• Lapinette

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    MSW - hon kommer 14.30 och ska stanna i 1,5 timme. Den tiden brukar rinna iväg ganska så snabbt.

    Har bestämt med en kompis (bs syssling) att vi ska gå och se den i sommar. Vi såg "ettan" tillsammans. Maken är nog glad om han slipper!

  • Lapinette

    MSW - maken har sett "ettan" då jag fick den på dvd bl a var det den + champagne och räkor som vi förlustade oss med när min tredje IVF gick åt skogen.

    De ämnen vi borde gå igenom idag men som jag tycker att vi redan berörde förra gången är:

    7.   Motiv till adoptionen


    Beskriv orsaker till och övervägande i samband med adoptionsplanerna.


    Vad är orsaken till er barnlöshet och hur har ni sökt behandling för den? Hur kom ni fram till adoptionsbeslutet? Är ni helt inställda på att adoptera eller försöker ni få barn på biologisk väg?


     


    Hur ser din längtan efter barn ut och hur tror du att din partners längtan efter barn ser ut. Hur ät tanken att leva livet utan barn? Vem av er tror du längtar mest efter barn?


    Ange tre motiv till att du vill adoptera.


    Skriv också lite om ålder på det barn ni vill adoptera och lite om de övervägande ni gjort då ni funderat på barnets ålder.



    8.                   Kunskaper och erfarenheter av barn


    Beskriv tidigare barn i familjen, deras anpassning och utveckling. Beskriv din erfarenhet av barn och ungdomar, dina uppfostringsideal och dina förväntningar på adoptivbarnet.


    Beskriv också hur du fått kunskap och insikt i adoptivbarns speciella situation. Det här är en viktig punkt som ni gärna får utveckla och till exempel skriva om hur ni funderat över adoptivbarnets anknytning och hur ni kan underlätta den. Adoptivbarnet har att leva med en sorg över att ha blivit lämnad. Hur tror du att du kan möta ett barns sorgereaktion. Hur ser din erfarenhet av sorg ut?


    Om du funderat över adoptivbarnets historia; beskriv hur du tänkt. Hur vill du förhålla dig till adoptivbarnets biologiska bakgrund? Funder lite över den biologiska mamman och hur mycket du skulle vilja veta om henne.


    Beskriv dina tankar kring en ”anknytningsprocess” med barnet.


    Skriv också lite om din möjlighet att vara ledig från ditt arbete då barnet kommer även utanför föräldrarförsäkringens ramar och din möjlighet att därefter arbeta deltid. Adopterade barn behöver ofta lång tid på sig för att känna sig trygga och bli en del av er familj.


    Fundera över vilka förväntningar du har på barnet då det gäller prestationer och skolgång.


    För många adopterade blir tonårstiden extra besvärlig i att söka sin identitet. Fundera över hur det skulle kännas att få hör … ”Det skall inte du bry dig om; du är inte min mamma/pappa… ”.

    För det är vad vi har skrivit om i levnadsberättelsen (de två sista punkterna).

  • Lapinette

    mugglan - hoppas du har fel (mensvärk)!!!

    Det jag skrev angående vårt blivande adoptionsbarn är att visa att vi hela tiden finns där (för barnet har ju blivit sviken flera gånger innan han/hon hamnar hos oss) samt som du skriver, att hela tiden ge kärlek. Skrev även något om att barn kan vara så "grymma" så det är bara att ta de hårda orden och övertyga sig om att hon/han innerst inne inte menar det.

    Har hört från andra adopterade att de kännt sig priviligerade för att de har varit så efterlängtade. Att de är speciella för att deras föräldrar arbetat så hårt att få dem och åkt till andra sidan jordklotet för att hämta dem. Jag hoppas även vårt barn kommer att känna så.

  • Lapinette

    mugglan - nej du minns inte fel. Ni hinner inte till Svampen på 10 min inkl. mathandling. Det är ca 1,5 kilometer och tar ungefär 15 minuter att gå. Jag gissar att ni dyker upp vid vid 12.30-tiden. Kanske något senare t o m eftersom det alltid tar lite extra tid när man ska handla, mötas upp etc.

  • Lapinette

    Inget möte idag. Något (tragiskt) hade hänt så hon vart tvungen att ställa in mötet och återkommer när läget är under kontroll för att boka upp en ny tid. Som hon sa, det påverkar inte oss ändå eftersom vi har tid på oss då vårt ärende ändå inte kommer att gå upp i nämnden förrän i slutet av augusti. Men lite snopet är det!

  • Lapinette

    Trist då man är lite "laddad" inför mötet och vi båda sitter hemma och jobbar idag enbart därför. Hoppas dock hon hör av sig så vi får en ny tid innan Midsommar. Hon lät verkligen ledsen och jag undrar så vad det är som hänt.

    Citronkakan har redan provsmakats och det vi inte orkar äta upp idag åker ned i frysen. Den var som sagt lite väl kladdig och lite väl mycket citron och socker för min smak. Skulle absolut vilja ha något till som neutraliserar lite. Ska ta jordgubbar till den ikväll.

  • Lapinette

    pb - vilken resa!!!

    Vad skönt att sonen verkade ha haft det bra när ni var borta och supergrattis till embryot ... vi får väl hoppas att han/hon sedan har alla kroppsdelar .

  • Lapinette

    Men tänk vilken story ni har att berätta sedan för barnet!

  • Lapinette

    Vet varför jag sällan bakar ... för jag kan inte låta bli att äta! Kladdkakan står på bänken i köket och när jag går förbi så skär jag en smal, smal bit ända tills det tillslut inte kommer att finnas något kvar ! Måste frysa in den snart, mycket snart.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen