• viktualia

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    MSW - såg gott ut!! Själv har jag bakat kladdkaka med lite havregryn i - jättegott och lite "tuggigare" än vanlig!

  • viktualia

    Nu loggar jag ut och återkommer troligen inte förrän på söndag. Sköt om er och ha en mysig helg - så gott det går!!

  • viktualia

    Gosnosen - tungt med avbrutna försök! *kram*


    September - ett helt gäng stödkramar i din riktning!!


    EA - håller tummar och andra viktiga kroppsdelar


     


    Ego - har haft en ljuvlig helg i min hobbyvärld. Är lagom sliten och skulle kunna gå lös på tvätt/städning men ska snart rymma ut på lunch med en mammakompis...


     


    just det - AM - det låter onekligen som att du behöver några kramar!


    Och OmsisPomis - ditt inlägg ger verkligen perspektiv på tillvaron.. och påminner mig om min egen tonårstid... hm... synd att man inte kan skicka över kraft... KRAAAAAM!!

  • viktualia

    nenne - näe så är det nog, ingen säger något om liten och nätt mage... däremot tittar jag på gravida med andra ögon nu... när man har en rejäl aning om hur det är.. hm.

  • viktualia

    EA - tjooooooooooo! Sätter en ny omgång tumhållning som lär vara färdigjäst om två veckor!


    Dagens grubbel - hur klarar man sommarvärme och risk för mjölkstockning..

  • viktualia

    EA - riktig värme är bra, men drag/vind är dåligt och sånt förekommer ju rätt ofta....


    Lappis - hemskt med bästisens mamma!! *kram till bästisen*

  • viktualia

    Omsan - näemen kära NÅN!! Har ni inte fått nog med prövningar... hoppas att ditt blodknas rättar till sig utan större krångel!!

    Telis - läste lite i föräldrarledighetslagen och svaret verkar vara 18 månader www.notisum.se/rnp/sls/lag/19950584.htm Tipset är att kolla med ditt fackförbund för att få hjälp med tolkningar!

    Ego - Trollet har fått 3 månaders vaccin så här på hans 3 månadersdag. Hittills är han mycket gnälligare och tröttare än vanligt. Just nu ligger han och snarkar. Stackars liten!!

  • viktualia

    PB - läskigt med gröten!! Det där med tomten: Gå till lantmateriet.se/ och klicka på Min fastighet. Logga in med bankid och vips får du tillgång till det mesta som finns om din tomt. Problemet med ditt fall är nog att det inte är helt lätt att omsätta gamla kartor i verkligheten.


    En bit ner här www.lantmateriet.se/templates/LMV_Entrance.aspx finns info om hur oklara fastighetsgränser hanteras. I klartext får man betala Lantmäteriet som åker ut och gör en mätning. Om din tomt gränsar till kommunal mark, kan det vara läge att prata med gatu/parkfolket om hur ni ska fördela ansvaret för skötseln. Ett sådant samtal äer ju gratis jämfört med att dra dit Lantmäteriet. Jag skulle dock rekommendera att få överenskommelsen på papper i så fall, typ minnesanteckningar från mötet. Annars kan kommunen få för sig att ni borde sköta buske A och träd B, fast ni i familjen anser att det står på kommunal mark. Var detta begripligt?!? hm... 

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen