• muggles

    Livets toppar och dalar

    nennesjuttioåtta skrev 2010-08-22 12:48:36 följande:
    Ore, ok men siktar ni på att flytta in före jul eller vad är det som gäller nu? En helt annat sak. Slemproppen, är det någon som vet om den är som ÄL-slem eller vad ska den ha för konsistens och hur ser den ut? Inte för att jag tror att jag sett något av den, men i förrgår fick jag en jätteflytning (mer än vanligt alltså, jag är som en tvålautomat) och tanken slog mig att jag inte vet. 
    Jag fick massor av flytningar 23:e (BF) och sedan 24:e på kvällen satte det igång, 25:e åkte vi till förlossningen och strax efter midnatt 26:e är hon född. Nu verkar det hända ngt! Mina första flytningar var ganska vattniga så jag trodde första att det var vattnet som gått och vi var inne för check, men det var bara flytnignar. De var inte vita slemmiga som ÄL-flytningar. Slemproppen är däremot hur slemmig som helst och massor, den missar man inte.
  • muggles

    lunagarden och kikikiki: jag tycker ni ska hänga kvar, ni verkar passa in!


    Tinga: man ska bara veta vart man ska åka i London, då är det en mkt cool stad!


    Själv var jag otroligt nöjd över Moas 3-dagars inskolning. Vem har varit negativ, det har jag missat?

  • muggles
    Telis skrev 2010-08-22 18:21:29 följande:
    Idag har vi förresten bytt sju bajsblöjor. Stackars T verkar vara rätt trög i magen och det gör ont så han gråter varje gång. Vi matar med rivet päron och försöker få i honom mycket vatten (han får ju ersättning också så han borde få tillräckligt med vätska) och smörjer med Inotyol i rumpan. Något annat man kan göra? Hur mycket päron/katrinplommonpure törs man ge utan att han får magknip av det istället?
    HAr tipsat om det 100 ggr men häll en skvätt rapsolja i ersättningen/vällingen - det smörjer finfint!
  • muggles
    kängu skrev 2010-08-22 20:48:13 följande:
    Telis, vi tog rapsolja i ersättingen, funkade väldigt bra och ska vara bättre än messmör som innehåller en hel del salt (enl.vår BVC-sköterska). Dunka på med rejält med rapsolja i flarran så löser det nog upp sig! Stackars Televinken
    Ah du hann före mig Kängu! DDet jag tycker är fördelen med rapsolja är att man kan tillföra det lite mer "jämnt", dvs litegrann i varje flaska. Då blir det inte effekten "först-stopp-sedan-jättelöst" Ersättningen i sig är ju stoppande för små barn som ännu inte börjat röra på sig (krypa etc).
  • muggles
    Snorkfröken77 skrev 2010-08-22 22:26:50 följande:
    Jag har suttit här en lång stund nu och försökt ta sats att skriva.Tack PB för uppdateringen! Kollade tillbaks några sidor och det verkar vara några nya namn? Såg även diskussionen om stängt forum och galleriet. Jag skulle tycka det var skönt med ett stängt forum just nu då jag gärna vill berätta allt för er som hänt. just nu är jag lite tveksam eftersom allt ligger i ett öppet forum, jag vet inte. Men å andra sidan hade jag ju aldrig fått lära känna er om inte tråden var öppen, så jag är tveeggad.Jag vet inte var eller hur jag ska börja så jag skriver det viktigaste först så börjar jag från början imorgon, så får ni läsa ni som orkar och vill.Den 27:e juli 22.06 födde jag vår underbara dotter Sigrid, hon var 54 cm lång och vägde 2780 gram. Hon hade sin pappas mun och mina kinder och hon hade lite mörkt hår i nacken.Åh gud jag kan inte ens skriva det utan att bryta ihop. Vår älskade fina dotter. Jag fattar inte hur vi ska överleva.Återkommer imorgon.Kram/Snorkis 
    Åh gud, alla mina hår reste sig rakt upp och gråten sitter i halsen. Stora stora kramar. JAg förstår inte heller hur man överlever.
  • muggles

    Jag hade In-the-pocket-baby (är väl samma som SacknSeat?) - skitbra! Utomlands finns det inte alltid barnstolar och även vissa caféer i Sverige saknar det. Jag har använt den jättemkt, skitbra att stoppa ner i skötväskan.

  • muggles

    Frullan: visst är det ångest att säga upp sig! Och när jag skulle in till chefen och meddela att jag var gravid (och vi därför fick planera in en mammaledighet framöver) hade jag också laddat ngn dag. Helt knäppt. Vad tror man ska hända liksom?!

  • muggles

    AM: kram till dig (ang bråket)


    Frullan: va? Dricker du inte kaffe längre?! Det är väl nästan som att sluta med öl va? Varför dådå (om man får fråga)?

  • muggles

    AM: det som är dåligt med bråk på mejl är att det lätt kan eskalera (är min erfarenhet). Är det same-same som är orsaken?

  • muggles

     


    Fru FruLLan skrev 2010-08-23 15:53:28 följande:
    jag pratar jätte gärna mer om det här, både om min egen reaktion om det hela och om den teori som finns angående påverkan om könet.den är faktiskt väldigt intressant även om man nu inte bryr sig om det hela nämnvärt.men nu sak jag gå hem och busa med mina två super killar och kanske pussa på deras lille super farsa också.på återseende tjejer

    Jag har funderat en del kring varför din reaktion på Roffe var så stark. Det låter väldigt logiskt när du förklarar varför men jag hade inte kommit på det själv! Det kändes som en aha-upplevelse att höra förklaringen. Jag tycker också det är jätteintressant! Utifrån, om man inte kände dig, så skulle man säkert kunna uppleva det som ett "lyxproblem" men går man in i det så kan åtminstone jag förstå lite av det...

Svar på tråden Livets toppar och dalar