• muggles

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    BS: Moas första fyra månader var verkligen inte som en picknick, hon var ju inte mkt för att sova på dagarna. Dock har hon alltid sovit ganska långa nattpass (förmodligen pga ersättningen hon fick som påstötning på amningen). Hon sov sin första 10h-natt när hon var 2 mån. När vi lärde henne att inte vakna så ofta på natten så tryckte vi i henne mat på dagen. Sedan var det ju ett helsicke för mig att få i henne tillräckligt med mat; jag snålade ju på ersättningen för att hon skulle vilja amma ofta så att produktionen skulle öka (vilket den endast gjorde marginellt) - vilket gjorde att hon var hungrig på nätterna. Moa somnade dessutom aldrig om när hon väl vaknat kl 04.30 - 05 utan då var det morgon. Hon somnade tidigast om kl 9 och då bara en halvtimme - så "sov när barnet sover" funkade aldrig för mig.

    Jag tror det beror på flera faktorer hur "enkelt" man har det som mamma. Man kan få ett barn som bara äter, skiter och sover (som Moas kusin gjorde). El så kan man få en piggt nyfiket barn som inte kan slappna av, som man då måste hjälpa till ro. Så delvis beror det på barnet. Men sedan beror det också på hur man vill ha det som förälder; låter man barnet styra sin dag el tar man tag i det som förälder. Jag tror ganska mkt på att en bebis varken har dygnsrytm el ätrytm och att det är ngt som behöver läras in; personligen tror jag inte att bebisen ska visa vägen. För mig kändes det rätt att lära Moa att sova i egen säng och att sova hela natten ganska tidigt (from 6 mån). Men för ngn annan känns det mer rätt att ha barnet i föräldrasängen och att låta dem äta välling på nätterna om de vill. Det väljer man som förälder tycker jag.

  • muggles

    Snaily: ja jag var riktigt lycklig idag, är väl också ngt slags motreaktion på deppet igår. Det var så skönt att få köra igenom en hel cykel - annars är det ju så fruktansvärt deppigt.

    AM: ja och pga att vi fick 2 st lika fina embryon så är vi med i en studie som pågår. De har upptäckt att man ev kan avgöra vilket embryo som kommer att klara en graviditet bäst inte bara genom att titta på cellerna i mikroskop (jämnhet mm), utan också på att analysera näringslösningen som ägget legat i. Den ändras när ägget börjar dela sig och genom att titta på näringslösningen också, så tror de att de kommer att kunna avgöra detta bättre när de ska välja mellan olika ägg att återföra. Nu lottas paren som bara är kontrollgrupp och paren som får näringslösningen analyserad så vi vet inte vilken grupp vi tillhör. Men oavsett så känns det bra inför framtiden att de kanske kommer lite närmare gåtans lösning? Och det känns bra att göra ivf på ett ställe där de ligger så långt fram...

  • muggles

    Snaily: bra att du prövar tanken för det kan mkt väl inträffa. Och du kan ju inte påverka ngt utan nu är det bara att vänta på nästa ul.

    Tack allihop för att ni hejat och undrat och peppat! Grymt är det.

  • muggles

    Motiv till adoption: IKEA har så fula barn

    Ja det är helt magiskt att jag har en början till en människa i magen nu! Dela dig rätt nu lilla vännen! Maken fick cred för sina simmare som var många och snabba; dem var det inte fel på iaf.

    Tinga: tungt med sjukdomar och kurs/resa samtidigt! Jag har nog frågat förut (på picknicken?) så ursäkta mitt dåliga minne men det går inte att locka honom att äta smör? Moa ber ofta om en macka till frukost och sedan drar hon med pekfingret i sig allt smör och lämnar brödet Men har för mig att ni sagt att han inte gillar det?

    Lappis: du är duktig med dina berättelser!

    MSW: intressant med fyndet om din sjukdom!

  • muggles

    Förlåt för min sporadiska rapportering men det har varit så jäkla mycket. I fredags orkade jag inte gå in här (skickade endast mess) förrän sent. Och så i helgen har det varit fullt upp!

  • muggles

    AM: härligt att det gick bra. Vi måste också ta tag i det där snart... *fasar*


    Hattis: nu har jag också spanat in dig i galleriet! Hur gammal är du nu igen? Om jag kan rekommendera ngt så är det att åtminstone göra en grundlig undersökning som vi gjorde - då kan man utesluta mkt. Tanken att det kanske är ngt enkelt som är fel (låga progesteronnivåer) el ngt annat är ju annars rätt störande. Skönt att veta att man inte har missat att fixa ngt enkelt...


    Tinga: Moa gillar också ädelost såsom Kvibille gräddädel, St Agur mfl. Jag tror det är kombinationen fett och salt de gillar. Man tror inte att de ska gilla en sådan vuxensmak men det gör dom! Hur var det - äter de glass? Är inte alla medel tillåtna i kalorijakten?


    Pirr: vilken söt dotter du har! (Och vad mkt hår...)


    Nenne: tackar även här för kuvertet! Hur ska albylen doseras skulle jag fråga den samlade trådexpertisen?

  • muggles

    Nenne: propp i foten???????????? Shit! Men du verkar cool...?


    Åh rabarberpaj... Jag kanske ska ta och baka den där citronkladdkakan tills Vänner med familj kommer och hälsar på i helgen.


    Jag ska hålla en presentation för en kund i Trollhättan (gissa vilken!) imorgon bitti. Oj vad jag känner mig motiverad!!! Not. Men har iaf påbörjat uppdateringen av sliderna, tur att jag har hållit just den presentationen x antal ggr. Jag kommer nog inte att vara på topp imorgon...

  • muggles

    Ska vi boka ngt ställe till den 12/6 ifall det öser ner? El blir det förorten då?

  • muggles
    Lapinette skrev 2010-06-01 11:43:42 följande:
    Ja, det är ju bra!men hör ni vad sägs om: Sjunger i duschen, gillar att bada naken? Det måste väl finnas någon som det passar in på?! Är tidsoptimist, gillar att köra för fort?
    Har haft "bortamatch"?
  • muggles
    passionsblomman skrev 2010-06-01 13:39:00 följande:
    ÅH nu har jag läst Mugglans glada nyheter! HURRA!!!!My GOD vad jag har tänkt på er och äggen! Ni fick ju kanonresultat! Samma som vi fick fast vi fick ut dubbelt så många ägg och fler befruktade så var det ändå bara två som höll måttet. Oj vad glad jag är för er skull! Nu är det stenhård tumhållning alltså! När har du då TD?
    Hur många befruktade fick ni? "Föll de av" senare el bedömdes inte kvaliteten vara tillräcklig?

     


    PB: härligt med en magnolia! De är så fina! (Akta dig för rådjur bara...)

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen