant här innan och jag hade blivit väldigt besviken om det inte blev ngt...

  • Svar på tråden hur gör ni med möhippa
  • scarborough81

    jag tror min svärmor blir med

  • Lyckliga013bruden

    Ingen aning men jag tror/hoppas inte det, skulle kännas märkligt.

    Moi mokulat skrev 2010-03-09 12:16:32 följande:


    Kommer era mammor vara med?
  • Sebastiána
    Lyckliga013bruden skrev 2010-03-09 12:14:19 följande:
    Möhippan verkar ha utvecklats lite de senaste åren. Eftersom man numera tillhör olika gäng och umgås med olika kompisar är det väldigt få som har koll på alla bruden känner och som skulle vilja vara med på en möhippa. SÅ då kan det underlätta om någon blir lite projektledare för det hela och får en lista av bruden. Jag tycker inte det är fel att prata om hur bruden ser på möhippa hur skulle hon vilja ha det upplagt i stora drag. Men sen kan man hålla detaljer och planeringen hemlig, då vet inte bruden vad som kommer hända och när och det blir överraskning. Att hålla bruden helt utanför kan göra att många kommer saknas och att man tvingas till saker man egentligen inte vill.
    För min del gissar jag att jag kan få åtminstone två möhippor: en som min syster och mina vänner i Skåne ordnar och en som mina vänner i Västerbotten ordnar. Visst blir jag besviken om det inte blir någon hippa, men jag tycker att det vore förmätet av mig att lägga mig i eller förvänta mig något som ska vara en överaskning.

    Däremot kan man visst ordna något själv - en kryssning eller SPA-dag med tjejgänget låter jättemysigt. Men om man själv fixar den och bjuder in till den tycker jag inte att man ska kalla det möhippa.
  • Sebastiána
    Lyckliga013bruden skrev 2010-03-09 12:20:37 följande:
    Ingen aning men jag tror/hoppas inte det, skulle kännas märkligt.Moi mokulat skrev 2010-03-09 12:16:32 följande:
    Jag ver på en möhippa en gång där båda föräldrarna var med. Det kändes hur konstigt som helst. På kvällen satt vi där hemma hos dem och åt smörgåstårta - det kändes som man var tillbaka på gymnsiet...
  • sigma

    Min syster gifte sig förra året, då var jag tärna och det naturliga valet att ordna hippan föll på mig. Jag fick en lista med namn och nummer till alla, eftersom vi inte riktigt har samma kompisgäng hade det inte funkat annars. Resten av planeringen löste jag själv och hela dagen blev en strålande succé. Nu när jag ska gifta mig ville min syster hemskt gärna göra samma sak för mig, och jag kände direkt eftersom hon är min lillasyster att det var lite ovant att lämna över kontrollen till henne- det är lätt hänt när man är storasyrra att man tror för lite om sin syster. Jag funderade på att tvinga på henne en sidekick- en välorganiserad nära vän till mig- men någonstans känner jag ändå att jag får ge henne lite mer cred än så, hon är ju inte helt handfallen bara för att hon är yngre än mig! Så jag har faktiskt bara gett henne en lista med namn och nummer- det är faktiskt inte fel att göra så om tärnan inte känner alla- och sedan släppt det. Man måste ändå inse att även småsyskon växer upp och "kan själva" =)

  • Sebastiána
    sigma skrev 2010-03-09 13:04:18 följande:
    Man måste ändå inse att även småsyskon växer upp och "kan själva" =)
    Ja, det där kan vara svårt. De är liksom ändå ens småsyskon hela livet
  • heffaklump

    Din m2b kanske kan hjälpa till? Han kanske kan höra sig för och lixom påminna nån kompis till dig som "kan" planera. Då behöver du inte känna att du lägger dig i och du får heller inte reda på nåt du inte borde =)

    Bara en tanke...

    //F

  • Trasan99

    Du får ju inte bestämma något! däremot kan man ju prata med en vän man litar på. Det kan ju vara en chans för din syster att få lära känna dina vänner lite bättre. Berätta om din oro för någon vän, så får vännen se till att påminna din syster, så kan de göra allt tillsammans. För man får ju inte planera sin hippa själv!

  • Nove

    Fast egentligen har ju inte du riktigt med det att göra om du missförstår mig rätt :)
    En möhippa ska ju vara ett överasknings moment för dig, och ingenting som du ska arrangera.

    Jag tex. vill ju verkligen INTE bli utspökad eller förnedrad på min eventuella möhippa, men hur ska jag få fram det till mina väninnor för jag kan ju heller inte ta för givet att jag absolut ska få en möhippa. Även om jag också skulle bli lite besviken om jag blev helt utan någon som helt uppvaktning.

    Tycker att du ska luta dig tillbaka och invänta dagen som en överaskning istället, om nu dagen kommer det är ju det man inte vet, och det är ju det som är överaskningen.

  • Wilsan

    Hej!

    Jag förstår att du är orolig.. man vill ju att det blir så bra som möjligt utan att lähgga sig i. Tipsa henne om www.hippaspecialisten.se. Där finns en guide man kan ladda ner med bla en tidsplanering och även ekonomi och hur man kan tänka runt gäster och upplägg. Läser man den förstår man att man måste vara ute i god tid!
    Lycka till!

  • Lundgren83

    MIn mamma kommer absolut vara med och mina systrar.. Min mamma är mer som en bästa vän och vi har skit kul ihop=)

    Men de klart har man en gammalmodig mor så kanske de inte är så kul, vad vet jag.

    jag hoppas att jag får en rolig iallafall, och min familj känner mig som sagt bäst.
    Min syster ringde häromdagen och fråga om det var något jag speciellt INTE ville göra, och det enda jag kom på är att jag vill inte springa runt halvnaken. Men ser verkligen framemot möhippan=)

Svar på tråden hur gör ni med möhippa