• muggles

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    "Folk i vår närhet berättar hur man gör. Att det bara är att “slappna av”, för då blir man gravid.
    VI VET HUR MAN GÖR! Vi, precis som alla andra vuxna människor vet hur fan man gör barn. Man knullar med varandra. Om det inte funkar första gången så försöker man igen. Fungerar det inte då heller så försöker man igen. Fungerar det inte den gången heller så börjar man fundera över hur känsligt det är med dagar i månaden hit och dit. Man räknar efter och försöker igen. När man inte lyckas då heller köper man ägglossningstest. När man testat med ägglossningstesten, legat med varandra på exakt rätt tidpunkt, månad ut och månad in, utan resultat, ja då börjar hjärtat att bulta oroligt i kroppen.
    Egentligen så bultar det lite oroligt redan efter det första försöket. Men efter försök sju, åtta, nio, tio, elva, tolv så bankar det så oroligt att man kan få för sig att det inte ska orka bulta mer och bara stanna.
    Besök hos doktorn, utredningar, blodprover, spermaprover, vaginala ultraljud, kalla läkarhänder med vit handske och glidslem. Flera spermaprover. Telefonköer, högkostnadskort, väntrum, provresultat, folder att ta med hem och läsa i lugn och ro.
    Tårar.
    Så många tårar.

    Vi vet också hur man gör barn.
    Vi gör barn i en kopp av plast på Akademiska sjukhuset i Uppsala.
    Det går också bra. Det är också kärlek. Det är en kärlek så stor och stark till ett litet liv som ännu inte finns och en enorm längtan. Vi gör det här tillsammans och det är på många sätt och vis vackrare än något sex vi någonsin haft i sängen hemma.
    Att hålla varandras rädda händer i ett iskallt väntrum i Landstingets lokaler, det kan vara kärlek när kärlek är som absolut störst.
    Faktiskt."


    Jag började nästan gråta när jag läste det här... så fint beskrivet.


  • muggles

    Lappis: ja vad svarar man. Det är ju så överdjävligt så man inte kan förstå det ens.

  • muggles

    Nenne: den du länkade till (var det inte du som länkade?) alldeles i början. Nu när jag själv gått igenom en ivf så ville jag läsa från början upptäckte jag.


    Lappis: men jag undrar om inte den bitterheten (förlåt får man kalla det så el kanske ledsenheten) går över lite när ni väl får ert barn. Får då har ni ju fått det ni vill, skit samma att det inte var biologiskt. Och det du i så fall har missat är en graviditet och förlossning men det kanske inte är så superviktigt för dig om jag förstått saken rätt. Nu när jag själv har barn så vet jag ju att kärleken till barnet kommer i vardagen så det spelar absolut ingen roll om det är biologiskt el inte. När jag ser hur våra grannars adopterade tjej nr 2 (de har 2 st från Kina) klänger som en liten apunge på pappan och kramar honom så värmer det hjärtat och jag blir sugen själv!

  • muggles

    ...vad jag menade är att kärleken till barnet växer när man tar hand om det och får kärlek tillbaka - inte nödvändigtvis ngt som uppstår på BB.

  • muggles

    EA: känns inget Om jag ska tro ngt alls så känns det mindre idag än igår så då har det väl skitit sig. Men jag försöker ignorera vad som pågår. Har det skitit sig så har det. (Buhuuu)

  • muggles

    Jag har varit extremt irritabel i början av veckan, kände mig väldigt pms-ig och hade noll tålamod med Moa tyvärr. Jag tänkte att det måste bero på progget för ngt annat hormon tillför jag ju inte (och det var ju för tidigt för att ngt annat skulle kunna påverka) men på Fass verkar inte det vara med som biverkningar - humörsvängningar alltså. Ingen annan som känt så?

  • muggles

    En annan fråga om prog: har alla ni andra fått ömma bröst? Jag känner nada. Känner mig precis som vanligt.

  • muggles

    Ärligt talat, hon är ju ASROLIG!


    Snart är det dags för premiärsprutan. Jag har aldrig beblandat mig med kanyler och injektionsvätskor förut.
    Jag kanske borde ta mig till en skitig toa på centralen för den rätta stämningen, men risken är för stor att horse-Hasse blir till sig, snor min spruta och blir gravid.
    Jag stannar hemma.

  • muggles

    EA: med Moa fick jag ömma bröst först flera veckor efter plusset men jag trodde att progget skulle ge grav-symptom?


    Ja just olja skivan var det kanske, inte vaxa...


    EA igen: maken min är nog inte direkt inne på adoption. Hade vi itne haft ngt barn alls  hade han nog varit det, vad han sagt förut iaf. Men jag har sagt att vi inte ska dissa ngt utan att läsa på mer. Jag tror att min man tycker det är lite för dyrt (150-180 000) eftersom vi redan har ett barn, och dessutom för mkt mäck. Medan jag är rätt positiv (inte för att jag fattar var vi ska få pengarna ifrån, vi som har lånat allt till huset).

  • muggles

    Aha, ok då ska jag inte gå och leta efter ömma bröst då...


    Nenne: först fick jag för mig att det kanske var DIN blogg?! Hon skriver om sig och P, och hela stilen att skriva påminner väldigt mkt om din men ni har ju inte åkt till BB än, så det kan ju inte vara du...

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen