• fru AM

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Nenne: angående skötbädd så har du kollat Blocket och loppi.se? Hur var det - hade n bestämt er för skötbord eller inte skötbord?

  • fru AM
    nennesjuttioåtta skrev 2010-06-08 09:42:01 följande:
    MSW, du glömde stickbeskrivningen på gallerfilten!
    Men här är en virkbeskrivning:

    GALLERFILT

    Varv 1.
    Lägg upp X antal luftmaskor löst så att du får filten så bred som du vill ha den, detta antal maskor skall vara delbart med 3. Och därefter en extra luftmaska. (Exempelvis 91 luftmaskor= 90+1, svårt att säga hur brett detta blir eftersom det är beroende på hur hårt/löst du virkar).
    Varv 2.
    Virka därefter 5 luftmaskor och gör en stolpe i den nionde maskan från nålen. Virka 2 luftmaskor, hoppa över 2 maskor och gör en stolpe i nästa maska. Fortsätt så hela varvet ut. (På slutet ska du göra den sista stolpen i den sista maskan om du lagt upp rätt antal maskor från början). Du ska nu ha den första raden med massa "hål".
    Varv 3.
    Virka 5 luftmaskor och gör en stolpe i den näst sista stolpen på föregående varv. Virka 2 luftmaskor och gör en stolpe i nästa stolpe från föregående varv. Fortsätt så varvet ut......
    Varv 4.
    Upprepa varv 3 tills filten är så lång som du vill ha den. När du gjort det sista varvet är det bara att klippa av garnet och dra det genom den sista maskan, ta en nål och fäst garnet genom att "sy" fast garn-änden tillbaka i de virkade maskorna.

  • fru AM

    Men jag rekommenderar ändå att köpa en gallerfilt. De köpta är lite mer stadiga i formen om man säger så.

  • fru AM

    Telis: stackars televinken! Har han testat något nytt i smakportionsväg? (Tänkte att han kan ha reagerat på något nytt)

  • fru AM

    Nenne: Ja vår ena gallerfilt kommer från minimundus - kommer dock inte ihåg vad den kostade. Googlade snabbt och hittade även här: http://www.barnparadiset.se/product.php?id_product=168 (ser likadan ut?) Den är fantastisk! 


    Har även köpt gallerfilt på Cubus (!) men den var lite klumpig - samt på tradera (den stora varianten 100x130 cm). Kolla tradera också Nenne!

  • fru AM

    Det är den de har på minimundus (känner igen etiketten)

  • fru AM
    nennesjuttioåtta skrev 2010-06-08 10:20:00 följande:
    AM – åh vad bra! Den du länkade till var större och billigare än den på minimundus, (75 x 95 cm, 198 kr) men samma ökotexstandard (??!?!). Jag är tradera-rudis så det smackar om det. Får försöka våga mig in dit.
    Det var jag också när jag köpte min gallerfilt där Det gäller att passa på utgångstiden av auktionen och smacka till med ett bud ca två minuter innan auktionen avslutas (tror jag det är)
  • fru AM

    Muggles: bra att du tänker positivt. Jag tänker positivt fast på ett annat sätt: jag tror och hoppas du är gravid ändå!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen