Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Livets toppar och dalar

    Hej hej!
    Det tog sin runda tid att läsa ikapp 4 veckor, eller 5...

    Först o främst, STORA BAMSEKRAMAR till Snorkis med famlilj. Hoppas att ni på något sätt hittar ett ljus i mörkret.

    Frejis - hoppas att ni får rätsida på familjeskutan igen. Att vårda relationen är inte lätt med barn hemma.

    Hattis - STORA KRAMAR även till dig. Attans att det inte ville sig den här gången heller.

    September - försiktig tumhållning denna gång, med. Måtte det vara en lyckoträff nu!

    koko - grattis till hela nätter. Ljuvligt för trötta föräldrar gissar jag.

    Och massor med lycka till för alla pottränande barn!

    Telis - gött att läget är lite ljusare än i juli i alla fall. Vad gäller matning så var det bästa jag lärde mig hos AW att jag matade för långsamt. Märker det på lilleman när någon annan matar för försiktigt så tröttnar han. Öser jag på i snabbare takt så öppnar han munnen om det är möjligt och sväljer snabbare. Hinner få in mer innan han tröttnar...

    Som referens (som i bland är kul att få) så åt Mindre vid 7,5 månader (när mamma väl lärt sig mata bra nog): välling/bröst på morgonen, hel matburk plus 1/2 efterrätt till förmiddagsmål o samma till eftermiddagsmål, full grötportion plus frukt till middag och sen välling+bröst på det.

    AM - sommarstuga på nära håll skulle jag rösta för om ni kan välja!

    Säkert mer som skulle kommenteras, men har glömt just nu.

    Kul att vara tillbaka i alla fall!

  • Liten med Mindre

    Barnmatsprat:

    Telis - Mindres meny var den hon började äta efter första natten hos AW. Dagen innan vi åkte dit var jag imponerad när hon klämde en halv burk mat plus några skedar efterrätt. o kanske en halv portion gröt på kvällen...

    Då hade vi slutat med nattmat några veckor tidigare och satt uppe o buffade halva nätterna. Kan inte skylla på att hon var pigg o utsövt hos AW heller, för de första 2 dagarna hade ungarna kunnat somna stående dagtid, ifall de kunnat stå.

    Lilleman kommer nog inte ha de problemen med maten. Redan nu funderar jag på om han får för mycket mat i förhållande till mjölk, men så länge han tycks nöjd o frisk så är det nog ok. Efter 2 dagars smakis på gröt klämmer han en hel portion mild havregröt på 10 min. Glatt pillar han i sig jordärtskockspuré, mosad sötpotatis, palsternackor o morötter. Bara jag som har glömt att det som kommer ut ser likadant ut som det man stoppar in.

    Sen törs jag väl knappt skriva, med risk för bakslag eller kölhalning, att lilleman med lite arbete nu sovit 19.30 till 6.30 i en veckas tid. Bara skrikigt en morgon från kvart i sex, annars mest mindre gnöl o bökperioder. Inte för att det känns stabilt än, men jag är så stolt över min lilla plutt som är så lätt att ha o göra med till skillnad från storasyster. Men så har jag vagnat en del under semestern för att jobba bort uppvaken, i omgångar och med bakslag emellanåt.

    Grymt skönt att grannarna lånar ut sin rejäla liggvagn till plutten att sova skönt i.

    Återkommer med semesterberättelser senare. Måste planera lite dop med maken.

  • Liten med Mindre

    Äsch - det  gick fort att grovdiskutera när vi ska baka. Mindre börjar hos dagmamman nästa vecka o maken är ledig, så vi bakar då.

    Skönt för henne att kunna ha lite kortare dagar, och färre barn. Vi har jobbat med blöjfrihet vi med, och det kan ju bli lite knepigt hos dagmamman kanske. För det mesta går det rätt bra. Men sämre väder o regnbyxor försvårar ju kissa i busken, så vi får väl se hur det går. Får ladda väskan med extra kläder o skor.

    Första semesterveckorna var vi i Dalarna. Badade från svärisarnas sjötomt och hade vänner på badtunne-helg. Mysigt att bara vara. Det är aktivt nog ändå att springa efter liten tjej på snabba ben. Vill ju inte ha flytväst på henne hela tiden heller. Resultat: Mindre trillade från bryggan när vi hade gäster, men blev tack o lov uppfiskad omedelbart av god vän. Fast inte lärde sig skruttungen något för det. Springer glatt ut på bryggan själv o säger "XX fiskade upp mig".

    Bistick i foten har hon oxå hunnit med. Det hjälpte ju föga att tjata på henne att ha skor i gräset, när flygfäna flyger in i skorna i farten.

    Maken o jag hade 1 timme för oss själva o prövade segway (?). Intressant åktur, lite skoj att ha provat i alla fall. Tyvärr svullnade mitt knä upp och det var väl mindre skoj. Måste få naprapaten att kolla det nu, för vårdcentralen var till föga hjälp. (Någon förvånad? )

    Sen har vi mest pendlat fram o tillbaka till mina föräldrars land. Skönt att vara där, kunna bada, springa i trädgården, hälsa på släkt o vänner, plocka bär etc. O skönt att bo i hus där jag o lilleman kan sköta vårt vagnande i ena änden o inte vara rädda för att väcka alla. Inte för att han har väsnats nåt märkbart, men ändå.

    En utflykt till Kolmården ha oxå hunnits med. Som småbarnsförälder undrade vi förstås efteråt om de faktiskt hade funnits djur i parken också? Hann inte riktigt se medan vi jagade efter Mindre. (Hade ingen vagn med till henne, o lämnade bärstolen hos vännerna vi besökte, i hopp om att skrindor skulle finnas att hyra. De var ju slut förstås.) Mindre själv tyckte nog att det var roligast att leta blåbär i skogen, klättra på staket, och klappa getter i barnens lantgård.

    Det kan ju också hända att djuren faktiskt var gömda bakom den miljard människor och barnvagnar som var där samtidigt med oss. Har nog aldrig sett så mycket barnfamiljer på en plats förut. ;-D

    Så - det var vår semester i all enkelhet. Känns ändå rätt skönt så här efteråt. Fast visst saknar jag att inte ha legat på bryggan i solen o läst en bok. Det kommer väl i framtiden igen.

  • Liten med Mindre

    Grattis grattis blivande! Mysigt med sonen - eller, det kommer att bli i alla fall. Jag tyckte det kändes hemskt i början att börja gråta för ingenting. Det var värre förra gången i mitt fall - man kanske blir avtrubbad för hormonsvängningarna?

    Cicci - härligt med utekväll...

    Själva har vi haft en komiskt usel kvällsnattning av barn. Tillbringade helgen på en kompis lantställe och kom hem under em. Började med att hitta en fästing på lilleman efter badet, han är väl den enda som inte  varit ute i gräset. Hoppas att det inte är någon fara.

    Medan han snuttäter för glatta livet o börjar bli trött på kvällen råkar Mindre få tandborsten o tandborstskum för långt bak i halsen (gissar jag) o kräks över hela badrummet. Måste lämna lilleman orapad för att gå o torka golv medan de andra två duschar.

    Resultat - lilleman kräks lite mjölk o blir förtvivlat ledsen över att vara trött, ensam o ha rap i halsen. Tröstar, byter tröja o rapar. Matar mera o lilleman börjar bli trött medan Mindre avslutar ny flaska välling. Tror han blir överraskad när hon stormar in i rummet och han blir jätteledsen. Skriker så han till slut kräks över hela mig o soffan.

    Tvätta lilleman, tvätta sig själv, mata mera, natta Mindre, natta lilleman, skura golven.

    Pust - skönt när lugnet inträder...

  • Liten med Mindre

    Åh - det hade varit mysigt att komma på trådlunch. Men jag hade dejt med naprapaten så det fick blir en annan utflykt. Hann med lite shopping i Stinsen på vägen - måste ju ha något att ha på mig till dopet och magen vägrar försvinna. Inte för att jag har kommit igång o tränat något heller. Men nu när kvällarna är mer uppstyrda kan det väl gå.

    Efter gårdagens läggning blev natten över förväntan. Hörde inte från något av barnen förrän lilleman började böka vid halv sju. Härligt! Försöker lära mig själv att ligga hela natten med. Går hyfsat just nu.

    Vickan - heja er och sovprojektet! Någon specifik metod ni föll för?

    AM - STORT med dagis för lillkillen.

    Oms - avundas dig inte hårprojektet!

    Nenne- hoppas badet var skönt! Jag levde för mina stunder i badet på slutet. Badkar eller bassäng kvittade.
    Ska nog faktiskt tappa upp ett bad nu för att råda bot på värken från naprapatbehandlingen.

    Äpplen - vill också gärna ha! Fast vi har ingen plats att göra av dem eller moset förstås.

    Nä - mot badet!

  • Liten med Mindre

    Ojoj - djupa diskussioner. Ska nog inte blanda mig i, det mesta har redan sagts.

    Mask i magen - urk. Och Mindre som äter så mycket sand i sandlådan... Hon är ju en spinkis, men jag har inte sett mask hittills, så det är nog bara springben och inte springmask.

    September - lilleman är drygt 5 månader.
    Hoppas verkligen du inte får nytta av de fina skorna.

    Parnassia - vill du ge en kort intro till hur du kommer i form igen så får du gärna inboxa mig. Samlar motivation tills det rinner över o jag sätter igång. Det tar emot dock när magen är trasslig igen, och jag blir mysko av medicinerna. Vill ju gärna skylla putmagen på annat än slöhet.

    Köpte dock lite fina kläder igår, så att jag känner mig ok till kalaset. Handlar man på HM så blir det ju inte snordyrt heller.

    Ikväll ska nog lillemannen få flytta in i spjälsäng. Blir spännande. Vi bad Mindre välja mellan två spjälskydd till honom. Hon pekade på det med Laban o sa "den vill jag ha". Undrar om han får behålla sitt nya, eller om han får ta syrrans söndersparkade...

  • Liten med Mindre

    Luna- lilleman har haft korg bredvid vår säng, alternativt liggvagn med stor korg  när vi skulle få honom att sova mer, eller på resa. Nu ställer vi in spjälsängen som vi haft som lekhage. Föräldrarna köpte billig gammal säng på Läkarmissionen. Funkar nog fint. Nästa steg blir att flytta sängen till Mindres rum.

    Fast det jobbiga när de växer är ju att vi måste släpa med resesängen igen, för farmor har i alla fall bara en spjälsäng. Och skulle Mindre läggas i nåt annat än spjälsäng så blir det inget sova är jag nästan säker på. Behåller den så länge hon får plats i den.

    BS - krya på Astrid! Är det "åter på dagis"-baciller som härjar? Sälen låter förresten mysigt. Maken yrade om att vi skulle få en vecka av någon som kompensation för något arbete. men jag undrar hur det blev med det.

  • Liten med Mindre

    Mugglan - vi har en springcykel i trä. Fast jag kan inte säga om den är bra eller dålig. Mindre är för liten för att använda den mer än 2 minuter när vi puttar på. tror hon måste mogna lite till först. Trehjuling är lagom i hennes fall, har precis börjat trampa framåt.

    Här har det med varit bakstuga - smörgåsbullar till kommande kalas. Maken o Mindre var på lekland och hon är nog fortfarande uppe i varv o kan inte somna.

    Men nu är det snart klart - o jag längtar efter en promenad. Min smörgåsdoft utkonkurreras av något modellpyssel som maken håller på med. Luktar urk.

    PB - blinkar sonen med "vajpögonen " också?

  • Liten med Mindre

    Snaily - radiostyrda helikoptrar. Eller för tillfället en quadcopter, korsformig sak med fyra rotorblad. Fast han meckar mer än han flyger...

    Promenaden var skön och mackorna underbart goda (tyckte vi båda). Mmmm!

    Vickan - grattis till läggning. Tror också Trollet (och ni) mår bra av att han nattas före er.

    Nu ska jag nog natta mig själv med.

    Nenne - det händer ofta på natten...

  • Liten med Mindre

    Cicci - will do. Börjar bli lite sugen på shopping o annat.

Svar på tråden Livets toppar och dalar