Inlägg från: KatjaB |Visa alla inlägg
  • KatjaB

    Juli 2010

    Är på lite dåligt humör.. har ju min blogg som jag tycker är mest för min skull och så är det kul att kunna inspirera och bli inspirerad av andra, men nu så var det någon som läst/läser min blogg som snott bilder på mina stolsöverdrag som jag sytt och fotat själv, till sin blogg. Hon varken frågade eller skrev nåt om att det var mina, och jag känner ju att det där är ju mina alster.. det är ju inte riktigt samma sak att kopiera upp en bild från något kommersiellt, som att ta någons personliga bilder.
    Ju mer jag tänker på det, desto mer retar jag mig. Det är ju rätt fräckt att göra så.
    Vad tycker ni?

  • KatjaB

    jag skrev att hon får låna bilderna, MEN hon måste ta bort dem och lägga upp mina nya bilder som jag har min bloggadress på. Gör hon inte det så kanske bloggportalen kan göra nåt, eller så spärrar jag hennes ip-adress så hon inte kan gå in på min blogg. Då kan hon ju sitta där med långnäsa


    sarahkka76 skrev 2010-03-22 12:49:03 följande:
    Det är jäkligt fräckt att göra så. Det kan hända att personen i fråga inte tänkte på att de var privata men i vilket fall som helst så är det sånt man måste kolla upp innan man tar ngt.Försök att be den personen att ta bort de, eller så kanske du kan lägga din signatur på bilden som en copyright, går det tro du?
  • KatjaB

    nja, att det är privata o mina bilder vet hon ju med all säkerthet, sen kanske hon inte tänkte på att man inte brukar sno såna bilder, okej en bild på någon märkesgrej eller nåt som säljs i en butik, men de hasr ju oftast "pressbilder" som man får använda.
    Jag skulle ju liksom inte ta kort på någon annans hem o skriva att jag ska sy stolsöverdrag, hoppas jag orkar göra 88 st. bla bla bla

    Hon har dessutom bett mig om jag inte kan ta bilder med beskrivning på hur man gör dem. Om hon nu ignorerar att jag vill att hon tar bort dem kan hon ju lösa det där med hur man syr dem bäst hon vill

  • KatjaB

    dolly: åh vad kul med ringarna.. men inte förstör man väl känslan av att prova, det visar ju bara hur mycket du tycker om den

    ceke: mycket nytt som händer för er o vad kul med alla anmälningar

  • KatjaB

    hon har inte tagit bort dem än eller svarat någonting så jag mailade blogg.se och frågade om hur det är med bilder, för frågar man så känns det ju mer okej än när man hittar sina bilder på andras sajter bara. Tänkte mer som en "öppen fråga" men fick bara frågan vart bilderna fanns o var orginalen fanns, så jag blev inte så mycket klokare. De behöver ju liksom inte göra en jättegrej av det, utan bara kanske ge en "tillsägelse" eller bara informera mig, så jag vet... Nu blev jag lite orolig för att hon ska få böta för nåt, men det får man väl inte??

  • KatjaB

    min konsultationstid är två veckor innan bröllopet.. funderade på att ta det lite tidigare än så men kommer nog inte göra det än iallafall.

  • KatjaB

    roses: nä ta det lugnt du

    Hon på bloggen bad om ursäkt faktiskt, och inlägget var helt bortplockat på hennes blogg. Så nu kan jag ju släppa det där, hehe.. sånt som kan reta upp mig något vansinnigt (om ni inte märkte det )

    Åh, jag vet inte riktigt hur jag ska göra.. hittade en otroligt fin hårkam på etsy.com i höstas. Men just den finns inte där nu, däremot finns säljaren kvar o de tar även emot beställningar eftersom allt är handgjort. Så jag har mailat 3 gånger nu och fortfarande inte hört ett ljud ifrån dem.
    Vill ju ha just den kammen, o de har bra omdömen.. kanske kan de vara bortresta? börjar bli ltie orolig för att jag ska behöva ta nåt annat.

  • KatjaB

    Vi 3:grattis! det kommer nog gå fint även fast det är tätt, vi har 17 månader mellan våra, och det var mer eller mindre planerat. Vi tänkte att det kanske tar ett tag o så blir det upp emot två år emellan, men det tog sig på en gång. Nu är de 1 år och 2,5 och leker och har riktigt kul ihop.. bråkar gör de väl förstås också ibland hehe, men de har ju ett bra sällskap av varandra och blir väldigt tighta.

    Ceke: klänningen blir nog jättefin! snygg spets du valde ut också

  • KatjaB

    Det kommer gå bra ska ni se Om jag ska vara helt ärlig så enda gången det känts lite tungt o man undrat hur det ska kunna funka, var i början när minstingen var 1 månad o man kände att man inte hann med. Men sen när hon blev 1,5 månad var hon som förbytt och världens mest nöjda bebis, och man hade fått rutin på saker.
    Vi 3 skrev 2010-03-26 09:06:35 följande:


    Katja och Kärleken: Tack, vi har smärre panik över att det blir så tätt. Dottra är ju så liten fortf, känns som hon fortf är i så stort behov av oss. Sen försöker jag tänka att andra har klarat av det, både att ha barn så tätt och att få syskon så snabbt. Allt löser sig, på ett sätt eller annat
  • KatjaB

    har förresten precis beställt tärnornas klänningar från Millys. Började blir lite stressad över att de inte svarade o skrev och frågade om mailet kommit fram på deras mailchat. Då visade det sig att hon hade nåt trassel med sin mail och jag, efter lite bilder o en mängd beskrivningar beställde tärnklänningar och en underkjol till mig direkt där.

    Hoppas på att det blir bra nu

Svar på tråden Juli 2010