Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Livets toppar och dalar

    Tack för alla tipsen om presenter!

    Ingen måndagsångest här heller. Favoritdagen då det bara är jag o lilleman efter flera dagars ös med hela familjen.

    Hus- hittar inget vi ens vill titta på. Även om vi går upp över det vi satt som maxgräns. Trist! Skulle vara skoj att få ett inredningsprojet att bry sig om, för här ids vi inte fixa mer innan vi säljer.

    Nåväl - får väl ta tag i projekt att renovera mig själv (träna) och mobiltelefon (läs skaffa ny). Men först ska snuvan väck. Ruskigt segdragen snuva. Får se om vi är i form för lunch imorgon. vore ju jättekul att ses.

    Snaily - behöver du mer kläder?
    Babykorg kanske?

  • Liten med Mindre

    Snaily- korgen är ungefär i samma storlek som en rymlig liggdel till vagn. Rotting med skumgummi på insidan, står i en separat ställning med små hjul. Barnen har sovit i den i vårt sovrum första 3-5 månaderna då en spjälsäng känns lite stor i början.

  • Liten med Mindre

    Nenne- välkommen hem! Maken skrattade nästan på sig åt din beskrivning av dig själv... Var tvungen att läsa högt då du är oslagbar på roliga beskrivningar.

    Och tack alla trevliga för en mysig lunch. Lilleman var så exalterad att han glömde att bli hungrig till mellis. Så mina stackars boobs fick stå ut ett par timmar till.

    Nu har vi precis stoppat Mindre i säng. Sista kvällarna har varit katastrofgråtiga så fort hon hamnar i sängen. Inte är vi beredda att kissa, läsa bok, titta halsband in absurdum heller. Idag prövade vi ett annat AW tips för trotsbarn som inte vill sova: endera ligger du i sängen o sover, eller så får du sitta still på pallen i köket. Märkligt nog satt hon still och pratade. Trodde vi aldrig. Sen ville hon kissa och så stoppade vi i säng nästan utan gnöl. Visserligen blev det sent. Men kris-gråt är inte heller kul att lyssna på.

    Ska packa badväskan inför imorgon - hoppas få gå iväg på lillemans babysim. Missade första gången pga förkylning. Hoppas han får skoj!

  • Liten med Mindre

    Telis o September - krya på er!
    Telis - det låter ju som någon sa att du har problem att tillgodogöra dig det du äter, om du nu "svälter". Hur mår bakteriefloran i magen? Lite extra proviva-shots eller lactiplustabletter kanske gör susen?

    AM - trist med bråk.

    Oupsie - overall köpte jag oxå sent till Mindre (runt Jul) och för henne räckte den långt. Lilleman behövde ny overall i slutet av april och då fanns det för lite i affärerna. Men underbara Koko lånade ut sin så vi klarade några veckor till, tills värmen kom.

    Idag har lilleman varit o simmat. Sin systers motpol även i vattnet. Då hon var plaskigast i bassängen o hatade ryggläge, ligger han lojt o flyter på rygg och pillar på snöret till badbyxorna. Min mysplutt!!!

  • Liten med Mindre

    Heja din fot Klockis! Hoppas det håller.

    Mugglan - skönt att samtalet var givande!

    PB - heja maken! Hoppas han får jobbet (och att alla ni andra som söker jobb får bra utdelning med). Själv har jag uselt självförtroende efter flera års misslyckade ansökningar. glad att jag har ett jobb att sitta kvar på än så länge i alla fall.

    Idag är här skrämmande tyst kl 19. Efter 2 kvällar på pallen, och missad middagslur idag, har Mindre inte sagt ett ord sen vi la henne i tid. Lite otäckt nästan. Undrar om det kommer sen i natt istället - brukar ju bli så när de är övertrötta...

  • Liten med Mindre

    Puh - skönt att det verkar ok med Snaily.

    Snigeln - det var kul att ha er här och även träffa herr snigel. Hoppas korgen blir bra i sovrummet.

    koko - välkommen hem! Är det kul att börja jobba? Gissar att jag får lämna över overallen till maken, eller vänta på lämplig brunch framöver.

    Telis - hur mycket sover T totalt dagtid? (Vet att det är småskvättar i taget - men det kanske blir för mycket totalt sett?) Jag tror Mindre skulle sova ungefär 2h 15 min, kansek 30 min, totalt när hon var 8 månader, för att på det kunna sova 19-07. Kortare lur på em om någon alls efter 14. Det funkade för oss. Lillleman här tycker väl dock inte att full natt är roligt ännu...

    Dopet i helgen gick fint o alla uppförde sig. Utom möjligen gästerna som åt för lite av alla smörgåsar, bullar, kakor o tårtor. eller kan det ha varit vi som bakat för mycket igen???

    Nu ska jag ta tag i att boka PT för att få ordning på träning, rygg o knän. Iväg med sig liten!

  • Liten med Mindre

    Telis - nä, då är det ju inte för mycket sömn under dagen i alla fall. Har inga fler braiga förslag.

    kiki - jag skulle också tjata på BM om jag hade dina erfarenheter!

    Idag shoppade jag egen mobil o abonnemang. Stort för mig som aldrig köpt någon egen förut. Och tyckte att jag behövde nåt flashigare än jobbets Nokia 3310. Fast vad jobbigt det är att välja. Undrar så varför jag inte kan vara som andra och otåligt slita upp kartongen. Den står fortfarande här i påsen bredvid mig...

    nåja, ska avsluta datandet o öppna innan maken kommer hem från bion.

  • Liten med Mindre

    Snaily - har öppnat kartongen! Xperia mini pro med tangentbord. Jag tillhör väl de få udda som läser manualer o säkerhetsinfo innan. Yrkesskada.

  • Liten med Mindre

    Hej hej !
    Det tog en stund att komma ikapp, även om man skummar.

    Kramar till Izzie, Hattis Frejis o snigeln!

    Val - har röatat på mitten , men skäms för att jag inte orkat sätta mig in djupare i frågorna.

    PB - hoppas ni får bra svar om makens jobb! Och så frågade du för evigheter sen om restaurang i Stockholm. Mancini tycker jag o maken om. I alla fall när vi var där senast för något år sen. Bokas i förväg som de flesta andra ställen. 

    Här har vi haft sjukstuga - först hade jag träningvärken från h*** efter en session med PT. Hade fortfarande ont i benen igår, 6 dagar senare. Det var inte helt lätt att ta hand om barn när man knappt kunde röra på benen. Men jag får väl skylla mig som kommit i så dålig form.

    Sen blev barnen sjuka i feber en i taget, grät ikapp när de skiftade plats som sjukling. Då skulle man vara bläckfisk med 5 knän att sitta i och 10 armar eller nåt.

    Cicci - Sickla hade ju något event i helgen, så inte undra på om det var packat där. Fast där är ofta mycket folk på helgen ändå. Fast i veckorna är det bra, och bara mycket barnvagnar.

  • Liten med Mindre

    AM - jag har oxå låtit bli att ta lappar från fler partier. Slutade vara så hemlig för några år sen. Och så känns det mer miljövängligt, även om lapparna ju redan är tryckta. Känner mig inte arrogant. Å andra sidan har jag inte röstat på valdagen på ett tag - ingen som står o delar ut på biblioteket och som kan känna sig förorättad.

    Hoppas ni får en trevlig lunch imorgon. Måste till Sollentuna o Stinsen, så det blir svårt att vara istan då.

    Trevlig kväll! Ska få ändan ur o beställa lite foton med rabattkupong, innan den går ut sig.

Svar på tråden Livets toppar och dalar