• muggles

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Lappis: jag och maken följde första säsongen av the Wire och maken även andra men sedan tappade vi kollen. Jag försökte köpa den boxen till honom i julklapp men det blev Mad Men istället. Tyvärr för vi tycker nog att den är lite seeeg, trots otrolig scenografi och kläder och miljöer (bara det är nästan värt att titta för).


    Ang tåg imorgon. Jag var förvirrad - mitt tåg kommer ju inte in 11:50 utan 12:50!

  • muggles
    Oms skrev 2010-06-10 21:45:02 följande:
    Mugglan - har alltid gillat ditt synsätt och håller med dig nu med, tror precis som du säger att man ska bemöta den mesta trotsen med kärlek o inget annat. Det ger ju så mkt mer och jag tror också att desto mer man pratar o verkligen umgås med sina barn när de e små desto tryggare blir dem och även om de blir fjortisar o trotsar så kanske de iaf kommer tillbaka hem, håller sig ifrån kriminalitet, droger och självdestruktivt betende därför att de känner sig sedda och till viss del förstådda. sen finns det tusen olika anledningar för varför ungdomars liv går snett men det kan ju aldrig skada med en bra grund. önskar bara att man orkade vara lite pedagogisk även när de är som absolut värst...
    Oj nu blev jag verkligen smickrad! Tänkte nämligen när jag skrev det där om tonåringar som slänger igen dörrar att du antagligen skulle säga typ "ja fast så kan de göra fast man har haft bra kontakt med dem som små" för du är ju "experten" här på tonåringar. Jag vet ju absolut inget om dem - än. Men teorier har jag ändå! Haha.

    Sedan vill jag verkligen understryka att jag absolut inte är en perfekt mamma som alltid orkar vara snäll när hon är trotsig - ofta ofta saknar jag tålamod. Men de gånger jag lyckas bemöta henne på ett bra sätt klappar jag mig mentalt på axeln. Och de gånger jag inte lyckas så tänker jag att det är väl bra att Moa får lite motstånd (det är väl det hon behöver också) och att hon ser att föräldrar inte är perfekta de heller - de kan också agera "dumt". Har jag varit dum säger jag förlåt och kramar henne efteråt och tänker att det är det bästa hon kan lära sig - att säga förlåt. Och det kan hon redan. Jag blir nästan tårögd när jag tänker på att hon ibland säger "förlåt mig mamma". Gullunge!


    Fö: inget blod än. TD på söndag.

  • muggles
    passionsblomman skrev 2010-06-10 22:23:39 följande:
    Ska jag vara alldeles uppriktig så tror jag faktiskt inte att något halvt glas vin här eller där är nämnvärt farligt eller skadar ens bebis ens senare i graviditeten. Bara det att eftersom det väl är svårt att säga exakt hur mycket man isåfall får dricka så är det väl bättre att avstå helt. Men vi är ju helt rabiata i Sverige när det gäller just nolltolerans på alkohol och gravida. Det är ju typ dödssynden framför alla andra. Så är det ju inte riktigt i andra länder.För egen del tycker jag dock inte det är någon egentlig uppoffring att avstå.
    Jag håller helt med. Det enda jag kan tänka mig varför vår klinik sa att jag skulle undvika alkohol är väl att det kan försvåra att bli gravid. Men det är ju absolut inte bevisat att det gör det, men jag tror att för säkerhets skull, för att maximera chanserna. Men beviset på att det inte borde betyda ngt är Moa; jag drack en del när hon blev till och tom dagen innan BIM och hon blev helt normal.

    Däremot blev jag väldigt förvånad när jag såg ett avsnitt av danska serien Livvakterna (jättebra fö!) där en höggravid kvinna som just förlorat sin man drack ett glas rödvin! Gör de så i Danmark tänkte jag??? Tror inte det hade varit accepterat i en svensk serie... El var det bara för att visa hur upprörd hon var över sin förlust...?

  • muggles

    Lappis: det var inte The wire som var seg utan Mad Men - the Wire är allt annat än seg tycker jag!


    PB: lyckades du glömma ET trots progget?! Bra gjort


    Fö måste jag icke-klaga på progget nu. Den här veckan har det gått rätt bra utan för mkt klet. Tricket som jag kom på är att köra upp det så långt upp i mumindalen som det bara går (beror på hur långa långfingrar man har ) och då är det en ytterst liten mängd som trillar ner i trosskyddet. Sedan byter man trosskydd och så är det torrt fram till nästa laddning i musen *husmorstips*

  • muggles

    Lappis: jag tänkte på dig när jag läste "Nennes" artikel. Tänk om du är en av dem som saknar pontupider (el vad de hette )? Det skulle kunna stämma då du faktiskt var gravid en gång fast det fäste på fel ställe. Tänk om 10 år så ingår det säkert en check av detta i utredningen som görs!

  • muggles

    ORe: ska du och jag sammanträffa på Centralen då el har vi tom samma tåg? Jag har ditt mobilnr om du inte har ändrat sedan du var gravid?

  • muggles

    Ang när ägget fäster-artikeln igen - jag tänkte "helt otroligt att detta har skett i min kropp en gång"! Mirakel är bara förnamnet...

  • muggles

    Sist jag klippte mig pratade jag och frisörskan om det här med alkohol (hon tog upp det i samband med graviditet - inte jag) och hon sa ngt i stil med "men när man är gravid är det väl bara bra med ett glas rödvin eller?". Eeeeeehhhh, sa jag. "Jag tror du menar att det är ok när man ammar?". Hon hade inte så mkt koll...

  • muggles

    Jag drack små klunkar ur makens glas när jag väntade Moa, bara för att få smaken på tungan.


    Nu under ruvning har jag faktiskt inte varit sugen.


    PB: förresten i mina papper fr Carlanderska stod det att även om det står på Prog-paketet att de kan tas även "där bak" ska de tas vaginalt. Undrar varför???

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen