Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Livets toppar och dalar

    BS - är Astrid fortfarande täppt? Kan ju vara så att aptiten på mat släpar efter. Mindre äter nästan inget när hon är rasslig. Ammade möjligen på den tiden det begav sig.

    Telis - vad tycker Televinken om att vara med när du donar o fixar? Typ vara på köksbänken vid matlagning (sitta i diskhon o plaska), eller om du skär typ sallat på golvet i hans höjd?
    Ligga på filt ute o smaska kottar o gräs?

    Kanske har ni redan prövat. (Klarade mig själv med att ha Mindre bredvid diskhon, men i kan ju kännas säkrare om man inte är rädd för vatten...)

    Annars får du komma hit när ni inte har nåt planerat.

    Attans vad vi bakade bullar idag. Bullar överallt, och stora som kvarnhjul blev vissa.

    Nenne - du har några månader på dig att gräva fram mosboken. Bra att ha sen.

    Stackars Lilleman fick sina vaccinationer idag. Inte skoj. Gissar att det blir feber fram på em oxå. Känner mig mycket klemigare denna gång. kanske är så med småsyskon... Känner att jag nog blivit mer bortklemad än min storasyster.

  • Liten med Mindre

    Vickan - jobbigt med trollmagen. Vi bjöd på kyckling första gången idag. Gick ner galant. Får väl se hur magen blir. Ska nog ösa på med plommon ikväll. Funkar inte det för trollet? Kan behövas både stora portioner och många gånger innan det lossnar. Men hård mage får du nog dras med fler gånger, så att utesluta blir nog i längden ingen lösning. Däremog lite mindre i taget kanske.

    Snaily - ´även här finns en brun jacka/kappa att låna. Tygmodell, jättestor och än mer sliten än jeansen, fast mest på insidan i fodret.

  • Liten med Mindre

    Cicci - KRAAAM!

    Var han tvungen att ta udden av frukosten genom att säga att det tog emot? Vad var vitsen då???

    Nenne- heja dig! Du blir en sån som hinner fixa allt innan bebben kommer Och inte har det kvar att göra 3 år senare.

  • Liten med Mindre

    Fullt ös märker jag.

    Stackars lilla Ru-pojken. Hoppas febern sjunker. Mindre fick också feber igår natt, och snuva under dagen. Hon måste varit riktigt låg, för hon har självmant gått o lagt sig att sova på sin matta, och efter förfrågan från föräldrar på vår säng. Lilla gumman som aldrig är lugn annars. Snuva och täppt i näsan har dykt upp under dagen. Tänk vad 3 dagar hos  dagmamman kan göra (bara 2 andra barn!). Eller var det besöket till leklandet i Sickla som ställde till det?

    Annars har jag just moffat i mig av cookies från en andra sats. Maken ska ju hålla lite koll på mig o jag på honom - men nu är han ute o flyger sin senaste heli-modell, och kan inte kika. Tror nog han har ätit motsvarande mängd cookie-deg när den låg i kylen dock...

    Problemet nu är att jag inte tror att vi får in tårtbottnar i frysen med. För jag har fått för mig att man kan frysa in dem ofyllda och bara ta fram o lägga ihop sen. Någon däremot?
    Fru E???

    Ang telefon suger jag i mig av tipsen jag med. Funderar på att skaffa ett privat abonnemang med telefon. Men tummen sitter långt upp i detta fallet, och jag har ju ingen aning om vad jag vill ha av vare sig telefon eller leverantör. Men jag har lite dåligt samvete att bara ringa på jobbtelefonen när ingen någonsin ringer till mig från jobbet. Och - min telefon har nog 8 år på nacken. Fast modellen kom för säkert 10 år sen. Telefondinosaurie!

    Mer teknik - är det någon som har en sån där keramisk plattång som man kan göra lockar med? Tänkte luska efter tips.

    Gotland - cyklade på gotland i 2an på gymnasiet... törs inte räkna hur många år sen det är.

    Nä - måste äta nåt annat än kakorna. Macka kanske...

  • Liten med Mindre

    Vickan - vad gäller dos katrinplommon så äter lilleman halvburksvis utan att det bekommer honom. Efter några dagar släppte första stoppet, med 4 blöjor på kort tid.

    Snorkis - KRAAM!

    Telis - japp - jag på en av picknickbilderna.

    Nenne - hoppas det närmar sig.

    Vi har haft en trevlig helg - maken  o jag red ett par timmar på Gärdet idag. Gissa vem som har ont i rumpan nu. Lite kul att rida "mitt i stan", och lite mäktigt att rida stor häst o inte islandshäst eller ponny. Fast det var inte så mycket ös på turen. Skritt o trav. För många nybörjare i gruppen, för mycket söndagsflanörer och helikoptrar/flygplan (uppvisning på Gärdet).

    Även barnen klarade av att ha kompisgänget som barnvakt. Härligt, fast mamsen här var nervös för lilleman utan mammas mjölk.

    enda smolket är väl att lilleman o jag fått Mindres förkylning tycks det som. Han är djupt olycklig ikväll. Toppas av att han inte somnar om när han av misstag tippar över sig själv till rygg. Något som är möjligt i stora spjälsängen...

    ska natta mig själv och invänta en lång natt.

  • Liten med Mindre

    Just det, glömde.

    Telis - om ni gör ersättningen på vatten o pulver kan ni pröva att blanda pulvret i linfrövatten (sånt som linfrön har fått ligga i blöt i några timmar, o sen silats ifrån). Ska tydligen vara bra. Har bara prövat själv en gång med Mindre, minns dock inte effekten.

  • Liten med Mindre

    Äsch - ger upp att läsa ikapp först - måste få gratulera Nenne med familj till den stora tillökningen.

    Massor med krya på dig Nenne och kramar till er alla!

  • Liten med Mindre

    Tinga- låter som en mumsig middag.

    Här har vi precis avverkat en dryg vecka med förkylningar av den värre sorten med feber etc. Tungt att vara sjuk själv o ha båda barnen hemma. Beundrar er som tagit er igenom det förut!

    Hoppas maken klarar sig! Ger upp helt att läsa ikapp och nöjer mig med:

    September - bamsekramar! Så nedrigt att det inte gick denna gång heller.

    BS o alla andra förkylda - krya på er! Snoret verkar fortsätta rinna länge på den förkylning vi haft i alla fall.

    Är vi friska så försöker vi komma på lunch på tisdag lilleman o jag.

    Förresten - ni som har killar, vad har ni fått/önskat er i doppresent. Alla frågar och vi har ingen egentlig aning. Kan ju inte be alla köpa tårtspadar.

  • Liten med Mindre

    Vickan - Mindre fick en liknande leksak, men i form av larv från Kanevad. Jättefin!

    Vad gäller händer är mina fingertoppar i dåligt skick även utan handeksem...

    Nu, dags att sova. Vi försöker få in lilleman på att sova gott om natten igen, och inte snutta som under förkylningen. Inte poppis natten som var.

Svar på tråden Livets toppar och dalar