• viktualia

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Sweetan - hemskt när livet är så orättvist!


     


    En HELT annan fråga: har inte så god koll på om det är nån mer än jag som har båt?!? Men frågan handlar i alla fall om flytväst till Trollet! Classe har en www.clasohlson.se/Product/Product.aspx för 299 spänn - undrar om den duger?

  • viktualia

    Ore - japp jag har hittat den länken. Men som vanlig hoppas man att någon man känner ska ha testat sig igenom och varmt kan rekommendera en viss variant.

    Telis - det röriga i flytvästfrågan är att varianten på Classe fått bra i ett test och var inte med i testet som Ore länkade till. Svårt! Och detta hade tydligen Brudsommar också hittat. Vad köpte ni BS??? Nyfiken på praktisk erfarenhet!!

    Förlossning - jag undrar fortfarande hur det är att föda med smärtlindring. Hann ju bara ha ryggbedövning i 15 min och fick inget alls i övrigt. Jag som inte hade några betänkligheter mot smärtlindring.. hmmm....

  • viktualia
    nennesjuttioåtta skrev 2010-06-03 12:01:43 följande:
    vickan, Men 15 minuters ryggbedövning måste väl gjort någon effekt, eller? 
    det var den tiden det tog för bedövningen att verka... jag frågade bm som förlöste mig senare om hon trodde att bedövningen hade hunnit få nån effekt, men hon trodde knappt att den hade hunnit göra någon nytta annat än mentalt (jag var rätt trött och sliten när den sattes dit och blev piggare bara av att något hände).

    Och jag förstår vad du svamlar om. Min upplevelse av Trollets ankomst var faktiskt att det gick att slappna av, trots att jag hade apont! Och detta mycket för att maken höll reda på min andning så att jag andades vettigt hela tiden. Men det där med att man glömmer hur ont det gjorde.. jag är skeptisk... jag kan fortfarande känna hur frustrerat instängd jag kände mig i allt värkarbete. Det är sant att jag inte kan känna smärtan, men hur jag upplevde frustrationen i att vara instängd i en kropp som gjorde ont - det minns jag. Överjävla vidrigt var det, men samtidigt rätt ok. Visst f-n var det vidrigt att ha ont i ett dygn, men finalen gick ju superfort och egentligen rätt skonsamt.


    Och japp, jag får väl testa smärtlindring på riktigt nästa gång..


     


    Och mugglan - den där bloggen är bra!

  • viktualia
    nennesjuttioåtta skrev 2010-06-03 14:54:10 följande:
    Vickan, så det blir fler gånger?  
    Ja, jag kommer inte förlåta mig själv om vi inte försöker få till ett syskon till Trollet. Men det får vänta ett lagom långt tag.

    Just nu bor min bror inneboende här hos oss i hålan och ännu en gång påminns jag om hur mysigt det är att ha ett syskon! Så jopp - syskonförsök blir det nån gång framöver.

  • viktualia

    Och jag är just nu SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ frustrerad på herr Troll. Han har helt enkelt inte samma trygghet och lugn hos sin pappa som hos mig. Gaaaaa! Jag vet att det inte finns nån genväg förbi detta osv osv... men jag blir så TRÖTT!


    Situationen: maken var borta natten till idag, en jobbresa. Herr Troll är med mig så nära 24/7 man kan komma. För en halvtimme sedan tog maken med sig Trollet och la sig i sängen. Efter 20 mins småpipande av Trollet tröttnade jag och gick dit. Trollet lugnade sig genast och somnade efter 5 mins ålande. Sov sedan i 5 min (jag gick därifrån direkt när han hade somnat). Och nu piper han igen. Detta med att vara förstahandsföräldrer retar gallfeber på mig. Dels oroar jag mig för att maken blir avis och dels känner jag mig instängd i detta... extra instängd förutom amningen som ju också stänger in.


    jag ÄR medveten om att detta är en kort period jaddajaddajadda.. men GAAAAAAAAAAAAA släpp UT mig!!!!!!!!!!!!!

  • viktualia

    Telis - hmm.. jaaa..  du har absolut en poäng där. Och ersättning/pumpad mjölk har ju trollet accepterat. Även om det händer sällan. Hm.. och som vanligt är lösningen på problemet att prata om det... lagom känsligt... hm...*pust*


    Dessutom snuddar detta vid en annan fråga: Antalet nätter som Trollet och hans pappa tillbringar på olika håll...  Maken har lite jobbresor då och då och natten till lördag kommer han tillbringa med några polare utanför Sthlm. På torsdag nästa vecka tänkte jag dra till min hemstad och passa på att träffa lite folk förutom gå på tråddejten på lördagen. Så det är både makens och mitt "fel" att Trollet och maken är på olika ställen. Vilket ju minskar deras tid tillsammans och troligen ökar Trollets känsla av att jag är förstahandsförälder.


    Vilken SOPPA! Suck! För i nästa steg bottnar nämligen detta i att maken och jag har behov av att göra saker både ihop och var för sig. Och nu ska vi ratta lilla Trollet i den förvirringen. Två praktegon och en liten unge. Fin familjebildning... eller inte... eller joo men baaaaaaaaa vad trött jag blir på konsekvenserna just nu...

  • viktualia

    Telis - ååååå TACK!! det du skrev som kommentar till mitt utbrott om amning värmde verkligen!! *kramar om länge* Precis den typen av stöd som jag just nu suktat efter...  Pratade för övrigt med maken om problemet igår.  Han är inte avis på mig utan tycker nog att allt är i sin ordning. Vilket det ju på sätt och vis är... MEEEEEN jag känner mig så himla instängd ändå... Och bara för att det bara är X månader kvar tills jag slutar amma så lever man ju här och nu. *frustrerad*

    Och mugglan och Telis tips om att ta nån fridag: Problemet är ju att vår jäääääääääääääääääävla livsplanering inte innehåller nåt utrymme för det just nu. Eftersom både maken och jag planerat käcka resor hit och dit.. hm... Det enda alternativet är att låta Trollet vara med mina föräldrar under trådträffen. Men är det verkligen Ok att lämna honom hos dem mellan typ 10-18 ??? Och själv åka 7 mil därifrån. Alltså jag är ju så hemsk så att jag inte skulle ha något emot det, men vad tror ni? Är det hemskt för Trollet?

    Bygga upp en vägg - är ju inte nåt jätteprojekt direkt, så mugglans prisuppgift kan säkert stämma. Här i händiga klubben har vi gjort det själva...

    Picnicfilt - japp jag tänkte hitta nån snygg och ta med mig!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen