• muggles

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Lappis: blev du också svullen innan äggplock. För jag känner mig mindre och mindre svullen nu, förra veckan kände jag åtminstone lite ilningar i brösten och lite lätt i magtrakten - nu är allt precis som vanligt. Det är nog inte bra va?

  • muggles

    Sweet: intressant att du skriver att man oftast kan se vid ett UL om det handlar om de allvarliga trisomierna - det visste jag inte. Jag trodde nog att fvp var det enda för att vara säker.


    Snaily: vad skönt att det lät hoppfullt att barnet spretade med fingrarna Jag kommer ihåg nu att vår NUPP-sköterska sa att Downs-barn ofta har kortare fingrar. Sedan var det ngt med lårbenet. Och även att de kollade gallblåsa, magsäck mm. Det kan vara värt att betala för ett NUPP och kräva en riktigt erfaren människa som är kommunikativ och talar om vad de ser (det är ju så svårt för oss lekmän att avgöra vad som avspeglar sig på skärmen).

  • muggles

    Tinga: jag håller med. Och de hävdar att det är familjetradition - men pappa kungen gick ju in tillsammans med Silvia...? Har de glömt det? Just för att det inte är en "privat" vigsel utan i högsta grad en officiell anledning så tycker jag inte att de ska få välja helt själva efter den rådande trenden, utan de bör följa svenska tradition. Å andra sidan tycker jag inte att Victoria är ngn särskild förebild - jag tycker hon verkar ganska korkad (men snäll) precis som kungen. Både kungen och Vickan är lite "kalviga" och klantiga Silvia tror jag däremot är gjord av ett annat virke.


    Jag kom på nu att det ju bara är naturligt att äggplocket blev framskjutet för min tant kom ju 2 dagar senare än vi trodde när vi planerade cykeln. För inte går det väl fortare att få fram äggen vid ivf - de blir väl bara fler? Jag fick ju tant torsdagen för 2v sedan så äggplock på fre känns eg helt rätt (brukar ha äl runt dag 14). 


     

  • muggles

    inte officiell anledning utan officiell tillställning


  • muggles

    och jag skrev kungen med liten bokstav med flit

  • muggles

    fast jag tänker titta på det på tv - jag älskar glamour med långa klänningar, håruppsättningar, tiaror och hela baletten! Det är väl det enda kungahuset är bra för...

  • muggles

    AM: oj, jag trodde du var värsta rojalisten Håller med dig om vartenda ord. Jag har väldigt delade känslor ang kungafamiljen - jag tycker det är roligt att ha dem (titta på klänningar på Nobelfestligheterna osv) men jag har ingen direkt respekt för dem, ja utom för Silvia då. Daniel verkar väl också hyfsat normalintelligent. Och sedan tycker jag mig inte se samma kärlek mellan Daniel och Vickan som mellan kungen och Silvia, det känns så praktiskt. Vickan: "jag föll för hans engagemang", inte "han var så snygg". "Det sa inte klick, det var mer en vänskap som växte fram". Om man tittar på deras kroppspråk så verkar Vickan iaf rätt förtjust (hon tittar rätt sött på Daniel ibland) verkar han verkar iskall. Sjukt nog så kändes det som att det fanns mer kärlek mellan Madeleine och Jonas än mellan de här två. El kolla på danska kronprinsparet - att de älskar varandra kan vem som helst se. El för all del kungen och Silvia - de verkar rätt förtjusta i varandra fortfarande efter så många år. Mellan Daniel och Vickan känns det mer som. "det var väldigt dags för bröllop" (hennes egna ord).

  • muggles

    Men hörrni - Silvia pratar lika bra svenska som de flesta av oss pratar engelska (jag menar, hur många av oss pratar el skriver engelska perfekt?). Att lära sig ett språk i vuxen ålder och prata det perfekt utan brytning och utan grammatiska fel är nästan omöjligt. Och tänk på alla svenskar som särskriver - brrr (borde inte de veta bättre)! Jag tycker ni är orättvisa. I dokumentären om henne tyckte jag man fick en bra bild av henne, jag trodde inte så bra om henne innan. Hon gör ju även ngt vettigt av sin drottningroll, mot pedofili och för Children foundation el vad den heter.


    Jag fattar inte att kungen är så populär, han är ju en katastrof som kung egentligen Klantig ("kära Örebroare"), kan inte stava ("Cal Gustaf" står det visst på ngn sten ngnstans), är dålig på att hålla tal trots all övning han borde ha fått, stel i media, mm.

  • muggles

    AM: jag är inte så säker på att du skulle det, det är riktigt svårt att prata utan brytning när man lär sig ett nytt språk som vuxen. Min mamma är mkt språkbegåvad och kan typ 7 språk (hon har tex läst sanskrit och japanska) men hon pratar tex engelska med lätt brytning (dock helt utan grammatiska fel).


    Själv har jag läst 40p tyska och bott i landet i sammanlagt 7 månader men då var jag över 20 år - och jag gör fortfarande grammatiska fel; säger fel genus, böjer fel mm (fast jag hör i samma stund jag gör det att det blir fel men fel blir det likväl).


    Jag har pratat finska i hela mitt liv (eftersom delar av min släkt är finnar) men jag har värsta svensk-brytningen - folk plockar direkt att jag är från Sverige och ändå har jag lätt för språk.


    Men Tinga, nej ngt språkgeni är hon nog inte, snarare språkbegåvad. Annars hade hon väl pratat svenska ännu sämre. Kolla danske (franske) prinsen - han pratar ju knappt danska trots 30-40 år i riket...

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen