• Piggelin1

    Livets toppar och dalar

    Gomorron allihopa,


    Försöker läsa ikapp så gott det går, men kommenterandet blir det dåligt med. Men nu gör jag ett försök iaf!


     


    Snaily – vad skönt att allt var OK på UL! Oj vad tiden går fort (& för dig med Oupsie! Redan vecka 18!)  - för egen del tycker jag att det går rätt långsamt, går precis in i vecka 33 nu, så det närmar sig iofs!


     


    Snaily igen – jag kan vara med i samma klubb som du, aldrig ngnsin rökt cigarrett jag heller (och inte kört moppe & inte tältat )


    Apropå föräldrapenning, ism att vi väntade Amanda, så anordnade FK en "kurs" på några timmar, där många frågetecken rätades ut. Kolla på deras hemsida om det finns i din kommun, jag tyckte att mkt klarnade ism det.


    Du har förresten samma födelsedag som min älskade mormor (kände igen det när du skrev det!), fast i år är det första gången som hon inte fyller år. Tänkte på det vid årsskiftet, jag skriver alltid in årets födelsedagar i kalendern & jag vet att när jag skrev "morrmor 98" att jag undrade om det skulle bli så. Det blev det inte  Men å´andra sidan så tror jag att hon har det bra var hon nu är ngnstans nu. Amanda & jag pratar då & då om henne, senast igår, då Amanda började prata om när vi var vid graven i juli/aug & satte blommor & Amanda pratade om att "gamma-mommo" är i himlen


     


    Nenne – PUSS på dig & din familj Låter som ni har det underbart!


     


    PB med flera – hoppas ni har en underbar trådträff!


     


    Koko, har nog inte sagt det, men välkommen hem från semestern! Hur känns det att vara tillbaka på jobbet? Lugnt förstod jag?! Är mannen din hemma i höst?


    Kul länk med fuldansen, kunde inte låta bli att VB:a den till några kollegor


     


    Apropå namn – på mellanstadiet hade vi fyra (!) Magnus i klassen

  • Piggelin1

    Lappis – apropå bruden & bröllopet, så kom jag direkt att tänka på en kompis/fd kollega som för massa år sen var på ett gigantiskt bröllop i Bangladesh.


    Är denna tjejen muslim? För på Bangla-bröllopet var de muslimer & det var ingen alkohol, men det jag minns alldeles extra tydligt & reagerade på mkt när jag såg alla hundratals bilder som kollegan tagitm, var att bruden inte såg glad ut på en enda bild .:- o Fantastiska färger på kläder på gäster, brud, brudgum, varade i tre dgr & flera tusen gäster. MEN detta med den ledsna bruden fick jag en förklaring till när jag frågade (vill minnas att den äkta maken var med på samma fest, men hans fru skulle flytta till Sverige några månader senare, så hon var inte med).


    Tydligen är traditionen väldigt viktig där (iaf i Bangla) att man ism bröllopet betonar att flickan lämnar sin familj & går till sin nya (mannens) familj & om hon skulle se superlycklig & glad ut, då skulle hennes egna familj ta illa vid sig, för då tolkas det som att hon är väldigt glad över att "slippa" sin familj. Om hon å´andra sidan ser extremt ledsen/missnöjd ut, då tar mannens familj illa vid sig, för då tror de att hon inte gillar sin nya familj/släkt- …och summan av kardemumman blir att bruden tvingas se ut som ngt mellanting, vare sig glad eller arg/superledsen. Kanske kan det vara ngn liknande tradition här, som ligger väldigt djupt rotad?

  • Piggelin1

    Fler som är förkylda läser jag - fy fasen vad less jag är på min nu! Men i vanlig ordning är det väl bara att härda ut, brukar sitta i, i tre veckor eller så, för min del. Fast kombon halvdålifg flås från början, mage som som trycker ihop lungorna & astma som alltid bråkar ism förkylning - räcker med att jag går upp för trapporna två ggr efter vanadra, så börjar jag nästan famla efter medicinen. Skräp!

    Tinga förresten - vilka underbara nyheter att Piff gillar soppa!!! Vad glad jag blir!

    Igår träffade jag KBT-barnmorskan för första gången & just kombon av att hon är både utbildad BM & psykoterapeut var riktigt riktigt bra, insåg jag. Dels pratade vi en hel del om förlossningsförloppet förra gången (& en massa pusselbitar trillade på plats & jag inser nu såhär tre (!) år i efterhand att jag slapp undan med blotta förskräckelsen som vare sig behövde sugklocka, snitt eller sys med mängder av stygn), & dels var det ju alla känslorna förstås. Känslan av att jag var/är usel på att föda barn, helt misslycakad osv. Mååånga tårar & mkt snörvel under den knappa timmen jag var där. Men jädrar vad skönt det var. Synd bara att det är TRE år senare, hade behövts redan då så snart som möjligt efter förlossningen, så hade jag inte behövt bära all den här skiten & ångesten inom mig. Ska dit igen om några veckor, känns bra.

  • Piggelin1

    Msw - samma här! Minns att jag försökte ta upp det lite grand med min BM när jag var på efterkontroll, men hon verkade inte bry sig alls & när hon kollade journalen tyckte väl hon att det såg hyfsat normalt ut, förutom att A aldrig vred ner sig så som hon skulle i förlossningskanalen & hade armen med sig. Just detta faktum förstod jag först igår att det gjorde att A tog upp flera 2 cm extra när hon skulle igenom det trängsta (trångaste?) stället i förlossningskanalen & enligt bm igår också förlängde förlossningen med säkert 4-5 timmar & alla de timmarna var ju när jag var helt öppen & ingen smärtlindring alls då när det som absout jävligast (hade ju ingen epidural) Då är det ju fasen inte konstigt att alla krafter tog slut & att jag fullständigt tappade allt & bara skrek till slut. Därtill en (för mig) helt opedagogisk übermajorska, gjorde ju att jag dessutom kände mig bara mer & mer misslyckad & kass, istället för att bli peppad & klara av det.

  • Piggelin1

    Sen är man ju go i skallen - när KBT-BM (japp, underbar förkortning ) sa allt som hon gjorde igår, både ang förloppet & att det gick som det gick & alla känslorna - då kommer Luther inhoppande & sätter sig på axeln & säger "Men det där säger hon säkert bara för att vara snäll..."  Frullan - jag är gärna med i din klubb, jag med

  • Piggelin1

    Gud vad ni skriver! Fredagar är min absolut mötesintensivaste dag, dvs nästan noll tid framför datorn & här det aktivitet som attan på fredagar. Kass ekvation för mig som inte hänger med alls!


    Telis skrev 2010-09-10 07:37:07 följande:


    Det där jämställdhetsbidraget som Oms nämner räknas bara per kalenderår så trots att min man och jag delar lika så får vi inte ett öre eftersom jag är hemma under 2010 och min man under 2011.

    Telis - har en kompis som fick sitt första barn precis när detta infördes & var jätteglad tills dess att hion insåg att det inte skulle funka alls för henne & hennes man, trots att de delade rakt av. Följden av det korkade systemet blir ju att barn måste vara planerade enligt kalendern, för att det ska funka, om man delar rakt av - & så vet man ju att det är.... NOT! Minns att hennes man var så upprörd att han var i kontakt med GP & det verkade ett tag som att de skulle skriva om det, men tyvärr blev det inte så

    start september skrev 2010-09-10 09:04:07 följande:


    Hostan måste vara nåt skit som går i Stockholm, alla hostar ju, så även jag.

    Den går härnere på västkusten också, kan jag meddela Var & varannan människa verkar ha drabbats, en av dagmammorna åkte tom på lunginflammation, den stackaren.

  • Piggelin1

     


    kängu skrev 2010-09-09 19:36:21 följande:
    Så skönt att gå lite i affärer, men framförallt så träffade jag Piggis och käkade lunch!! MYSIGT!! Du var så fin med din mage Piggis!  

    Kängu - tack själv för igår! Supermysigt att ses & tjöta ikapp! Blev det ngt shoppat?!


    Tack för mag-komplimangen också, den värmde!

  • Piggelin1

    Ingen aing om vad ni skriver om just nu, så om mina comments kommer helt galet, så får ni ha överseende

  • Piggelin1

    Ha en fin fredagseftermiddag, nu är jag strax på språng igen.
    Ikväll ska mannen & jag fira sexårsjubileum

Svar på tråden Livets toppar och dalar